Jump to content

Featured Replies

Posted

Krece se za Banja Luku 17.jula pre podne. Idemo na Banja Luka Rock Open Air,muzicki festival, koji traje 2 dana,znaci 17. i 18. jul. Nas dvojica krecemo iz Sremske Mitrovice,bus krece iz NS-cena karte oko 15 evra...

Sve o festivalu imate na zvanicnom sajtu    http://www.blrockopen.com/

Posle toga se iz Banja Luke  ide za Herceg Novi,otprilike 19. jula ,verovatno u jutarnjim casovima- stopom ili busom,nebitno... Plan je da se tamo nadje neki posao,s obzirom da  preko neta nema sanse doci do nekog ozbiljnijeg posla u cg...

ako ima jos raspolozenih za looodo putovanje,nek se jave...  :pivoooo:

• Author

inace,jel zna neko kakve su sanse stici stopom od banja luke do crne gore? nesto mi se ne daje 30-40 evra za bus...

Stop od Banja Luke ka CG bi ti predlozio sledecom trasom:

U Banja Luci nadjes mjesto sa koga krecu autobusi ka Klasnicama, zove se kajman stanica ili nesto slicno, uglavnom je u centru tako da ti nece biti problem da nadjes. Odatle do Klasnica je karta 2 KM-1 eur. Kada izadjes na istim predjes most pjeske, u slucaju da autobus ne ide preko mosta. Odmah ti se ukazuje odlicno mjesto za stop koji veoma dobro funkcionise. Tu hvatas stop do Seslija, ni slucajno ne ulazi do Prnjavora jer je u istom veoma tesko ustopati nekog. Od Seslija do Sarajeva ne bi trebao da bude problem jer je put veoma tranzitan. Mozes da hvatas prevoz i do Doboja, Zenice itd., ali mislim da se relativno lako moze uhvatiti i direktno do Sarajeva. Dalje ne bih znao kako funkcionise, to neka ti predlozi neko drugi, nisam isao dalje stopom. Jedna stvar koju trebas imati na umu je da u Federaciji ima ljudi koji ocekuju placanje stopa, tako je bar bilo ranije, mozda se situacija promijenila, u svakom slucaju to je to. Od Sarajeva mozes dalje preko Foce, Bileca i Trebinja ili preko Jablanice, do Mostara pa onda do Trebinja i Herceg Novog. Nadam se da sam ti bar malo pomogao. Srecno

A što ne bi lepo za Banjaluku uhvatio stop ? To ćeš bez problema odraditi.

Inače, i ja sam dobro prolazio na stopu dolinom Bosne. Ali sam se zato između Novog i Trebinja par puta baš loše provodio.

• Author

hvala svima za savete... verovatno ce i plan tako nekako izgledati s obzirom da nigde ne zurimo,pa komotno mozemo obici i dosta toga u bosni...

a za stop do banja luke-sta predlazete? a da nije preko hr-s obzirom da jedan clan ovog putesestvija nema pasos... npr. iz ns ili bg-kako najlakse stopom  do banja luke? mada i bus je 1000 din,ali opet svaka usteda dobro dodje...

• 3 weeks later...
a za stop do banja luke-sta predlazete? a da nije preko hr

Nema tu puno mudrovanja.  Pisali smo o tome kako iz Beograda i Novog Sada niz autoput Bratstva i jedinstva. Ti hvataš prevoz za Bijeljinu. Za Bijeljinu se u principu ide preko Rače, ali ako uhvatiš prevoz za Bogatić, slobodno idi i tamo, dobar je stop za Bijeljinu i preko Pavlovića mosta. Od Bijeljine se držiš tzv Koridora, znači, Brčko, Šamac, Modriča, Šešlije, Derventa... Svojevremeno sam često stopirao do Modriče, drum je prometan, i stop je sasvim pristojan. Oko Bijeljine imaš novu obilaznicu i nju ne poznajem. U Brčkom prošetaš do činimise Doma Zdravlja, imaš semafor u Lončarima, orto krivine u Obudovcu i Slatini, Šamac i Modriča su pored magistrale i raskrsnice su zgodne (a ako je završen novi most kod Modriče, onda ne znam kako je tamo), U Šešlijama je dobra raskrsnica... dalje ne poznajem drum.