Jump to content

Featured Replies

Posted

Zna li netko postoji li autobus iz Istanbula, Alepa ili Damaska do Jeruzalema :)

To je u stvari nemoguce, jer se taj nikad ne bi mogao vratiti u Siriju. Ne znam ni da li ima do Jordana, ali od Istanbula bi moglo da bude do Damaska, mada je to retka opcija, uglavnom se ide do Antakije, pa onda servisnim kombi taksijem do Alepa, pa odatle za Damask, pa odatle servisnim taksijem (ili jeftinim, ali nezgodnim busem) za Amman, pa odatle taksijem za most King Husein, pa odatle servisnim kombi taksijem za Jerusalim.

• Author

To je u stvari nemoguce, jer se taj nikad ne bi mogao vratiti u Siriju. Ne znam ni da li ima do Jordana, ali od Istanbula bi moglo da bude do Damaska, mada je to retka opcija, uglavnom se ide do Antakije, pa onda servisnim kombi taksijem do Alepa, pa odatle za Damask, pa odatle servisnim taksijem (ili jeftinim, ali nezgodnim busem) za Amman, pa odatle taksijem za most King Husein, pa odatle servisnim kombi taksijem za Jerusalim.

Do Ammana znam doći. U Alepu sam uzimao direktni bus do Ammana (www.hermonschallenge.com , jedan polazi u 12.30 drugi oko 22 sata, autobus nije skup, a jako je udoban i klimatiziran) polazi iz blizine al-Saffahiyah džamije (prođe se džamija po glavnoj cesti i nakon nekih 100 metara  skrene se u ulicu lijevo. Tamo se nalazi sa čijeve strane mali kolodvor odakle vozi autobus)

Zanima me samo ako postoji direktni bus, da se ne moram zafrkavati sa presjedanjima i da ne gubim previše vremena.

Jel mogu proći iz Jordana u Siriju, ako sam prije bio u Izraelu??? Inače u pasošu imam vize SIrije Jordana, Irana, Saudijske Arabije i u Izraelskoj ambasadi  su mi rekli da sve te vize nisu prepreka za ulazak u Izrael

Ispade da sam ja dobio korisniju informaciju od tebe nego ti od mene. Super!! Nisam znao za taj bus iz Alepa, a prilicno mi znaci u slucaju da opet idem u te krajeve, jer ta opcija znaci ustedu vremena, novca i zivaca. Mozes li da se setis koja je bila cena busa, kada stize u Amman, gde i koliko pravi stanki, nude li piće itd?

Ako postoji bilo kakav trag da si ikada bio ili nameravao da ides u Izrael, zaboravi ulazak u Siriju na bilo kom granicnom prelazu. Međutim, postoje informacije da izraelsku vizu u ambasadi mozes da dobijes na posebnom papiru, sto znaci i pečate na ulasku i izlasku iz Izraela, ali im ipak treba napomenuti, za svaki slučaj. Ako imas hrvatski pasos, znaci ako ti ne treba viza, samo Izraelce na granici zamolis da ti ne udaraju pečat, meni su izasli u susret, i cujem da redovno to nije problem.

Izraelci ne prave problem sto se tice drugih zemalja, ali i pored svega nije iskljuceno da ce malo da te ispituju gde si bio, kuda ides, zasto ides, koga gde imas, kad se vracas itd, sve zivo, ali sve sasvim uljudno i pristojno. Ja sam cekao tri sata da me puste, a u medjuvremenu su dvaput dosli da mi postavljaju dodatna pitanja. Samo lepo opusteno, i nema problema. Tamo rade izuzetno mladi ljudi, uglavnom devojke (najcesce lepe), i sve nesto od 20-25 godina, tako da taj deo putovanja spada u prijatnije trenutke :)

• Author

Ne sjećam se cijene.Znam da nije bilo skupo.U granicama onoga što se već pisalo po forumu. Autobus je luksuzan i komforan sa kožnim sjedalima, dva puta dijele piće (vodu, kolu, fantu). Staje 2 puta kraće i jednom duže (damask kratko, Ham duže i još negdje).Na granici radi pauzu oko sat i po tako da  imaš vremena za sve granične zavrzlame...U Amanu je oko 1 ujutro samo se ne sjećam da li polazi u 12.30 ili u 14.30 . Uglavnom negdje u tom periodu Evo i telefonski brojevi agencije ako želiš rezervirati kartu:AMAN 4654004, DAMASK:2456255. Agencija se u Amanu nalazi na Abdaliju i to kad se ide niz ulicu sa lijeve strane u donjoj polovici Abdalija.Jako velika poslovnica sa zatamjenim staklima. Radi do kasno. Mislim čak do iza ponoći. Iz Amana prema Alepu autobus polazi u 23 sata, a ima i jedan dnevni