Jump to content

Featured Replies

Posted

uskoro krecem na put po EU.

madjarska, ceska, nemacka, francuska, italija(firenca), grcka(krf). (uglavnom glavni gradovi)

planiram da kampujem na moru i kad god vec mi se ukaze prilika.

posto nemam kamp opremu planirao sam da je kupim ovih dana u metrou i sl, al mi je palo na pamet(a i negde na forumu sam procitao) da je jeftinije da kupim u inostranstvu.

da li mozete da me posavetujete, da li su i dalje razlike u cenama velike?

isplati li se tako nesto?

ako slucajno neko zna, moze da me posavetuje i za opremu za ronjenje.

bio bih mnogo zahvalan!

hvala.

poz!

Ja mogu da ti preporucim sator. Model se zove Bavaria 4 i ima ga u Merkuru u NS i BG.

On je za cetiri osobe ali je idealan za dvoje i ostane unutra dosta mesta za stvari. U pitanju je iglo sator sa dva sloja a posebno je zanimljivo jer mu je visina 170 cm tako da unutra mozes da stojis skoro uspravno. Ima i zatvoreno predsoblje sto je idealno za ostaviti obucu mokre stvari i sl. Ulazi su i napred i pozadi a na vratima i prozorima ima posebnu mrezu za insekte. Mi smo ih koristili i u Jordanu u Wadi ramu. U mrklom mraku uz pomoc lampe smo 2 komada nas cetvoro postavili za 15-ak minuta. Boja zeleno siva tezina oko 8 kg.  Cena mu je 5900 din.

Slicne takve sam u Madjarskoj gledao za 60-110€

Andrej a da li planirate da spavate bas u kampovima ili gde god uspete da nadjete mesta? Posto mi isto planiramo da idemo Ceska-Nemacka-Benelux-Francuska a procitao sam da je u svim tim zemljama sem Ceske zabranjeno kampiranje van kampova, pa me zanima koliko je to tacno. A kampovi su dosta skupi...  :yok:

• Author

pa pazi, u ceskoj sam nasao kamp, jeftin.

sledeci je berlin koji je sam po sebi jeftin pa to nije greda...dam 5-10 eura da se okupam i sl...

e za francusku ce biti zajebano, tu su hosteli preskupi, bas bas, a kamp nisam ni nasao na netu, tako da, ili cu da molim da mi daju neku sobu za manje pare, tipa, nas dvoje u sobu za jednu osobu, ili neki spajz bez kreveta ili da ih namolim da rasprostrem sator u necijem dvoristu a mi im damo 20 eura... ako nista ne prodje, ostaje dremka na zeleznickoj...

znaci nesto od toga ce da mi prodje ili u firenci ili u parizu.

a u onom u kom ne prodje cu da platim pa jbg..

a u grckoj je kao zabranjen kamp, al koliko sam ja vidjao, po ostrvima to malo koga zanima :)

ima dosta divljih kampova pa cu tako, od mesta do mesta....

nego, ljudi, aj mi jos neki savet dajte za opremu..

hvala ti zoki, al taj sator mi je mnogo tezak...

treba da se nosi pored toga i vreca za spavanje, podloga, stvari, suveniri...................

poz i unapred hvala za buduce savete  ;)

U Metrou prodaju poprilično jeftinu opremu.

Ako ćeš kupovati opremu (šatore) tog ranga, onda nema smisla da ih kupuješ u inostranstvu. Neku razliku u ceni gnjavaže vrednu ćeš osetiti tek ako kupuješ skuplju i kvalitetniju opremu.

Što se jeftinih šatora kod nas tiče, ima ih u Metrou koji si već pomenuo, u Merkuru, u Tempu, video sam neki krš čak i u Merkatoru (ne Intersport nego hipermarket) u prodavnicama Formax (u Novom Sadu i Beogradu, ruski Forrest šatori, za nijansu bolji), i naravno u kineskim prodavnicama.

Sad, neki ljudi sa foruma će ti potvrditi da ih kineski šatori sasvim lepo služe već par godina... Ja trenutno imam McKinley Oregon3 (koštao je oko 60 evra, a razlike u odnosu na inostranstvo su 5-10 evra, iliti tri piva u EU ako imaš sreće).

To je neka srednja  niža klasa...

Ako pak kupuješ šator od 250 evra, razliku u ceni ćeš možda i osetiti...

:mrgreen:

• 11 months later...

Pozdrav svima,

ja uskoro idem na put po evropi u svojoj reziji pa upravo razbijam glavu sto nemam backpack ranac...

treba mi savet sto se njega tice - da li treba birati neku posebnu marku (mckinley ili kako vec) i na sta treba obratiti paznju prilikom kupovine...

nije mi potreban neki velik, posto uglavnom putujem na max 2 nedelje a i imam 20 godina tako da ne bih da opteretim mnogo svoja ledja...

takodje, interesuju me i cene kao i preporuke za radnje u Budimpesti/Berlinu gde se mogu naci dobri backpack ranci.

Hvala

On 6/27/2010 at 11:07 PM, mire_zr said:

...a i imam 20 godina tako da ne bih da opteretim mnogo svoja ledja...

Uh, pa kad ces ih opterecivati ako ne u 20god !? 

Pa prvo odluci koliki ces ranac... (npr. ja sam za takva putovanja uzeo 50+10, ali moze i manji) a zatim koliko si para spreman da ulozis tj. da li ti je potreban uopste neki kvalitetniji ranac ili moze da prodje i kinez.

McKinley su ja bih rekao ranci zadovoljavajuceg kvaliteta i prihvatljive cene, Ferrino je skuplji ali i kvalitetniji, za Deuter kazu da je jos kvalitetniji (nisam gledao) a kod nas moze da se nadje i Millet (koji bi trebalo da je jako dobar).

Kod ranca gledaj da li su jaki kaisevi, da li su jaki savovi, plus je ako ima 'kabanicu' ili je sam po sebi vodonepropusan, trebalo bi da ima (mada to uglavnom svi imaju) pojas oko struka zbog podele opterecenja, neki gledaju i sisteme protiv znojenja, koji mogu biti korisni.

P. S. Imas dosta o tome u temi Ranci...

JA sam uzeo Loap Miwok, mozes pogledati na njihovom sajtu, 50+10, cena ti je 4500 u Gori.

Ja sam nabavio vojni ranac Mile Dragić.Odličan je za dugo nošenje ,prolagodljiv za leđa,Vodonepropustan.Prošle godine sam se sa njime družio nekih pet meseci po evropi i severnoj Africi.Jednostavno se zaljubiš u njega.Drugar je imao neki kanadski ranac, za dugo nošenje,i crkao je.A smejao mi se magarac kada je video moj ranac. :kamp: