Jump to content

Featured Replies

Posted

pozdarv svima..

zanima me da li neko zna za neke jeftine kombinacije putovanja po Amerikama: bus,voz, stopiranje...? Tacnije NY- Boston-Maine, dobro bi dosao i neki savet od NY do Orlanda,Majamija..??

pitanje2: Da li se nekom desilo da dobije od Amera vizu,pa da ga gurnu u neku administrativnu proceduru.. ( koci mi polazak vec neko vreme)??

ps ako odem, a zarade se neke pare, planiram da sledece leto zapalim na Havaje.. a onda vec svi koji mogu da dodju su dobrodosli:)

hvala

Meni je par Amerikanaca pričalo da su dosta stopirali po celim SAD... Mnogi pričaju da to nije moguće, a mislim da je i zabranjeno, al' eto, očigledno ima ljudi koji su to dosta radili i nisu imali problema. Tako da, sudeći po tome, stop predstavlja nešto na šta se može računati tamo.

NYC-Boston-Maine najbolje da ides autobusima Grayhound-a, a btw to je poprilicno dug put, oko 12 sati....A gde ides u Maine? Tamo je prelepo, narocito Acadia nacionalni park...

Do Orlanda, Majamija najbrze avionom, ako se karte kupe ranije moze i da se dobro prodje, vidi sa Deltom ili Continental-om...

• Author

Idem u grad Camdain,kolko sam video to je mali gradic na obali..

samo da dobijem vizu idem tamo da radim3-4 meseca..

12sati,busom?? da li znas da li treba ranije da se rezervise karta,il mogu tamo na licu mesta?

hvala

• 11 months later...

Ja mislim da je najeftinije vozom kao i svuda na svetu. Medjutim naravno nikad ti ne bih preporucio stopiranjem jer Amerika ti je uglavnom kaubojska drzava.

Voz (AMTRAK) ti je najskuplja varijanta.

Osim Grayhound busa imas i Megabus (http://us.megabus.com/), koji dodje jeftiniji na mnogim relacijama, a po vecim gradovima (NY, Boston, Philadelphia, Washington, Baltimore, itd) imas i buseve koji idu iz kineskog dela jednog grada do kineskog dela grada u drugom gradu veoma jeftino.

• 3 weeks later...

Stop je veoma zahvalan i lak, prvenstveno zbog velikog broja kamiondzija koji cesto staju, a pored toga bih ti preporucio low cost kompanije. Ja sam leteo od NY za Majami, za 20 dolara vise nego da sam isao basom.

• 7 months later...

Ma jok,kakav voz.... Karta od Bostona do Njujorka je 20 dolara,licno putovao...Ima pun k onih kineskih basova...