Jump to content

Featured Replies

Posted

Ovako da li su tacne informacije da nam za Ukrajinu i Rusiju ne treba viza sa novim crvenim pasosem.

Ja sam zvao MIP niko mi nista jasno nije rekao kada oni neznaju onda u kakvoj zemlji zivimo.

svi su oni sabani.... ::crazy: , za ukrajinu ne znam a za rusiju je istina....jeeeeeeeeeeee makar neka drzava.. :eat: valjda ce i druge drzave da im se pridruze uskoro...

Ovako da li su tacne informacije da nam za Ukrajinu i Rusiju ne treba viza sa novim crvenim pasosem.

Ja sam zvao MIP niko mi nista jasno nije rekao kada oni neznaju onda u kakvoj zemlji zivimo.

za rusiju je tacno. od 10.6. nam ne trebaju vize ali samo za crvene pasose! za ukrajnu je verovatno ista fora sa vaucerom......

Ukrajinci su isto voljni da nam totalno ukinu vize (znaci bez vaucera) cak se provlacila prica da ce to da se desi ovog meseca (juna). Ali izgleda jos nista od toga jer Ukrajinci nece da nam samoinicjativno ukinu vize vec traze medjudrzavni sporazum.

A sa novim crvenim pasosem moze da se u neke drzave bez ikakve vize nije basa samo u Rusiju. Evo nekih primera (znaci ovo je samo tipa "samo pasos na granici", mada ima jos drzava koje nam daju vizu bez problema u ambasadi ili na granici):

Evropa: Andora, Belorusija, BiH, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Rusija

Afrika: Botsvana, Niger, Sejseli, Togo, Tunis, Zambia

Azija: Juzna Koreja, Maldivi, Singapur, Istocni Timur

Juzna Amerika: Argentina, Ekvador, Cile, Kuba, Dominica, Haiti, St. Vincent & Grenadines, Peru, Trinidad i Tobago

Okeanija: Kuk Ostrva, Fiji, Federanle drzave Mikronezije, Niue, Samoa

Mozda sam se negde zeznuo, mozda nam je neko od ovih uceo vize ili nam je jos neko skinuo.

Henli indeks koji pokazuje koliko drzava moze da se poseti bez vize ili se viza izdaje unapred/po dolasku bez formalnosti za Srbiju iznosi 64 - znaci mozemo u 64 drzave bez nekih vecih problema sa vizama.

Pa ko voli neka izvoli. :mah:

MIP je najbolje ne pitati nista, ovde na forumu vecina ljudi se bolje razume klanj::

I da trema je promasila mesto ne spada u "pronadji saputnika".

Afrika: Botsvana, Niger, Sejseli, Togo, Tunis, Zambia

Azija: Juzna Koreja, Maldivi, Singapur, Istocni Timur

Juzna Amerika: Argentina, Ekvador, Cile, Kuba, Dominica, Haiti, St. Vincent & Grenadines, Peru, Trinidad i Tobago

Okeanija: Kuk Ostrva, Fiji, Federanle drzave Mikronezije, Niue, Samoa

sve same kikiriki drzave

Zaboravio si Tursku, valjda se njihova viza još uvek može dobiti po dolasku (tj.sletanju u Tursku, pošto je za kopneni put potrebno da se unapred izvadi da bi se dobila bugarska tranzitna)?  :o

Pored Turske, tu je takodje i Egipat - viza se kupuje na aerodromu.

Inace, ja sam juce u kubanskoj ambasadi u Londonu imao zanimljiv razgovor sa sluzbenicima tamo.

Kazu da za crveni pasos [mozda] treba viza. Ja objasnio da sa YU pasosem nije trebala, onda su negde kopali info [mozda zvali i Havanu :D] i rekli da od bivsih jugoslovenskih republika samo za BiH i Makedoniju imaju napisano da ne treba viza. Rekli su mi da ponesem i plavi pasos zajedno sa ovim novim i da, ako treba, objasnim tamo da je Srbija nastala iz YU.

u najgorem slucaju, kazu da ce mi izdati vizu/tourist card tamo - nece da me vrate...

U spisku su zemlje gde nam nije potrebna nikakva viza.

Zemlje u kojima se viza dobija po dolasku kupovinom na granici nisau na spisku a njih ima dosta.

Kao sto sam napisao mozemo u 64 zemlje bez vize ili se viza dobija po dolasku.

Ne znam za kirikiki drzave, mozda banana republike ali svakako egzotika.

Za Albaniju postoje kontradiktorne informacije prema poslednjim izgleda da nam treba viza i to iz njihove ambasade u BG.

U spisku su zemlje gde nam nije potrebna nikakva viza.

Zemlje u kojima se viza dobija po dolasku kupovinom na granici nisau na spisku a njih ima dosta.

Kao sto sam napisao mozemo u 64 zemlje bez vize ili se viza dobija po dolasku.

Ne znam za kirikiki drzave, mozda banana republike ali svakako egzotika.

Za Albaniju postoje kontradiktorne informacije prema poslednjim izgleda da nam treba viza i to iz njihove ambasade u BG.

mama mog druga je isla pre neki dan u albaniju na seminar i vadila je vizu ovde u ambasadi mislim da je dzabe i da se dobija odma ali je jakoooooooooo smesna :D kartoncic koji kao da je zalepljen oho lepkom u pasos a na njemu rukom ispisano nesto :D

Ha, ha, Koreja i Singapur kikiriki drzave. Svasta. Bocvana je jedna od najrazvijenijih africkih zemalja, mozda cak i prva nakon Juzne Afrike. Argentina i Cile imaju solidnu ekonomiju, bolju od nase u svakom slucaju. Kuba i Fidzi su jako popularna turisticka odredista.

Ha, ha, Koreja i Singapur kikiriki drzave. Svasta. Bocvana je jedna od najrazvijenijih africkih zemalja, mozda cak i prva nakon Juzne Afrike. Argentina i Cile imaju solidnu ekonomiju, bolju od nase u svakom slucaju. Kuba i Fidzi su jako popularna turisticka odredista.

nije se to odnosilo na sve drzave...ali uglavnom gde nama ne treba vize tu je jad i beda..uglavnom

bez tuce deco..... nono pa niste viz lucija i snoopy  :102:

inace....ima li neko skorasnjeg iskustva sa holandskom vizom?

nije se to odnosilo na sve drzave...ali uglavnom gde nama ne treba vize tu je jad i beda..uglavnom

@ bam bam..cuo sam pesmu..ali se na prepoznajem u njoj..cas sam totalna suprotnost od toga..a ti imas potrebu da se pravis pametan ili sta?

Da cujem ovu izjavu od nekog Norvezanina, Svajcarca ili Japanca, pa donekle bih razumeo, ali ko smo mi da druge smatramo "kikiriki" drzavama? U odnosu na koga su to kikiriki? Ako je u odnosu na Srbiju, pa nece biti da je tako. I dalje mnogima nije jasno sta je Srbija danas i da su Rumunija i Bugarska dobrano ispred nas, a bogami i Hrvatska i Makedonija. A kad poredimo Srbiju sa svim tim zemljama koje sam naveo plus Andora onda je ona kikiriki.

To je nesto u mentalitetu da ako nisi naj po svemu onda si boranija. I drugi se procenjuju po nemogucim kriterijumima, a sami sebe precenjujemo. Po cemu je Srbija globalno znacajnija od Ekvadora na primer? Poznatija nije, ne doprinosi svetskoj ekonomiji vise od Ekvadora, po naucnim otkricima opet nema velike razlike, tehnologija...

Smeta mi taj potcenjivacki ton, a dolazi od nekoga iz zemlje koja je jedna tacka na planeti za koju vecina svetskog stanovnistva nije cula.

Ne slazem se sa potcenjivanjem drugih, ali ne prihvatam ni da se pljuje po Srbiji na ovaj nacin.

U cemu je to Makedonija ispred Srbije? Makedonija izgleda gore od Albanije. Rumunija i Bugarska su prilicno iza nas, koliko god im briselski komesari govorili da su bolji od nas. To dobro znaju i oni i briselski komesari, ali smo izgleda samo mi naivcine koje verujemo u tu pricu.

Ja sam sve ove zemlje obisao i uzduz i popreko po vise puta u poslednjih par godina i bio sam i u mestima koji nisu turisticki centri.

A ako je nesto kikiriki i banana republika, onda je to nasa juzna pokrajina. Samo cekam da cujem iz Brisela kako su oni ispred nas u pogledu ljudskih prava, demokratije i sl. Sto je najgore, ima onih koji bi i u to poverovali.

Evo u cemu su ispred: nemaju problem Kosova niti haskog tribunala, dosta su dalje odmakli po pitanju evropskih integracija. Mozda izgleda malo, ali u pitanju su verovatno 2-4 godine razlike za prijem u EU. Sto dalje drzava odmakne u procesu integracije to je bolje za nju i po pitanju uredjenosti i po pitanju ekonomije. Kao clanica EU dobice fondove za razvoj, investicije ce se povecati zbog stabilnosti, drzava ce biti uredjenija prihvatanjem standarda, stanovnistvo ce biti mobilnije. Ta mobilnost nije samo stvar EU. Primer Bugarske - od kako su u EU ne treba im viza za Japan, a poceli su da se tretiraju kao zemlja 2ge a ne 3ce klase pri proceduri dobijanja viza za Australiju.

• 2 months later...

Imam jedan problemcic,  stari pasos mi vazi do 20-og oktobra, planirala sam novi da vadim na jesen. Medjutim iskrslo mi je da bih trebala 4-og septembra da idem u Hrvatsku na jedan dan. Ima li sanse da me puste da udjem s obzirom da mi pasos istice mesec i po dana posle toga? Takodje sam cula da su neki ljudi tokom letnje sezone ulazili i sa licnim kartama u Hrvatsku, ne znam da li je to tacno.

Imam jedan problemcic,  stari pasos mi vazi do 20-og oktobra, planirala sam novi da vadim na jesen. Medjutim iskrslo mi je da bih trebala 4-og septembra da idem u Hrvatsku na jedan dan. Ima li sanse da me puste da udjem s obzirom da mi pasos istice mesec i po dana posle toga? Takodje sam cula da su neki ljudi tokom letnje sezone ulazili i sa licnim kartama u Hrvatsku, ne znam da li je to tacno.

Ne vidim nikakav problem sto se tice pasosa - posebno ako im kazes da ides na jedan dan, a to za licne karte mi stvarno nije poznato, a nije bas ni utemeljeno u propisima :)

Ne moze sa licnom kartom, a sa pasosem koji jos vredi, naravno da moze, cak i da vredi jos 4 dana. Ako planiras da izadjes iz doticne zemlje posto mu je rok istekao, onda si u problemu. Inace, slobodno ti apliciraj za novi pasos, dozvoljavaju ti da koristis stari dok ne bude nov gotov.

znam da crnogorci koji imaju prebivaliste u HN mogu sa licnim kartama u hr pa verujem da i neki nasi u pogranicnim predelima mozda mogu mada tesko :)

a mom drugu se desilo da je putovao u makedoniju sa pasosem koji je bio istekao 2 meseca pre tog dana i nije ni on primetio a niti bilo ko na granici :D

• 1 month later...

do kada se moze koristiti stari pasos, neko je pomenuo da je produzeno ( ranije je bilo do 31.12.2009.) a sada je kao produzeno i sledece godine ???

i do kada ambasade primaju stari pasos na viziranje ? samo do kraja septembra je bilo ???

italijani primaju stari pasos do nove godine to je informacija koju sam danas cuo u jednoj agenciji

pitanje se odnosi na spansku i madjarsku ambasadu  :o do kada primaju stare pasose za viziranje ?