Jump to content

Featured Replies

A šta kažete da uvedemo neki maksimalan broj dana za pogađanje, pa ako recimo prođu dve, tri nedelje, ili mesec, ili koliko već, a igra se zakuca, da ostavimo neku sliku kao "nepogođenu" i teramo dalje? Samo onda se postavlja pitanje ko zadaje sledeću. Onaj ko je bio najbliži?

Ma nema veze kostane, ja i onako ne umem da postavim sliku na forum. :)

(Kada bih umeo - postavio bi i onu koja pokazuje kako se orjentisati uz pomoć minareta na džamiji. Iz čega izlazi položaj obale i mora - more je južno, planine su istočno, iz čega se pomoću gugl rta možda može ubosti ime mesta.)

Dobro evo ovako: mesto je jako strateški bitno za Persijski zaliv i bilo je to vekovima. Sada mislim da je lako pogoditi.

Ma čim si rekao strateški važno mjesto odmah sam pomislio na Hormuški tjesnac al nisam skapirao da postoji i istoimeno selo-grad-vojna baza, šta li je već.

Nije mi baš neka sjajna pobjeda al aj, previše si pomogao ( 2- bih dobio za ovo u školi:)

Od skora pratim igru pa nisam neki ekspert, evo prvog zadatka sa moje strane:

121r7sk.jpg

Otišao si predaleko, nikakav sjever.

Ispred tebe je visoravan. Kao što vidiš, odmah ispod visoravni je rijeka. Nekad bila rijeka ali su je danas pretvorili u sistem kanala i kanalića mada se još uvijek vodi kao korito. Nije Evropa.

Jeste:)

Zapravo, fotografiju sam uzeo iz Doline Hula kroz koju je nekad proticao Jordan u pravom smislu jedne rijeke a u daljini je Golanska visoravan.

Mozda sam previse pomagao, ali fotka zaista ima malo detalja pa zbog toga.

Cestitam, daj zadatak

Sada bi moglo da bude ovo pitanje:

Koji je ovaj divan grad, pod dugom?

nxs-MK.jpg

Ali tashi će dati teži zadatak. :)