Jump to content

Featured Replies

Mislis?

Samo mi je krivo sto sam platila taksi 15 $ do ambasade...vratih se za 1.70$ metroom.....trebalo je samo malo procackati.....mada  posle menjanja vremenske zone 12 sati (od Majamija, nisam ni menjala na satu....:)  nisam znala gde sam, glava je htela da mi eksplodira

Zaspala sam u 5 posle podne kao mrtvo telo....probudila se u ponoc. Poslednji put jela juce u 1 I to nesto bas malo......Celo jutro mi se povracalo, nisam mogla da docekam dorucak u 8. Kad sam videla dorucak htedoh da pitam- Jel to sve. TIpa hleb margarin I dzem )I mleko).....Nista...srecom Mek je blizu pa sam jela kao covek.

Inace je hrana prejeftina. MIslim da sam se sad vec adaptirala

Videla sam Marinu, predivno

Tri svjetske kuhinje na korak jedna od druge a Vi u meku auuuuuuuu (u cosak za kaznu :dance: )

Tri svjetske kuhinje na korak jedna od druge a Vi u meku auuuuuuuu (u cosak za kaznu :dance: )

kad si gladan I kad ti se povraca koliko si gladan nije ti do isprobavanje lokalne kuhinje

BTW kari mrzim  stalno ga svuda osecam....

Ne brini jela sam i u lokalnim jeftinim restoranima.....:)

BTW dobih vizu danas je!

eto vidis :)

a reci mi za onih 1000$, jel si to procitala negde , da treba, pre nego sto si otisla u ambasadu, ili su ti iz ambasade rekli da doneses taj dokaz o 1000$, posto si im predala aplikaciju?

eto vidis :)

a reci mi za onih 1000$, jel si to procitala negde , da treba, pre nego sto si otisla u ambasadu, ili su ti iz ambasade rekli da doneses taj dokaz o 1000$, posto si im predala aplikaciju?

Pa tako pise na sajtu da treba. Samo ona mi je rekla da ne moze da se donese racun sa ATM :D nego treba iz banke. Ali koliko vidim to im nije bitno cim me je otkacila brzo. Vizu su napravili isti dan (predala sam 7.10, isti dan je odobrena).

Pa tako pise na sajtu da treba. Samo ona mi je rekla da ne moze da se donese racun sa ATM :D nego treba iz banke. Ali koliko vidim to im nije bitno cim me je otkacila brzo. Vizu su napravili isti dan (predala sam 7.10, isti dan je odobrena).

heheh verovatno se zena smejala jer joj se nije sigurno desilo skoro da joj neko donosi povrde iz banke da bi dobio tajlandsku vizu :)...

lepo su ti svi pricali da je to cisto formalnost, popunis papir, das sliku i to je to...i tako je u svim thai predstavnistvima u svetu, pa sto bi singapur bio izuzetak...

ja sam , dok sam bio na brodu, pokusavao da izvadim u bar jedno 20 zemalja, tako da znam sta treba, i svuda je isto..a bez broda sam vadio u jos jedno 8-9  zemalja tajsku vizu...formular i slika...i ciaooooo

heheh verovatno se zena smejala jer joj se nije sigurno desilo skoro da joj neko donosi povrde iz banke da bi dobio tajlandsku vizu :)...

lepo su ti svi pricali da je to cisto formalnost, popunis papir, das sliku i to je to...i tako je u svim thai predstavnistvima u svetu, pa sto bi singapur bio izuzetak...

ja sam , dok sam bio na brodu, pokusavao da izvadim u bar jedno 20 zemalja, tako da znam sta treba, i svuda je isto..a bez broda sam vadio u jos jedno 8-9  zemalja tajsku vizu...formular i slika...i ciaooooo

e pa ne mogu ja tako ako lepo pise na sajtu sto bih ja rizikovala, pa da me pita a gde vam je to lepo pise na sajtu

ipak sam u Singapuru , racunam nije kod njih kao kod nas

e pa ne mogu ja tako ako lepo pise na sajtu sto bih ja rizikovala, pa da me pita a gde vam je to lepo pise na sajtu

ipak sam u Singapuru , racunam nije kod njih kao kod nas

Draga Billi, takođe isto piše da svaki turist pri ulasku mora da pokaže dokaz da ima određenu sumu novca, skoro nikada se ne desi da traže!

Draga Billi, takođe isto piše da svaki turist pri ulasku mora da pokaže dokaz da ima određenu sumu novca, skoro nikada se ne desi da traže!

sto bi rekao moj deda "neka tebe"

• 3 weeks later...

Ljjudi, gledam ada ovu temu, ali nigde ne nađoh neke praktične informacije tipa - javni prevoz, metro, taksi, ša je bolje koristiti i koliko je dobro organizovan, gde se opijati (možda i najbitnija informacija)? 

Izvinjavam se ako nisam video, mada sam malopre listao temu. 

Biću tu desetak dana, pa me zanimaju neke praktične stvari poput tih. 

I ako je neko za pivo neka se javi da popijemo tačno 12.

Pozdrav

nemas prakticne informacije jel ti nisu ni previse potrebne,kako je to burzujska zemlja sve infoe ces dobiti  od nekog turist info  bilo gde u gradu ili na  stanicama kao i od ljudi na ulici.....ukratko metro  i peske je najbolji vid prevoza,taksiji su bespotrebni osim ako ti se ne bahati malo

najbolje atrakcije su mi tamo bile njihovi zabavni parkovi,neki o necemu parkovi i zoloski vrt..mozes se izivljavati na zivotinjama bacajuci im banane,jabuke,kamenje,drmati grane na kojima vise i tako to,uglavnom dosta zanimljivo,a u zabavnim parkovima se mozes zezati s japancima,kinezima i lokalcima...dosta je zanimljivo ako se uklopis

fora je tamo ne gledati na pare previse jel dosta turista lezi po hotelskim sobama cekajuci neki let jel im je sve skupo pa tako nigde ni  ne idu

soping se ne isplati previse jel je dosta stvari bilo ista cena kao u evropi ili cak je bilo jeftinije u evropi ,jedino sto ima modela kojih nema u evropi i recimo neke najnovije stvari tek izasle

ne znam za opijanje nekako nije bio bas grad za to

Ja sam koristila MRT.

U Singapuru je sve lepo objasnjeno, nacrtano.......jako je lepo organizovan grad......svako bi se snasao

Vec rekose nema potrebe za taksijem..ja sam jednom platila 15 dolara a vratila se metroom za 1.70

Za alkohol ne mogu da ti pomognem jer ne pijem,ali nekako mi nije Singapur za alkohol......sto ne znaci da nema mesta I za to.

Verujem da je skup......

Meni je tamo najlepsa Botanicka basta I Marina Bay.....

Hvala drugari. Dakle u principu se svodi na ono što je superpera kazao - sve je objašnjeno u turističkim vodičima :)

Vidimo se :)

• 6 months later...

Pozdrav svima sa foruma.☺

E ovako, moj muz je dobio ponudu za posao u restoranu u Singapuru btw.ne znam gde tacno lokacijski.

Kazi te mi , kakva je situacija za zivot cetvoroclane porodice , renta stana,kuce...?skole...?vrtici...?sansa da ja kao strukovni ekonomista iz oblasti saobracaja pronadjem posao i sl.

Ako bilo ko ima kakvo iskustvo ,jako puno bi nam znacilo.

Srdacan pozdra svima???

• 6 months later...

Evo da podelim svoje iskustvo - bila sam u avgustu u Singapuru, nasla avio kartu iz Kuala Lumpura za nekih 11 evra u jednom pravcu, Air Asiom. Bili smo u kraju Belastier ili tako nekako, 3 noci 180 evra (hoteli mogu da se nadju i za manje pare, za oko 100 evra 3 noci). Singapur je za mene jedan predivan i uredjen grad.

Os aerodroma do hotela nas je vozio satl (busic), za po 9 dolara po osobi, i to je po meni super resenje. Alkohol je skup, 1 pivo i jedan brizer platili smo oko 30 dolara u slatkom pabu, blizu centra. Hrana moze da se nadje povoljno na njihovim tzv. pijacicama. Oko naseg hotela ih je bilo dosta i bilo je prepuno.