Jump to content

Featured Replies

Nije Tbilisi.

Tako je, Djirokastra.  clap.gif' alt=':clap:'>

Ako ovo nije Španija, onda sam ja nikakav putnik. Negde u Andaluziji? Možda Sevilja?

Ako ovo nije Španija, onda sam ja nikakav putnik. Negde u Andaluziji? Možda Sevilja?

Sudeci po zeni sa detetom u donjem levom uglu slike, ne bih rekao da je Spanija. Maroko mozda?

46721203.jpg

Ovo nema veze sa zadatkom, pošto je već rešen, al mi došlo da postavim fotku sa istog mesta amo slikano iz drugog ugla, starim klasičnim aparatom. Kolko se sećam ulica koja prolazi pored Omajadske dzamije, danas srušene. Jadni Alepo.

I jedna stvar koja me je uvek fascinirala, vezana za ovo mesto. Gledajući tvoju fotografiju, odmah levo od ovog čike u beloj majici je improvizovana pijaca na kojoj je u ponudi dominirao donji veš (i to uglavnom prilično izazovni, ženski). Najnormalnije se prodavao, na samo 15 metara od džamije, i to godinama  :D.

Tu malo dalje niz ulicu smo pre prilično tačno 5 godina jedna jermenka iz Damaska i ja sedeli na terasi hotelske sobe, uz neki šklj sirijski viski i gledali izlazak sunca..

Postoje mesta koja moraš posetiti pre nego sto umreš i ona koja moraš posetiti pre nego što umru.

Postoje mesta koja moraš posetiti pre nego sto umreš i ona koja moraš posetiti pre nego što umru.

Uh, ovo je toliko tuzno... Htjela sam da ostavim neki pametniji komentar ali sam ostala bez komentara.

Nemoj mi stajati na muku. 2010. sam birao između Sirije i druge destinacije, i izabrao ovu drugu ne sluteći šta će se desiti...

Ја сам имао срећу да посетим Сирију баш 2010 и то у новембру. Ништа није наговештавало да ће се све ово десити.  :(

Ja sam bila par mjeseci prije tebe: avgust-septembar 2010. Stekla sam par drugara na tom putu. Jedan je bas iz Hame i kada smo se nedavno culi, zvucao je jako lose. Strasno je to sto ne vide izlaz i sto zive u neizvjesnosti hoce li docekati sjutra. Imaju neku vrstu sklonista i tu se nalazi sa porodicom, mada kaze da je izgubio dosta sire porodice...

Pitala sam ga da li mogu nekako da predju granicu sa Turskom/Jordanom i rekao je da je izvodljivo jer to rade neki, ali da ne mogu jer nemaju novca i ne znaju od cega ce zivjeti. Nije bas da ga nesto dobro poznajem, druzili smo se dok smo bili par dana u Hami, ali da vidim mogucnost da pobjegnem, vjerovatno bih to uradila. No, nemam prava da pricam o tome jer ne znam tacno koji su problemi sa kojima se svakodnevno suocavaju.

trebalo bi da je neka muslimanska zemlja. To sam zaključio jer žena na mostu nosi belu maramu preko glave. Ili možda grešim ?  Da nije Sirija , mada tamo verujem nema mnogo reka ?

Aj da probam, muslimanska zemlja, puno zelenila, da nije Turska. Asocira me na evropski deo, okolinu Jedrena.