Jump to content

Featured Replies

Posted

Zanima me da li postoji neka osoba ili vise njih, koje bi rado putovale na Maltu?

Vec po koji put, stara dobro poznata prica, da je sa prijateljima to malo teze, jer...boze moj..to je velika zrtva! :bang:

Nego: Za?to ba? Malta?

Koliko sam se ja uputila, mislim da je vizu lako dobiti (nisu u ?engenu), mislim da se dokumenta predaju ovde, a da se viza plaća na Malti. Uglavnom to valjda ne bi trebalo da bude problem.

Inače, povratna karta koju sam ja uspela da nađem je prko Alitalie i ko?ta oko 300e i iz Beograda je. A verujem da se mo?e iskopati i ne?to jeftinije preko dotičnih bogom datih jeftinih kompanija...

Ako bi neko zaista zeleo  da ide na Maltu i da nađemo sme?taj preko hospitality club-a, a do to bude jedno tve tri nedelje u septembru, neka mi se javi

i ako neko zna neke korisne informacije u vezi ovog ostrva.

Bila bih zaista  :dance:

Ja sam boravio na ovom ostrvu, dve nedelje, ali pre tacno DEVET godina. To znaci da ne mogu da ti dam neke aktuelne informacije. Medjutim, ova minijatuna drzava je zaista vredna posete. I Malta i Gozo (drugo ostrvo po velicini) su muzeji na otvorenom. Fenomenalna arhitektura, istorijsko nasledje, divne uvale sa tirkiznim morem... su me zaista ostavili bez daha. Samo kretanje po ostrvima je veoma jednostavno, jer stari Leyland i Bedford autobusi (koji su u perfektnom stanju a stari su oko pola veka i sami za sebe predstavljaju atrakciju) shpartaju svuda, a bar u ono vreme sam prevoz nije bio skup. Takodje, na raspolaganju su ti i poludnevni i dnevni izleti, u organizaciji lokalnih agencija (ako si konformista). Veruj mi, te dve nedelje su mi proletele u trenu i ni jednog trenutka mi nije bilo dosadno (a putovao sam sam).

Sto se vize tice, ipak dobro proveri jer, bez obzira sto nisu u Shengenu, na samoj granici prilicno revnosno proveravaju gde se odseda. Ne znam kako ce im se svideti varijanta neobaveznog i nezvanicnog  HC smestaja u kombinaciji sa SRJ pasosem (na zalost). Ako tu peripetiju resis, onda ti zaista preostaje samo da se prepustis pravom uzivanju!!!   

• Author

evo sestro, upravo sam procitala, ali d?aba, mogu samo da se nadam da cu naći nekoga da ide samnom!

Nego, ja sam malo gledala preko hc-a ?ta se nudi.Nije velika ponuda, ali ima ne?to.

Moram jo? da proverim definitivno za vizu.

Ko zna, mo?da ja i odem ,sama. :banana: