Jump to content

Featured Replies

Chile, Kambodza i Ekvador mi prve padaju na pamet kao zemlje u kojima se lako dobija radna viza.  

Mogao bi i u Emiratima da dobije vizu i slicno prodje ako prethodno pametno ugovori posao.

Poslovi od 500-600 dollara rade uglavnom Indijci, ljudi iz Bangladesa ili Sri Lanke itd.

Meni da nije zena tamo, ne bih se usudio da idem.U pocetku sam jurio redom po agencijama, prijavljivao sam se na preko 100 poslova preko neta sve dok jednog dana nisam naleteo na agenciju u trznom centru Lucky Plaza u Orchardu.Ageniju drze Filipinci i to je jedna od par agencija koji hoce da pricaju sa tobom a da nisi iz Malezije ili Kine.

Pa pocinje :

Clanstvo u agenciji 50 dolara, pa sam nesto platio 20 dolara (iskreno se ne secam sta tacno), i jednog dana pozvali su me i rekli da imaju potencijalnog poslodavca za mene.Intervju kosta 50 dolara prosao ili ne.Intervju sam prosao i jedini sam zaposljen( korejski VIP bar a ja nemam blage veze da budem barmen i konobar, agencija sredjuje papire dok ti u tom trenutku moras da budes van Singapura.Papiri sredjeni agenciji placas 3000 dolara sto su te zaposlili.Moja je sreca ta sto su vlasici bili ok sa tim jer kako su mi rekli ostavio sam dobar utisak na razgovoru.Posao iako nije bio lak naucio sam brzo jer osim para i zivota tamo zaista sam se trudio jer mi je zena tamo i mozemo biti zajedno.Vikendom mi je pomagao Singapucanin koji radi u barovima dosta dugo i to mu je dodatni posao, od tog coveka sam dosta naucio cak smo se jako dobro i sprijateljili.

Da ides na slepo tamo nadajuci se da ces naci posao( bez agencije)  zaista je velik rizik i tesko ostvarivo ako nemas jaku diplomu.Kao sto je pomenuo Noskich poslodavac mora da ubedi drzavu da im ti trebas i da nema bolji :)

Ja trenutno cekam izradu Hrvatskog pasosa, posto imam dvojno drzavljanstvo i nakon toga idem opet za Singapur i ako ne uspem da nadjem posao idem na Filipine gde mogu da ostanem na osnovu braka (u Singapuru je to nemoguce jer zena mora da mi ima platu 4000 plus).Konkurisem za posao i cekam da me zovu jer opet je bolje biti na Filipinima nego u Srbiji jer su Filipini dosta blizi i ako me zovu za posao za dan mogu biti u Singapuru.

Edited by Ljuba1985

Dobro, hrana i prevoz nisu skupi, ali cigarete i alkohol ubijaju. Nadam se da ces uspeti da se snadjes. 

Koliko cujem, dobiti PR sada tamo ako nisi malezanski Kinez je poduhvat. Srecno.

Hvala pre svega, pa PR zato sto mnogi stranci koji imaju PR odlaze i odricu se PR statusa pa im drzava isplacuje dobre pare za to.To je problem, jer nisu naivni.

Hvala pre svega, pa PR zato sto mnogi stranci koji imaju PR odlaze i odricu se PR statusa pa im drzava isplacuje dobre pare za to.To je problem, jer nisu naivni.

Za ovo nisam cuo. Mislis na CPF penzioni fond? Ako je to u pitanju, onda je sve regularno jer je taj novac bio odbijan od plate, drzava tu nista nije ostecena. Isto je i u Australiji, penziono se odbija od plate i ulaze u `super` penzioni fond koji mozes podici ili ako ispunis godine ili ako se odreknes stalnog boravka. Nista neobicno, drzava hoce da se osigura da nema stare ljude bez pare na grbachi.

Singapurski PR je vrlo cudan. Ne znam za drugu zemlju u kojoj je PR privremen kao sto je tamo, to jest mora da se obnavlja svake pete godine i nije garantovano da ce biti obnovljen cak iako si celih 5 godina proveo tamo, Sta je tu permanent ne znam. Zato se valjda ljudi olako i odricu. Drugo je kad imas jasne uslove koliko vremena od tih 5 godina treba da provedes u zemlji i ako ih zadovoljis 100% se produzava. 

Ne vidim kako ce ti hrvatski pasos pomoci tamo, svejedno je da li je srpski ili hrvatski.

Edited by noskich

Singapurski PR je stalan. I u Australiji moras da ga obnavljas, tj moras da budes dovoljno vremena u 5 godina da bih dobio narednih 5 godina. U Singapuru ces izgubiti PR ako si nesta strasno zabrljao.

Tacno, moras da ga obnavljas, ali su tacno jasni kriterijumi koliko vremena od tih 5 godina treba da provedes u Australiji da bi bio obnovljen, dok za Singapur ne postoje bilo kakva pravila. Kako se imigracionom cefne. Ne ako si zabrljao vec mogu da ti ne produze jer recimo imas losiji posao pa placas manji porez, jer ti je biznis propao ili cisto zbog populacione politike na osnovu tvoje rase. Pri svemu tome nema nikakvog obrazolozenja, samo ti posalju dopis da nisu odobrili. Tako nesto u Australiji ne postoji.

Tacno, moras da ga obnavljas, ali su tacno jasni kriterijumi koliko vremena od tih 5 godina treba da provedes u Australiji da bi bio obnovljen, dok za Singapur ne postoje bilo kakva pravila. Kako se imigracionom cefne. Ne ako si zabrljao vec mogu da ti ne produze jer recimo imas losiji posao pa placas manji porez, jer ti je biznis propao ili cisto zbog populacione politike na osnovu tvoje rase. Pri svemu tome nema nikakvog obrazolozenja, samo ti posalju dopis da nisu odobrili. Tako nesto u Australiji ne postoji.

Pa nije bas tako koliko sam ja obavesten. Ukoliko imas korene u Singapuru, tj zena ili deca su ti Singapurcani ili tu zive onda nije bitno koliko vremena provedes. Jel imas neki link koji imenom i prezimenom kaze da je nekome ukinut PR tek tako?

Po forumima sam vidjao dosta ljudi kojima nije obnovljen, pretrazi Singapore PR not renewed pa ces naci. Koliko sam video rec je uglavnom o ljudima indijskog porekla i ljudima koji su prestali da rade. Mislim da zaposlenje ne bi trebalo da bude uslov za PR, to je uslov za radnu vizu. Zato mi je njihov PR cudan. Bilo je i slucajeva ljudi kojima je ponudjeno drzavljanstvo, pa kad su ga odbili nije im produzen PR.

Licno bi mi bilo drago da odes tamo pa javis kako si prosao.

Edited by noskich

• 1 month later...

Ako ides u drustvu bolja su opcija budzet hoteli jer je cena sobe za dvoje neznatno visa od hostela za dvoje. A ima i kapsula hotel kao u Japanu. Ako ipak hoces hostel proveri ima li promocija online. Na licu mesta nisam nikad gledao, mada to je setnja od pola sata da obidjes 10ak hostela u Geylangu. A postoji i opcija besplatnog kampovanja koju je pomenula Snezana na temi.

Ćao, da li se mora rezervisati smeštaj unapred ili mogu da odem u Geylang i na licu mesta nađem sobu?

Ja sam pre par meseci boravio u Geylangu. I bila je jako velika guzva. Rezervisao sam on line. Neke su ljude odbili. Ali, ima dosta hotela u okolini. Pa ko zna, mozda nadjes mesta. Inace, sobe i nisu nesto. Jako su male. 

I nadam se da znas da Gelang vazi za opasnu cetvt. Ja nisam imao lose iskustvo, ali sam upozoren vise puta.

Edited by dakib

U sustini nisu rigorozni na imigracionom, sa srpskim pasosom kad sam ulazio prosle godine dobio sam mesec dana ostanka, a pre 4 dana sam usao sa hrvatskim dobio sam 3 meseca.Iako sam oba puta kupovao povratnu kartu koja mi ne treba jer ostanem zbog posla ili putovanja na neko drugo mesto, niko mi nije ni pitao nista.Niti za smestaj a niti za povratnu kartu.

• 4 months later...

Eto ja izgleda odoh u SIngapur, ima li nekih saveta za neki smestaj negde na pola puta izmedju aerodroma I tajlandske ambasade

da nije skupo

a da nije bas rupa I da je bezbedno

http://www.thaiembassy.sg/visa-matters-/-consular/visa-requirements/tourist-visa

http://www.thaiembassy.sg/about-rte/opening-hours-and-official-holidays-of-royal-thai-embassy-singapore

370 Orchard Rd, Singapore 238870Telefon:+65 6737 2644

Mislim da netreba da se najaviš. Pazi na dane praznika.:(

Što se hotela tiče ja sam bio u ovom: http://www.hotel81.com.sg/hotel_geylang.html

To je kvart, ne po baš dobrom glasu, ali meni je ta egzotika bila vrlo interesantna. (O hrani da ne pričam). Između aerodroma i Tai ambasade, mada prevoz je najmanji problem u Singapuru.

http://www.thaiembassy.sg/visa-matters-/-consular/visa-requirements/tourist-visa

http://www.thaiembassy.sg/about-rte/opening-hours-and-official-holidays-of-royal-thai-embassy-singapore

Mislim da netreba da se najaviš. Pazi na dane praznika. :(

Što se hotela tiče ja sam bio u ovom: http://www.hotel81.com.sg/hotel_geylang.html

To je kvart, ne po baš dobrom glasu, ali meni je ta egzotika bila vrlo interesantna. (O hrani da ne pričam). Između aerodroma i Tai ambasade, mada prevoz je najmanji problem u Singapuru.

Hvala puno, svi su tako "od pomoci " na ovom forumu:)

Proverila sam , nema praznika pocetkom oktobra

ne bih bas da idem u neke opasne cetvrti.......ipak idem sama

Hvala puno, svi su tako "od pomoci " na ovom forumu:)

Proverila sam , nema praznika pocetkom oktobra

ne bih bas da idem u neke opasne cetvrti.......ipak idem sama

ajde, pa nam se prikljuci, i ti budi od pomoci nekim drugim ljudima, za destinacije gde si bila...

uzivaj u sing

Kakve su to opasne cetvrti u Singapuru, svasta, jedna od najbezbednijih zemalja na svetu. Ima smisla raspitivati se za cetvrt u Lagosu, ali u Singapuru je bas svuda bezbedno.

Edited by noskich

Kakve su to opasne cetvrti u Singapuru, svasta, jedna od najbezbednijih zemalja na svetu. Ima smisla raspitivati se za cetvrt u Lagosu, ali u Singapuru je bas svuda bezbedno.

sad mi je lakse pred put:)

• 3 weeks later...

Mislim da netreba da se najaviš. Pazi na dane praznika. :(

Ja sam evo stigla. Bila sam danas u ambasadi. Brzo me je otkacila. Posto je jedan od zahteva da imas 1000 $ ,nisam znala sta da radim pa sam donela odstampan racun sa ATM. Uz to imam I kod sebe toliko para. Ona pocela da se smeje I vratila mi. Rekla mi je da dodjem sutra. Ne znam je l to bio osmeh- Dobices malo sutra vizu ili ces stvarno dobiti sutra vizu.

Ja sam u jednom hostelu. Nije za princeze ali ima jedan lik toliko divan sto radi. Kad je prebacio moj 23kg tezak kofer preko ramena ja sam odlucila da ostanem. To je kao neki kapsula hostel I malo je strasan ali je blizu metro/bus...I fini su ljudi. Ovaj sto ga pomenuh me odusevljava. Kad sam pitala za uticnicu ne samo da mi je pokazao, odmah skace , prinosi produzni... BTW samo slaze papuce .Lik je OCD kao ja .

Od kad radim na brodu pocela sam  sve da gledam ocima: Sta bi USPH rekli kad bi ovo videli?.......zato razmisljam da odem a opet ne bih da glumim princezu I da se razbacujem. Videcu.....

Moj prvi utisak je da su svi fit I videla sam ih dosta visokih...moja predstava o Azijatima je formirana na osnovu mojih kolega s broda. Ovi se ne cine toliko niski. Vrlo su ljubazni ali onako s merom. Ne znam tek sam dva dana ovde ali onako pozitivno mi se sve cini. Svi su na ulici bili spremni da pomognu. Ja sam sampion u gubljenju (jedino me snaga volje spasava da isteram do kraja) I svi su bili tu da zastanu I da mi pokazu gde I sta.

Svidja mi se Singapur, btw.....bas je po mojoj meri.

Edited by BilliV