Jump to content

Featured Replies

Posted

Zanima me da li neko zna kako da stignem iz Sofije do Damaska autobusom? Prosle godine kada sam bio u ambasadi sam cuo za tu varijantu, ali nisam uzeo tacne informacije. Pa ako neko moze da pomogne!!? klanj::

Mislim da autobus krece petkom oko 13 h i ide do Alepa, a ne do Damaska. Cena je negde oko 60 e, ali ne znam mesto odakle. Probaj da stupis u kontakt sa Marijom (ovde na forumu: slezena). Ona je proslog petka tako otputovala u Siriju. Znam i da put traje 27 sati.

Autobus koji ide od Sofije do Alepa je najverovatnije kompanije Zeitouni, i do pre dve godine je kostao u jednom pravcu $40, ja isao njime dvaput iz Alepa za Sofiju. Medjutim, ne bih ga preporucio jer je krcat i neudoban, a sve neki svercerski likovi se voze. Radije malo vise platim i podelim deonicu na Sofija-Istanbul, Istanbul-Alep, a vozim se kao gospodin, sa velikim uzivanjem, i bez trauma.

da, prevoznik je Zeiotuni, i sada kosta karta u jednom pravcu 60 evra... Krece se valjda sa Trafik Marketa u Sofiji, to je prostor izmedju autobuske i zeleznicke stanice...

Gotovo sam siguran da ide petkom u 13.00. Dobro se secam da mi je drugarica krenula pre dve nedelje u petak u to vreme. Ako je pun svercera, utoliko je zanimljiviji -:)

Pa ne znam baš, dvaput sam išao i sve su to neke hladne i često odbojne face, a vrlo moguće da će jedan takav pored tebe da sedi više od 24 sata, i to na dva dosta skučena sedišta, jer bus koji su vozili kad sam ja išao je prilično mator. Drugi put sam se vraćao iz Sirije u septembru, a nisu mogli da ugase grejanje, tako da sam prokuvao do Sofije, a preko pola mog sedišta se navalila ogromna mrcina koja je spavala na sedištu do mene. No, da ne kvarim, svako može da proba, možda i nije tako kad se ide iz Bugarske za Siriju, vec samo obratno. Druga nepovoljna stvar je što taj bus ne ide svakog dana, a osim tog trebalo bi i da se rezervise mesto dan unapred, što sve stvara grč onima koji vole malo više slobode na putovanjima.

Bus ide utorkom i petkom. Zeytoun. Ima i drugi prevoznik. Nazovite sirijsku ambasadu pa ce vam reci broj.

Pozdrav!

Poslednja informacija koju imam je da je cena karte u januaru bila 65e, skochivshi na tu cenu sa nepunih 40e koliko sam platila u avgustu 2008.

Kada sam ja putovala Zejtunijem, bus je bio prilicno dobar i put mi je bio mnogo manje naporan nego kada se preseda u Istanbulu.

Usudicu se za 2 nedelje da ponovim Zejtuni iskustvo, ako nekom treba fon, nek se javi.  flowers::

Zeitoni krece iz Sofije za Alep utorkom i petkom u 14h,  karta iz Sofije kosta 65 eura, a iz Alepa 50 eura. Autobus je udoban i osoblje je ljubazno, nije bilo svercera, a sve i da jeste, nema veze  :) Krece iz ulice Cherkovna br.18, oko 3.5km udaljeno od zeleznicke stanice, ali lako se stize.

Druga opcija je Manor travel, ne znam kojim danima ide, ali je jeftiniji (40 eura) i krece sa Trafik Marketa. Njime cu se verovatno vratiti kuci.

Pozdrav iz Sirije  ::arabia:

• Author

Sad u petak krecem za Damask. Ici cu sa Zejtunijem. Kada stignem javicu sve detalje. Hvala vam na informacijama. Mnogo ste mi pomogli! :dance::pivoooo: