Jump to content

Featured Replies

Posted

ovako, posto neki lik koji vozi kombijem naplacuje 70 eura da te odveze na aerodrom i da te vrati kuci, ja sam nasao voz koji kosta 2200 povratna, ali ostaje mi prepreka kako od zeleznicke stanice u budimpesti stici do aerodroma koji je 20km daleko... da li neko ima neku ideju, voleo bih ako moze da je podeli sa mnom :) da li mozda ima neki gradski autobus?

Najbolja i najjeftinija varijanta je vozom koji ide direktno sa zeleznicke stanice do aerodroma (ja sam isla u junu), kosta 300 HUF = 1 EUR.

By Train:

A train track runs right across the main road from Terminal 1, and a regular train service to the city centre has finally been established. To find the station exit the terminal, turn left and follow the path to the main road. There is a bridge to cross the road, and the station is just on the other side.

Route: Airport (opposite Terminal 1) - various local stops - Budapest Nyugati railway station.

Timings: Trains leave the airport Mon-Fri every 15-20 mins 0405-1740, then every ~30 mins until 2146, 2245 & 2353. Weekends similar, but trains start at 0431. Trains leave the city Mon-Fri at 0300, 0345, 0440, 0525, 0550, then every ~20 mins until 1950, 2045, 2130 then hourly until 0030. Weekends at 0300, 0345, 0440, 0525, then every ~30 mins until 1950, 2045, 2130 then hourly until 0030. Travel Time: 22-25 mins.

Cost: One way HUF 300. Tickets can be bought at the Tourist office in Terminal 1 0900-2200, and outside these times from the conductor on the train. At the city railway station, tickets can be bought from a machine or at the booking office.

Samo da dodam da kartu ne kupujes u vozu jer je mnooogo skuplja.

Voz koji dolazi iz Beograda staje na drugoj stanici Keleti, a voz do aerodroma krece sa Nyugati, ali nije daleko.

Izmedju Kelety i Nyugati imas metro.

Nisam sigurna ali u zavisnosti sa kog terminala poleces imas dobrih 15-tak minuta da pesacish od z. stanice do terminala 1 ili 2 nisam sigurna tacno kog. Sve u svemu voz staje na jednom terminalu a do drugog moras da pesacis. Bar je tako ranije bilo.

Naravno tu je uvek i gradski autobus.

Probaj da nadjes sajt aerodruma. Sigurno tamo stoje sve informacije.

ja bih te savetovao i da ne kupujes tu kartu od Nyugati do Ferhegy ako bas zelis da ustedis i ta 2 evra, jer, evo bas sam jutros se vratio u Bg iz Bud, nisam video konduktera niti ista slicno do Ferhegy a ni do Nyugatija...

Kada dodjes iz Bg na Keleti, kako izadjes iz zgrade imas metro stanicu, karta je 300 ft i to moras platiti, imas ove sto proveravaju na eskalatorima da li si kupio kartu, znaci udjes na metro, crvena linija, pravac Deli stanica, izadjes na Deak Ter stanici, i onda predjes na drugu liniju metroa, plavu, i ides u pravcu Ujpest stanice i izlazis na drugoj stanici koja se zove kao i stanica Nyugati :)

Imas vozove vrlo cesto prema aerodromu, svakih 20tak minuta, pise na tabli jednostavno AIRPORT za vozove koji idu za Ferhegy, udjes, kazem mozda i ne moras ad placas kartu, ja ne videh konduktera a i voznja je od samo 20 minuta...

ja nikad ne kupim za voz, a kad naidje kondukter, sto se retko desava, kupim kod njega za 300 ft isto, nije skuplje

• Author

ja bih te savetovao i da ne kupujes tu kartu od Nyugati do Ferhegy ako bas zelis da ustedis i ta 2 evra, jer, evo bas sam jutros se vratio u Bg iz Bud, nisam video konduktera niti ista slicno do Ferhegy a ni do Nyugatija...

Kada dodjes iz Bg na Keleti, kako izadjes iz zgrade imas metro stanicu, karta je 300 ft i to moras platiti, imas ove sto proveravaju na eskalatorima da li si kupio kartu, znaci udjes na metro, crvena linija, pravac Deli stanica, izadjes na Deak Ter stanici, i onda predjes na drugu liniju metroa, plavu, i ides u pravcu Ujpest stanice i izlazis na drugoj stanici koja se zove kao i stanica Nyugati :)

Imas vozove vrlo cesto prema aerodromu, svakih 20tak minuta, pise na tabli jednostavno AIRPORT za vozove koji idu za Ferhegy, udjes, kazem mozda i ne moras ad placas kartu, ja ne videh konduktera a i voznja je od samo 20 minuta...

znaci koliko sam razumeo, 300ft je metro, jel to samo jednom placam za te dve linije ili posebno kupujem za svaku (crvenu i plavu) i onda da kupim za 300ft kartu do aerodroma za voz? ako je tako onda mi je to odlican posao :)

ps: ajde da ne bih otvarao novu temu pisacu ovde

posto vidim da od vas boljih putnika nema i da znate sve varijante moguce i jeftine, zeleo bih da vas pitam sta mi preporucujete, treba da odem do torina... znaci sta je najjeftinije? to idem 11. jula a 5. avgusta se vracam i to iz bolonje, tu moram isto da nadjem nesto... ja sam gledao nesto da odem do budimpeste vozom, 2200 povratna karta, pa preko low cost aviona sam nasao za milano karta 45 eura, i u povratku bih se verovatno vratio iz venecije isto low costom do budimpeste, oko 50 eura je karta... ako kazete da je tako jeftino otici iz budimpeste do aerodroma, znaci nek racunam tu ukupno 5 eura, to bi ispalo na kraju oko 130-140 eura sve ukupno... ima li neko nekakvu ideju za nesto jeftinije?  :mah:

znaci koliko sam razumeo, 300ft je metro, jel to samo jednom placam za te dve linije ili posebno kupujem za svaku (crvenu i plavu) i onda da kupim za 300ft kartu do aerodroma za voz? ako je tako onda mi je to odlican posao :)

U Budimpesti se za svaku liniju i promenu linije kupuje nova karta.

posto vidim da od vas boljih putnika nema i da znate sve varijante moguce i jeftine, zeleo bih da vas pitam sta mi preporucujete, treba da odem do torina... znaci sta je najjeftinije? to idem 11. jula a 5. avgusta se vracam i to iz bolonje, tu moram isto da nadjem nesto... ja sam gledao nesto da odem do budimpeste vozom, 2200 povratna karta, pa preko low cost aviona sam nasao za milano karta 45 eura, i u povratku bih se verovatno vratio iz venecije isto low costom do budimpeste, oko 50 eura je karta... ako kazete da je tako jeftino otici iz budimpeste do aerodroma, znaci nek racunam tu ukupno 5 eura, to bi ispalo na kraju oko 130-140 eura sve ukupno... ima li neko nekakvu ideju za nesto jeftinije?  :mah:

Autobusom direktno Beograd-Novi Sad-Venecija-Vicenza-Verona-Brescia-Bergamo-Milano. Povratna karta je 90eura za studente. Autobuska kompanija Peroni, 063/828-94-91, g-dja Zorica.

• Author

Autobusom direktno Beograd-Novi Sad-Venecija-Vicenza-Verona-Brescia-Bergamo-Milano. Povratna karta je 90eura za studente. Autobuska kompanija Peroni, 063/828-94-91, g-dja Zorica.

hvala ti puno, cuo sam se sa g-djom Zoricom :)

imas direkt voz svaki dan beograd-venecija, negde je oko 7000 povratna, al trazi tarifu smart ili amica, to je popust....nasi nece da kazu na salteru...

a do venecije do milana voz ti je 18-19 evra u jednom pravcu...

• Author

imas direkt voz svaki dan beograd-venecija, negde je oko 7000 povratna, al trazi tarifu smart ili amica, to je popust....nasi nece da kazu na salteru...

da li si siguran da je karta od venecije do milana 20 eura ili nagadjas?

da li ima neka varijanta do torina da ide voz?

Beograd - Venezia vozom u jednom pravcu je 69eura, a ako kupis 7 dana ranije postoji promotovna cena Amica za 53eura u jednom pravcu.

www.trenitalia.com

Venezia - Milano 14.5e

Milano - Torino 9e

• Author

Beograd - Venezia vozom u jednom pravcu je 69eura, a ako kupis 7 dana ranije postoji promotovna cena Amica za 53eura u jednom pravcu.

www.trenitalia.com

Venezia - Milano 14.5e

Milano - Torino 9e

grazie  ;D

• 5 months later...

da li neko moze konkretno da mi kaze gde mogu tacno da vidim koliko je i kada ima voz za aerodrom u Budimpesti(odakle leti wizz, ne znam kako se zove tacno) ? I da li neko ima vec sa njim iskustva, jel to najbolja varijanta? Treba mi za 30.januar.

NETAČNO!

Dok god niste prošli one narandžaste naplatne aparate, tj. izašli van podzemne železnice, važi vam jedna karta. (može i ceo dan). Na Deak Ter metro stanici se ukrštaju sve 3 linije. Znači, ako se metroom ide od Keleti žel.stanice (crvena linija, stanica Baroš ter) do Njugati žel.stanice, može se proći sa JEDNOM metro kartom, s tim da se na Deak teru pređe sa crvene na plavu liniju.

A druga varijanta je da se ne ide na voz sa Nyugati stanice, nego plavom linijom od Deak tera do zadnje Kobanya Kispest, pa se odatle hvata bus 95, koji ide do aerodroma. Ovo treba proveriti, dugo nisam bio.... 

Nije 95 već 93, ali sa istog mesta polazi i 200E, ekspresna linija za Terminal 1 i 2, brže se stiže njim. A za karte je tačno. Takođe, ceo ovaj put, od Kelety do Ferihegy-a se može izvesti sa jednom "transfer ticket" koja košta nekih 470HUF, a dve obične su 600HUF. To je najjeftinija opcija. A najbrža je sa Nyugati stanice vozom i košta 620HUF (1 obična metro + 1 vozna).

A najbrža je sa Nyugati stanice vozom i košta 620EUR (1 obična metro + 1 vozna).

Skup voz!

A najbrža je sa Nyugati stanice vozom i košta 620EUR (1 obična metro + 1 vozna).

Skup voz!

:LOLLL:

ispravljeno...  :bang:

Pošto sam već putem PM pisao kolegi forumašu kako da stigne od Keleti stanice do terminala 1, ajde da to ubacim i ovde, da postoji uputstvo na jednom mestu za sve.

www.mav.hu

http://www.bkv.hu/english/home/index.html

Ukratko, sa Keleti železničke stanice:

Varijanta 1. Metro linija M2 (crvena, pravac Deli Palyaudvar) tri stanice do Deak Ter - presedanje na liniju M3 (plava, pravac Újpest-Központ) dve stanice do Nyugati železničke stanice - sa železničke bilo koji voz koji prolazi kroz AIRPORT (to vidite na onim semaforima  ;D sa redom vožnje, inače treća stanica, ako se dobro sećam) i tu si. Jedna karta za obe linije metroa ako ga ne napuštate 300HUF + vozna karta 320HUF. Brža varijanta (30-45min). Voznu kartu možete da kupite na automatima na stanici ili kod konduktera (ne znam da li je ista cena) koji se meni nije ni pojavio, tako da se može desiti da ni ne platite kartu  ;D. Kad izađete sa stanice, pređete pešačkim mostom preko puta i ispred Terminala 1 ste.

Varijanta 2. M2 do Deak Ter - M3 (suprotan pravac od prethodnog) do Kobanya-Kispest (poslednja stanica) - autobus 200E (ekspresni) ili 93 (sporiji) do Ferihegy Terminal 1, staju tačno ispred ulaza u Terminal 1. Samo pazite da linijom 200E ne produžite do terminala 2  ;D, dok 93 završava na T1. Trebaju vam dve karte, jedna za obe linije metroa + jedna za bus (ukupno 600HUF) ili samo jedna transfer karta za sva tri prevoza, važi 1,5h, košta 470HUF, ja je nisam našao, bilo mnogo rano kad sam stigao. Jeftinija, ali sporija varijanta, treba 45min-1h.

Ako ima neko nešto da doda ili ispravi, feel free.

Varijanta 1. Metro linija M2 (crvena, pravac Deli Palyaudvar) tri stanice do Deak Ter - presedanje na liniju M3 (plava, pravac Elmunkas ter)

jel pravac Elmunkas ter ili Ujpest-Kozpont ??????????

• 11 months later...

zanima me da li mi neko moze reci kako da stignem od aerodroma do ulice vaci ut, tacnije kako su organizovani prevozi, da li su taxisti skupi ?:)

pozdrav