Jump to content

Featured Replies

Hm, pa nije bas pravi Daleki istok ni Indokina. Kad gledam mapu, pre bih rekao da je ova zemlja u jugoistocnom delu centralne Azije. I, velika je. Cak se i na CS-u vodi pod Central Asia.

Hm, pa nije bas pravi Daleki istok ni Indokina. Kad gledam mapu, pre bih rekao da je ova zemlja u jugoistocnom delu centralne Azije. I, velika je. Cak se i na CS-u vodi pod Central Asia.

znaci izbor nam se suzava na Uzbekistan, Turkmenistan, Tadžikistan i Kirgizistan? Ili Kazahstan....

Nije, nije. Hajde zaboravite ovo oko centralne Azije, ok. Mislim, mi podrazumevamo uglavnom "stanove" kad pomislimo na taj deo sveta. Ova velika zemlja je juzno od "stanova".

Dakle, zemlja je veooooma popularna destinacija, nije bila nikada u sastavu SSSR-a, svako planira da je jednom poseti...

I, ova tvrdjava se nalazi u jednom od najinteresantnijih gradova jedne od najkoloritnijih saveznih drzava ove zemlje.

Ajde da lupim- Nepal?

Jugoistocni deo centralne Azije.... geografski to bi bilo to :)

Izvinjavam se ako je bilo tesko ali mi je to prvo palo na pamet. Cak sam mislio i da nece biti problematicno, posto se na fotografiji dela ove tvrdjave vide klasicni prozori, koji se nalaze na mnogim drugim indijskim fortsima. A i ova jaisalmerska predstavlja nesto kao Dubrovnik u vreme stare Jugoslavije.

Nije. Mnogo je blize. Doduse, tebi je to sada "inostranstvo" ;)

Pretpostavio sam da je Srbija ali me je nesto navuklo na Sevan ili Bajkal ne znam zasto...

Meni izgleda kao neki deo Dunava, tamo negde ka Đerdapu...

e to sam i ja pomislio...

Nije Dunav, vestacko jezero je u pitanju. Inace, fotografija je nastala u ponedeljak, oko 7 sati. Bila je magla i onda je naglo pocela da se dize. Sunce je ogrejalo i stvorilo neverovatan kontrast. Morao sam da se zaustavim i napravim nekoliko fotografija.

Evo jos dve fotografije sa lica mesta - jedna je napravljena na drugom delu jezera, a druga je seosko dvoriste tog kraja, odmah pored jezera.

http://img10.imageshack.us/i/img0673ju.jpg/

http://img10.imageshack.us/i/img0674v.jpg/