Jump to content

Featured Replies

Posted

Pripreme za leto su pocele, imamo plan da zapalimo na Zanjice i u Porec..

Ako ima onih koji neznaju Zanjice su raj na zemlji(bar po meni),u CG, ja sam prosle godine kampovao tamo,solo, i bilo je stvarno fantasticno..

a Porec smo odabrali,zato sto nam ortak tamo sljaka..

e sad da li neko zna koja je najjeftinija varijanta da od Herceg Novog(zanjica), stignemo do Porecha?

Bus-kontam da je skupo,al da li neko ima predstavu,kolko to moze da ispadne(i kolko se putuje)

Trajekt-mislim da je ok,gledao sam kosta od Dubrovnika do Rijeke oko230kuna,to je valjda najjeftinije

Voz-jel postoji vozna linija, i jel ima svercovanja??

Stop- nemamo problem sa tim,al nas je dvojca,sa verovatno ogromnim rancevima?? al ako neko misli da ima smisla,moi cemo probati..

Znam da ima poseban deo,al kad sam se raspisao:

= ukoliko neko hoce sa nama,moze da se pridruzi,idemo ortak i ja, mozda jos neki ljudi(al cisto sumnjam)..dobrodosli su svi,koji su u fazonu puta bez preteranog plana , furacemo satore,al ako bude i nekog soc smestaja, nema problema..

=e i ukoliko neko ima neki plan, koji se u bilo kojo tacki podudara sa nasim,nek napise.. mi cak neznamo ni da li prvo za hr il cg??

nas budzet je oko200e po glavi:),mozda do tad nadjemo jos neke pare,al..

HVALA

kad bi isli???? ja sam bil aproslog leta u puli i porecu....nakon 18 godina opet u istri  :dance: :dance: :dance: i fenomenalno je..... u cg ne volim niti cu ikad ponovo ici . zadnji put sam isla pre 5 il 6 god i to jer je bilo za dz inace....no way :LOLLL:

drugarica me nagovara da idemo na cres, ali je ne mogu sada da dobijem godisnji . mogu evevntualno posle 15 avgusta......

za prevoz stvarno nemam pojma, ja isle busom ns-bg pa bg-pu. mislm da je karta bila oko 50 eur ali nisam sigurna....

u svakom slucaju zelim vam fenomenalan provod  :banana:

Železnica u Dalmaciji ne postoji. Autobuski prevoz je u Hrvatskoj skup. Autostop nije sjajan, ali je sasvim izvodljiv. Plus, možeš na još dosta mesta da skreneš usput. Po mom iskustvu od pre nekoliko godina (doduše van sezone) deonica između Novog i Dubrovnika je dosta problematična.

Dva čoveka nije uopšte previše za stop. A potrudite se da rančevi ne budu baš ogromni. Odnosno, pakuj ranac tako da bude dovoljno uzak da može da ti stane između nogu na suvozačkom sedištu. A ako ode mnogo u visinu, to nije bitno. Tako spakovan ranac je - takođe - udobnij za nošenje na ramenima.

Ovako, rat je davno zavrsen, tako da dionica H.Novi-Dubrovnik nije vise "problematicna".

Postoje 4-5 polaska dnevno iz H.Novog za Dubrovnik, voznja traje oko sat vremena, u zavisnosti od guzve na granici.

Red voznje mozes naci na http://www.libertasdubrovnik.hr/

Takodje, ako vam ne odgovaraju termini polaska, postoji i druga varijanta, a to su turisticke agencije koje veoze turiste na jednodnevne izlete za Dubrovnik, a prodaju kartu i u jednom pravcu.

Sto se tice cijene mislim da je 6-10 eur.

Postoji fora na hrvatskoj granici da vas pitaju koliko se dana zadrzavate jer je dnevni minimum novca za Hrvatsku po osobi 100eur. Tacan odgovor: "Idemo na jednodnevni izlet do Dubrovnika, vracamo se popodne u H.Novi."

Naravno backpackovi idu u gepek ;)

Od Dubrovnika je najzgodnije ici trajektom do Rijeke, a onda hvatati neki lokalni bus za Porec.

Cijena palubne karte je 228kn, sto je oko 30ak eur, plovi se oko 20 sati, ali je opet veci komfor nego guzvati se u autobusu 12-15 sati.

Ovo "palubna" ne znaci da morate citavo vrijeme biti na palubi, vec su vam na raspolaganju udobni separei u bifeu ;)

Vise informacija o redu voznje i cijenama na http://www.jadrolinija.hr

To je sto se tice "legalne" varijante.

Pozdrav!

• Author

Ja se izvinjavam svima,em sto nisam proveravao ,nesto mi je komp ,,poludo,,..

ovaj put je otkazan do daljnjeg,ali informacije ce biti iskoriscene pre ili kasnije..(ja sam iznenada dobio USA vizu,a ortak je odlucio da ode na kurs za barmene)..

Hvala svima

ps ninja nadam se da ces naci saputnike!!