Jump to content

Da li se nekome putuje 15,16 ili 17 Jula!? ;) (NS,BG-ZG-LJU-MB-GRAC-MILANO-ROME)

Featured Replies

Posted

Da li ima zainteresovanih iz NS-a (i okoline), BG-a (i okoline) za put u neke od navedenih destinacija? Sve u svemu ja putujem svojim kolima od NS-a (ali mogu da pokupim i nekog iz BG-a i okoline, nije problem) za Rim negde 15, 16 ili 17 flrksibilan sam pa se mozemo dogovoriti oko datuma. Imam jos dva mesta u kolima (vozim veci auto tako da je konforan za duza putovanja, ma da pretpostvaljam da je to ljudima sa ovog formuma najmanje vazno). Sve sto trazim je da delimo troskove puta, s obzirom da je u pitanju stedljivi dizel troskovi nisu veliki.

Znaci ruta je Novi Sad - Rim a dolaze u obzir sve destinacije koje su na ovoj ruti ili aj da kazemo do 100KM od ove rute (ma da mozemo se dogovoriti i za vece odstupanje).

Evo i rute na karti: http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&hl=en&geocode=&saddr=Belgrade,+Serbia&daddr=Rome,+Italy&sll=44.855869,20.478516&sspn=0.959858,2.469177&g=belgrade&ie=UTF8&z=6

Ako ste zainteresovani ostavite poruku na forumu ili me kontaktirajte na PP.

Da li ima zainteresovanih iz NS-a (i okoline), BG-a (i okoline) za put u neke od navedenih destinacija? Sve u svemu ja putujem svojim kolima od NS-a (ali mogu da pokupim i nekog iz BG-a i okoline, nije problem) za Rim negde 15, 16 ili 17 flrksibilan sam pa se mozemo dogovoriti oko datuma. Imam jos dva mesta u kolima (vozim veci auto tako da je konforan za duza putovanja, ma da pretpostvaljam da je to ljudima sa ovog formuma najmanje vazno). Sve sto trazim je da delimo troskove puta, s obzirom da je u pitanju stedljivi dizel troskovi nisu veliki.

Znaci ruta je Novi Sad - Rim a dolaze u obzir sve destinacije koje su na ovoj ruti ili aj da kazemo do 100KM od ove rute (ma da mozemo se dogovoriti i za vece odstupanje).

Evo i rute na karti: http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&hl=en&geocode=&saddr=Belgrade,+Serbia&daddr=Rome,+Italy&sll=44.855869,20.478516&sspn=0.959858,2.469177&g=belgrade&ie=UTF8&z=6

Ako ste zainteresovani ostavite poruku na forumu ili me kontaktirajte na PP.

Moj cimer i ja smo zainteresovani za deo puta od Milana do Rima. U Rimu treba da budemo 20.jula oko podneva ili ranije.

koliko cenis da ce da kosta put do Rima, sa svim putarinama i dizelom? i koliko ostajes u Rimu?

Da li do 20-og ili tacno 20-og?

Ako nepopunim kola imacu vas u vidu ;)

Imam ispite 19., 24. i 28.jula. Planiramo da idemo na Svetsko prvenstvo u vaterpolu i plivanju u Rim, tako da najranije mozemo da podjemo 19.jula kasno popodne ili uvece zbog ispita tog dana. Planiramo da ostanemo do 22.jula. Verovatno vi planirate da duze ostanete, zato bih trebao da znam sto pre da li mozemo sa vama da bi kupili jeftiniju avionsku kartu za povratak.

• Author

koliko cenis da ce da kosta put do Rima, sa svim putarinama i dizelom? i koliko ostajes u Rimu?

Po Michelin planeru (http://www.viamichelin.com/viamichelin/int/dyn/controller/Itineraires?strStartCityCountry=1025346&strStartAddress=trg%20slobode&strStartMerged=Novi%20Sad&strDestCityCountry=612&strDestAddress=piazza%20san%20salvatore%20in%20campo&strDestMerged=Rome&options=1&ie=utf-8) put u jednom pravcu kosta

Costs

211.68 EUR

Toll 50.46 EUR | Petrol 126.22 EUR  | Road tax 35 EUR

S tim sto za 1324 km ja cenim da mi za benzin treba 80-90EUR-a a ne 126, ipak ja vozim na dizel 2.0HDI na otvorenom je potrosnja oko 6 a mozda i manje. Road tax nije vise 35EUR sad su Slovenci uveli i vinjete za 15 EUR-a

Putarina je 50EUR sto je sasvim OK (taman bi te toliko kostalo da te vozi neko u BG na aerodrom i u Rimu sa aerodroma)

Sve u svemu ja cenim da mi je potrebno nesto malo vise od 150EUR (a mozda ni toliko) za put u jednom pravcu ako se to podeli na dva ili jos bolje na tri dela to je dzaba a dobijes extra konfor. Vozis se bukvalno od "vrata do vrata", nisi uslovljen redom voznje/letenja, mozes da stanes gde hoces (grehota je neokupati se negde na moru usput bar 20min), mozes da poneses stvari koliko hoces (Peugeot 406 su prilicno konforna kola), ako je toplo tu je klima, a za navigaciju najnovije mape za iGO 8.

Sto se tice duzine boravka to nemam precizno definisano, meni devojka zivi u Rimu tako da idem kod nje pa koliko zaglavim ;) za sada mi je plan 3-4 nedelje.

Da li do 20-og ili tacno 20-og?

Ako nepopunim kola imacu vas u vidu ;)

Imam ispite 19., 24. i 28.jula. Planiramo da idemo na Svetsko prvenstvo u vaterpolu i plivanju u Rim, tako da najranije mozemo da podjemo 19.jula kasno popodne ili uvece zbog ispita tog dana. Planiramo da ostanemo do 22.jula. Verovatno vi planirate da duze ostanete, zato bih trebao da znam sto pre da li mozemo sa vama da bi kupili jeftiniju avionsku kartu za povratak.

Druze zao mi je ali ja idem pre 19-og a i ostajem dosta duze od 22-og ali bi zato mogli da popijemo kafu negde u Rimu i jos bolje da zajedno odemo na utakmicu/ce da ne vuceme devojku ionako ima obaveza preko glave a i da ne bude kao prosli put kad sam kupio karte (naravno najjeftinije) za Rominu utakmicu pa smo bili na delu stadiona sa huliganima, meni bilo OK ali ona bas i nije bila srecna ;)))

• Author

Datum polaska moram da pomerim sa 15-og na najverovatnije 19-ti ili 20-ti jer su mi idijoti u ambasadi dali vizu na 7 dana a trazio sam 45 a toliko sam platio i zdravstveno osiguranje. Jos mi dali za tih bednih 7 dana i multi!

Sad moram opet da vadim vizu i da se cimam ko magarac jer za 7 dana nevredi ni kretati.

E dodje mi da odem negde u tri lepe na istok gde netraze vize ako tako neka drzava postoji!

• 2 weeks later...

Cao,

poslala sam ti na hotmail poruku da sam zainteresovana za put do Rima sa nekoliko pitanja. Pre svega, kad tacno ides?

• Author

Odgovorio sam na E mail, evo iskopiracu odgovor i ovde:

"Cao Milice

Ja sutra (17. Jul) popodne oko 15h idem po slovenacku vizu i kako sada stvari stoje najverovatnije cu sutra predvece ili u subotu ujutru da krenem.

Evo da ti izlozim moj put i sve varijante koje su mi za sada u planu.

Moja prva tacka zaustavljanja je Maribor (tamo imam rodbinu i ostao bih jednu noc)

Zatim vozim za Judenburg (oko 150km od Maribora u Austriji, opet rodbina isto je plan jedna noc)

Odatle vozim za Genovu gde pijem kafu (a moglo bi da padne i jedno kupanje na plazi u kombinacija sa kafom) sa dobrom drugaricom koja zivi tamo i zatim parvac RIM.

E sad posto kod moje rodbine i nije bas konforan smestaj ne znam kako bi izveli tvoje nocenje ali varijante koje mi padaju na pamet su.

- Ako imas nekoga u ZG, Ljubljani, Mariboru, Gratzu da te ostavim tamo na dva dana pa te pokupim u povratku iz Austrije

- Da krenes dva dana kasnije pa te pokupim u ZG, Ljubljani, Mariboru ili gde se vec dogovorimo a da je usput

- Neka tvoja varijanta

Sto se tice smestaj u Rimu pitacu devojku danas da li ona zna neke varijante, u principu najbolje bi bilo kad bi ti znala u kom delu zelis da budes smestena jer Rim nije bas tako mali.

Ako imas jos neku ideju za usputno zaustavljanje slobodno je izlozi posto sam fleksibilan. Sto se tice troskova tu bi delili samo one deonice gde bi isla samonom u slucaju da ne krenemo zajedno iz Srbije. Sto se tice troskova palniram da izbegavam autoputeve (vec oprobano) i tada troskovi budu za 30 do 50% manji ali put bude nesto duzi. (primer NS- Maribor-NS, put jeftiniji 50EUR jer se ne placaju putarine (samo gorivo koje je u jednom pravcu 30EUR) ako se ide magistralnim umesto autoputem a vreme putovanja duze samo za 1h )

I ako se odlucis za put najbolje bi bilo da me kontakiras na mob 063 585 136, sto pre to bolje jer nije ostalo jos puno vremena.

Pozdrav

Slobodan

"