Jump to content

Featured Replies

Posted

Zna li netko odakle  se najbezbolnije po džep dolazi brodom do Izraela.Bilo bi najbolje da mi netko kaže gdje bi se u Istanbulu trebalo ukrcati na brod. Tražim po netu ali ne mogu pronaći. Ne vjerujem da u Isanbulu nema linija za Izrael. :mrgreen:

A ja bih se bas zacudio da ima. A i da postoji karta bi bila mnogo skuplja nego da ides avionom. Brodski prevoz po Mediteranu je skup, pogledaj samo koliko kosta karta od Sicilije do Tunisa, Italije do Hrvatske, ili od Atine do Krita, pa uporedi te razdaljine sa Istanbul-Tel Aviv.

• Author

I mene su malo iznenadile cijene karata na ovim sajtovima koji su više-manje svima poznati.Iz iskustva znam da uvijek postoji jeftinije kad se dođe na lice mjesta. Ne mora bit iz Istanbula pogotovo jer je od tamo jako dug put.Istanbul spominjem jer  u njemu sigurno ima velika međunarodna luka gdje se mogu dobiti inofmacije.Bilio bi najbiolje iz nekog južnijeg turskog mjesta.Samo da ne moram ići avionom (što je za sada najizglednije),a i da izbjegnem Siriju.

Inače iz Splita se prije dvije-tri godine moglo stići u Ankonu za 10 eura... što tada nije bilo skupo...

Nisam ubedjen da se ikada moglo u Ankonu za 10 eur, niti mi je poznato da se tamo moglo iz Splita. Otkad znam za sebe, za Ankonu se ide iz Zadra, i tesko da je za 2-3 godine najjeftinija opcija mogla da poskupi pet puta.

• 2 weeks later...
  • Author

Nisam ubedjen da se ikada moglo u Ankonu za 10 eur, niti mi je poznato da se tamo moglo iz Splita. Otkad znam za sebe, za Ankonu se ide iz Zadra, i tesko da je za 2-3 godine najjeftinija opcija mogla da poskupi pet puta.

A što da ti an to odgovorim...

http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1333

Tu možeš pogledati li ije i cijene. Danas je skuplje...Znam da sam kartu platio oko 80 kuna, ali davno je to bilo,ne prije 3 nego malo više godina..

Nego da se vratimo na temu. Kako mogu do Izraela.. Postoji li brod sa Kipra :mrgreen:

Necu biti mnogo od pomoci, osim da kazem da brod svakako postoji. Letovao sam na Kipru i imali su u ponudi ekskurzije brodom u Izrael, neki hydrofoil je bio u pitanju. Uopste nije bilo jeftino, ali verovatno ima i prihvatljivijih varijanti. U svakom slucaju, polazio je iz Limasola.

• Author

A što da ti an to odgovorim...

http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1333

Tu možeš pogledati li ije i cijene. Danas je skuplje...Znam da sam kartu platio oko 80 kuna, ali davno je to bilo,ne prije 3 nego malo više godina..

Nego da se vratimo na temu. Kako mogu do Izraela.. Postoji li brod sa Kipra :mrgreen:

Da, vidim da ima iz Splita, ali i dalje mi je tih 80 kuna fascinantno, i ne vidim koja bi to stavka u cenovniku mogla biti. Mozda si tada imao manje od 3 godine, pa si platio samo troškove ukrcavanja i doručak? Izvini na tonu (i ostali na digresiji od glavne teme), ali stvarno nemoguće, osim ako je to bila neka totalno vanredna promocija. Pogledaj cene, a onda i udaljenost Ancone od Splita ili Hvara, te udaljenost od Zadra. Pre nekoliko godina i autobuska karta Zadar-Zagreb je bila vise od 80 kuna.

Da se vratimo na temu. I mene interesuje kako najjeftinije stici iz Srbije (moze i iz Italije) u Izrael?

Balkan Flexipassom se moze do Antakije, s tim da su tačke prekida Istanbul i Adana, a onda kombijem do Alepa. Odatle ima bus do Ammana, odakle se standardnom procedurom ide do Jerusalima, preko mosta kralja Huseina. Treba imati u vidu da na tom izlazu Jordanci uzimaju 5 eur, a kad se vracate tuda Izraelci uzimaju 25 eur.

Sto se tice voza kroz Tursku, eventualno umesto u Antakiju moze se ici u Gaziantep, ali to je redje isprobavana ruta, vecina ljudi putuje preko Antakije, ovako ili onako. U oba slucaja, za Tursku se koristi flexipass tako sto se ne precrtavaju dani voznje, dakle moze se voziti neograniceno. Za ovo pogledajte temu o Balkan flexipassu.

• 7 years later...

Pozdrav svima. Vidim ima pojedinaca koji dobro poznaju rute i stanje. Interesuje me zna li neko od vas postoji li sansa i mogucnost iz Srbije otici AUTOM u Jerusalim.

Daco...

De si sad nasao da putujes kolima za Jerusalim?

Pretpostavljam da si mislio da ides najkracim kopnenim putem,tj. preko Male Azije/bliskog istoka.Valjda znas da je tamo sad ratno stanje,sto na jugu Turske,a pogotovo u Siriji (plus ne znam kakvo je stanje u Libanu;tamo malo-malo pa neki gradjanski rat/sukobi).

Ako si planirao da ides vodenim putem,tj. do juga Grcke,pa preko njihovih ostrva/mora do Kipra,pa dalje morem do obale Izraela...verovatno postoji nacin.Samo sto ce te kostati...poprilicno.

Bolje sedi u avion (Wizz air leti iz Budimpeste za Tel Aviv),da ne razmisljas o svojoj bezbednosti.

Ako ti je bas do voznje automobilom,nadji tamo neki rent a car i gotovo.

Ne postoji način da se dođe kopnom do Izraela. Kada bi se išlo automobilom, nema šanse da se ide dalje od turske granice, ako bi policija/vojska dozvolila kretanje automobilom u južnim dijelovima Turske.

Ne postoji komercijalan trajekt između Grčke i Kipra, niti između Kipra i Izraela. Sve je svedeno na avionski sabraćaj. Možda ima samo turističkih kruzera.

On 3/8/2017 at 0:57 PM, stevancelinac said:

Ne postoji način da se dođe kopnom do Izraela.

Sem ako je bas,bas lud,pa da proba da udje u Izrael autom sa juga.

Ali bi sve to bilo izokola/naokolo.Ili preko centralne Azije,pa juzno i zapadno ka Jordanu do Izraela.Ili preko severa Afrike,pa na istok ka Egiptu i onda sa jugozapada da upadne u Izrael.

Planovi samo za lude i zestoke avanturiste :smile:

...a i za te pare bi mogao 353 puta da odleti avionom i vrati se iz Izraela.

Nisam siguran niti sam probao ali nešto mi govori da bi pomisao kopnom u bilo kojoj varijanti koja podrazumijeva Irak, Siriju, i Saudijsku Arabiju nemoguća. Libija - out of question.

• 2 months later...

kako se zove onaj website, gde tipa idu ljudi sa svojim brodovima i tipa traze osoblje pomocno ili tako nesto i onda mogu da te povezu do te destinacije, tipa iz turske idu za australiju i onda ti mozes za dz da krenes njima i ostave te do bankoka,

bilo je na jednoj couchsurfing groupi sve o tome pre nekoliko godina, sada jbg couchsurfing je postao njesra i nista se ne mozes snaci, ako moze neko da se toga seti ili da je cuo 

6 hours ago, StefanDylan said:

kako se zove onaj website, gde tipa idu ljudi sa svojim brodovima i tipa traze osoblje pomocno ili tako nesto i onda mogu da te povezu do te destinacije

Find A Crew,Crewseekers, i sl. clan sam oba sajta i ima ponuda..Najvise SAD i okolina i Mediteran - konkretno najvise Grcka..

Ima i na CS-u grupa Boat Hitchhiking,bejah clan,ali nisam gledao objave odavno.Bilo je i tamo cesto objava.

Edited by WorldCitizen