Jump to content

Featured Replies

Unapred se izvinjavam ako je neko negde vec postavio ovo pitanje i zato sto sam promasio temu jer vidim da pise 'crveni', a meni treba pomoc oko 'plavog' pasosa.

Za dobijanje viza vecina ambasada trazi da pasos bude vazeci narednih sest meseci, da li to znaci da cu morati da vadim novi pasos ako hocu da idem negde posle 6. meseca ( Juna) ?

Hvala...Pozdrav!

Да, мораћеш да вадиш нов пасош, а ако мислиш да путујеш и пре месеца јуна опет ти се више исплати да вадиш црвени пасош јер ће те виза и документи потребни за њено вађење коштати више од црвеног пасоша.

jedno pitanje: koliko traje procedura izdavanja pasosa? ako predam dokumenta u ponedeljak, da li bih mogao da podignem pasos do 20. recimo?

U principu je potrebno oko dve nedelje da ga urade, ako ti treba hitno zbog nekog putovanja, probaj da nabaviš neki dokaz da putuješ i mogu da ti urade pasoš za 2, 3, 4 dana... kako kome...

U principu je potrebno oko dve nedelje da ga urade, ako ti treba hitno zbog nekog putovanja, probaj da nabaviš neki dokaz da putuješ i mogu da ti urade pasoš za 2, 3, 4 dana... kako kome...

hvala puno! :) ako je dve nedelje, onda ce biti gotov tacno na vreme, ali pitacu za svaki slucaj da li moze i malo ranije...

Зависи где предајеш, на Новом Београду је стандардно чекање 20 дана.

Kod nas u KI nema slobodnih termina za predaju dokumenata do 23 juna, iako rade u 2 smene.

Savetujem da se slikate na drugom mestu i prilozite fotografije zajedno sa dokumentacijom, jer je rezultat njihovog fotografisanja uzasan.

Kada predate dokumenta, pasos dobijate za 10-tak dana.

Odakle ti ideja da je ovo moguce?

Nije dovoljno slikati se! Sta cemo sa skeniranjem otiska i potpisa??? Da i skeniranje odradimo kod kuce, pa da "dokumenta" na cd-u ili stiku, odnesemo na salter?   lol::

• 1 month later...

Ljudi pomagajte :)

Čekam već četiri dana za pasoš. Prvo sam otišao u 6h, zatim u 5, pa u 4, pa u 3... i nikako da stignem na red za prokleti broj. Čekao sam na Vidikovcu i na Banovom brdu. A imam papir za hitno vađenje koji mi ističe u sredu. Šta da radim? Dajte neki predlog, gde je najbolje da idem i kada, u koju stanicu? Da li je neko vadio u poslednjih mesec dana jer kažu da je sve veća navala? Poludeću, ako već nisam :)

Neki klinac je pre neki dan bio u kancelariji gde i ja, cini mi se da je rekao Barajevo !? otisao to jutro i zavrsio...

Sto se tice potvrde, to nije nikakav problem - odstampaj drugu (to niko ni ne proverava, pa mozes sta hoces da napises i bilo koga da potpises)!

Ma znate šta vam je najbolje ;) Falsifikujte neku avio kartu i recite šalteruši da je izuzetno hitno jer idete  za 5 dana na kongres u Tadžikistan, što nebuloznije zvuči više će vam poverovati ;) Moj ortak je tako dobio za 5 dana ;)....

A za Barajevo da, nema gužve, to sam i ja čuo (od istog tog ortaka, pošto je on baš u Barajevu vadio) ;)

Pre mesec dana sam cekao u redu da registrujem kola pa sam tako i cuo razgovor izmedju Mice ubice i jednog od patuljaka,tema je upravo  bila vadjenje novog pasosa sa papirom za hitno izdavanje.Rekla mu je da se taj zahtev predaje iskljucivo u Ljermontovoj a to znam i iz licnog iskustva od prosle godine.Bez obzira sto je sve islo preko "veze", zahtev za hitno izdavanje je morao da bude ispisan na memorandumu i overen od strane te ustanove koja ga je izdala tako da sumnjam da neka fotokopija ili obicna karta(bez obzira na vreme i datum polaska) moze da pomogne.Inace,patuljci koji su cekali u redu za broj su dosli u 2 a podela pocinje u 8. Moze se uzeti po vise brojeva jer cika u plavom kaze da to njega ne tangira bas preterano ko za koga uzima.

E ljudi ja sam do sada brat bratu izda bar 100 potvrda za ubrzano dobijanje pasosa i sem u Nisu svugde su prolazile potvrde odstampane crno belo bez problema pa cak i na mnogim mestima u BG. E sad moze da se pojavi negde neka Mica ubica i da zakera ali tada zovite sefa jer u svim  stanicama moze da se radi po ubrzanom postupku. Drugar mi radi na pasosima i jedina razlika izmedju redovnog i ubrzanog je sto se checkira jedan check box u exploreru jer im je sav softver online i tvoj pasos pocinje da se pravi za sat vremena.

Hvala vam na informacijama. Mracu da jurim neku vezu, nemam ja vremena da sedim po deset sati sa nekakvim frikovima ispred policijske stanice... stvarno glupi nacin da se ubije noc :)

Kada je policajac podelio brojeve "srecnim dobitnicima" i ovi se razisli, prokomentarisao je nama koji smo cekali za druge saltere, kako nikada nema ovih sto su dobili brojeve vec uvek dodju neka nova lica koja te iste brojeve odkupe za 10e od onih sto su cekali. U principu,kaze on, od 20 brojeva koliko podeli uvek polovinu uzmu isti ljudi koji tu cekaju svaku noc.

Ljudi pomagajte :)

Čekam već četiri dana za pasoš. Prvo sam otišao u 6h, zatim u 5, pa u 4, pa u 3... i nikako da stignem na red za prokleti broj. Čekao sam na Vidikovcu i na Banovom brdu. A imam papir za hitno vađenje koji mi ističe u sredu. Šta da radim? Dajte neki predlog, gde je najbolje da idem i kada, u koju stanicu? Da li je neko vadio u poslednjih mesec dana jer kažu da je sve veća navala? Poludeću, ako već nisam :)

Ja sam nedavno vadila pasos i to izgleda odprilike ovako:

U 6:30 sam bila na NBG, brojeve dele od 8h... Sacekala, uzela broj (na broju ti upisu tvoj broj lk ili pasosa da se brojevi nebi prodavali).. Onda sam dosla u zakazano vreme, i cekala jos dobrih sat i kusur vremena preko. Uz potrebna dokumenta, donela sam i potvrdu sa memorandumom firme, da idem na sluzbeni put (kakva laz ;) ) i receno mi je da dodjem u petak po pasos. Dan predavanja bio je utorak.  U petak opet cekala u redu, da uzmem broj za preuzimanje pasosa, ali posto je na mojoj potvrdi pisalo >hitno< teta policajKa mi rece da nije potrebno da uzimam broj, pa sacekah do 8:15, da se ''salter'' otvori... i to je to :)

Nadam se da sam bila od pomoci  flowers::

Pa očigledno, ljudi uvek u frci nađu svoju tržišnu nišu iz koje će da profitiraju. Strašno, ali realitet. E baš mi je drago što su uzimali broj lične karte, malo da se dovedu u red.

E da, imali smo na Vozdovcu ''vezu'' - policajca koji je trazio 1.500 dinara za broj. Kaze, dnevno moze da uzme po 3 kom  :o

Hahaha pa eto zašto su oterali ove što to rade ;) Internalizacija ahhahah

• 2 weeks later...

Ma znate šta vam je najbolje ;) Falsifikujte neku avio kartu i recite šalteruši da je izuzetno hitno jer idete  za 5 dana na kongres u Tadžikistan, što nebuloznije zvuči više će vam poverovati ;) Moj ortak je tako dobio za 5 dana ;)....

Ja sam to isto uradio, prepravio sam Wizz-ov itinerary, tj. onu web stranicu sa podacima o letu i upisao raniji datum leta, prošlo bez frke, pasoš dobio za 4 dana :D.

Ја сам ''црвендаћа'' извадио још у августу 2008.г. значи скоро на почетку, и било је неке пристојне гужве, међутим ово сад је катастрофа.

A jesi li morao da čekaš u redu ili si samo otišao kod nekoga na šalteru? :)

Čekao, naravno.