Jump to content

Featured Replies

Pacovi ko rode jbt.. ;D

Na srecu nisam ih vidio nesto puno.. E da, inace se oslanjam na komentare sa ovog foruma ali za Marsej sam stvarno cuo dosta negativnih komentara.

Meni je grad prelijep, sto kaze Golosina, iz neke tipicne slatke francuske ulicice se odjednom upada u drugu dimenziju sarenog i glasnog arapskog svijeta..

Ja sam takodje imao odlicen domacine, tako da i ta prica o francuskoj negostoljubivost i nepricanju engleskog pada u vodu. Samo pristojno na francuskom upitate da li pricaju engleski jezik i bukvalno sve jedna osoba mi je pokusala pomoci.  klanj::

Da, neko rece da ostali Francuzi zaziru od Marsejaca. Tacno. Koliko sam ja ukapirao, to je jer su bukvalno SVI lijevicarski opredeljeni i po pitanju politike i modernog drustva. Imaju stavove slicnije Grcima nego svojim sunarodnjacima.. Sa ljudima iz Aix-en-Provence(najblizi grad) se ne podnose jer su ovi na primjer totalni desnicari. Jug je to.

E jbt,niko ne vjeruje za te pacove dok ih ne vidi uzivo.Meni je jednom jedan mutant preletio ispred nogu ,na ulaz u jednu zgradu na La Visti.Prije toga nisam se plasio miseva ,ali ovu mrcinu od 4-5 kila kad sam vidio   :shockkk: Sunce ti zarko,sta je ono?!Mislim da u Marseju,pacovi su ti koji love macke  ;D

• 6 years later...

Da oživim malo ovu temu ? Trenutno razmišljam da sebi osmislim neko sedmodnevno putovanje ka destinaciji do koje sa ovih naših ex yu prostora imamo povoljne letove. Prvo, poprilično sam se zainteresovao za sjevernu Evropu (Danska, Švedska itd...), i to najviše Štokholm (povratni letovi u nekim terminima i za 30-tak eura Wizzair-om/Tuzla) Ali kako vrijeme odmiče sve mi se više cini da cu ipak odustati od te ideje zbog izuzetno visokih cijena smještaja. 

Onda naletih na povoljne letove za Francusku (Marsej, Nica, Lyon, Nant..) iz Dubrovnika i Splita - aviokompanija Volotea, pa bi se moglo nešto iskombinovati.

Nica mi je ok, ali nekako previše šminkerski. Nant bi isto bio dobar.. Inače, bavim se umjetničkom i uličnom fotografijom pa imam osjećaj da bi mi upravo Marsej ipak najviše legao. Vidim da tamo nebi bilo problema naći neki studio apartman čak da je u centru za oko nekih 40e ili čak nešto niže. Interesuju me sve korisne informacije, koji kvart grada preporučujete za smještaj, a koje da izbjegavam, korisne informacije o cijenama u supermarketima, o javnom prevozu.. Kakva je veza grada sa aerodromom MRS (Marseille Provence Airport)? itd... Svaki savjet dobro došao!

Edited by sencci
korekcija teksta

• 3 weeks later...

Osećaj te ne vara, Marsej je idealno mesto za umetničku fotografiju, bukvalno neiscrpno vizuelno živopisno mesto.

Od jula imaš wizzair iz BG za Lion.

Smesti se najbolje negde gore od centra prema Kastelanu i plaži kod "Davida" to je kip nagog muškarca.. u tom potezu je po meni najbezbednije.. Grad je šaren i ima svašta u svakom smislu.  

Što se klope tiče imaš dobru svežu ribu i školjke na Via Portu ako voliš i umeš da spremiš to nije skupo a po logici stvari na moru si.. 

Inače ima mnogo Arapa i Crnaca tako da znaš da se ne iznenadiš.. pogotovo kad zadješ u uličicama na njihove pijace.. pomislićeš da si u Africi.

Lepo se provedi ;)