Jump to content

Featured Replies

Ja sam za  :stop: po Evropi tokom avgusta, pa da se dogovaramo ko sve hoce da ide. Tada mi je odmor.

P.S. ancient79 -  ostaje onaj dogovor ko koliko dana moze da izdvoji

hej milvol!!!........OK.......sad nas je troje.....ostaje da nedjemo jos jednu zrtvu:) pa u zavisnosti ko koliko ima slobodnih dana, tako cemo se i uskladiti i podeliti na 2 grupe, ako bude jos zainteresovanih, mozemo napraviti jos nekoliko grupa..... pa mozemo i da se takmicimo, koja grupa zadnja stigne do cilja placa turu pica xaxaxaxxaxaxaxaxa........aj sad ozbiljno, za sad nas ima troje i tragamo za cetvrtim.........jel ima jos neki pacijent za nasu ekipu? Aj javite se, na meni ostaje odgovornost da obezbedim smestaj.......kad se skupi cetvoro, sastajemo se da se dogovorimo za destinacije..........AJDE JOS NEKO NEK SE JAVI  pijjj

Cao! Zanima me kako nalazis besplatno prenociste. Hvala unapred!  :)

Sajt couchsurfing.org ili hospitalityclub (hc je malo propao). Napravis profil,stavis sliku, popunis sto vise i cimas ljude da si nova, ima vas mnogo koji dolazite... Tako su dolazili Poljaci kod mene po sred zime i snega, takmiceci se ko ce doci prvi :) (jes, ja sam malo ludji pa primam 15 ljudi na gajbu)

Ali to je jedina voznja koju sam dobio od italijana a stopirao sam ih bar 1000 dok je sa strancima mnogo lakse

Moje iskustvo da je stop u Italiji odlican i da Italijani bas dosta staju (tj. stajali su mi iskljucivo Italijani). Putovao sam jedno 15-tak puta stopom, na prilicno dugim relacijama, po severnoj Italiji i cesto sam stizao brze nego da sam isao vozom ili autobusom. Kad god sam stopirao, stajali su mi prosecno u roku od 10-15min., dok sam stopirao sa drugarom po nekad nam je trebalo i po 30min da nam neko stane.

Moje iskustvo je da je stop u Svajcarskoj ocajno los i tezak.

Ali to je jedina voznja koju sam dobio od italijana a stopirao sam ih bar 1000 dok je sa strancima mnogo lakse

Moje iskustvo da je stop u Italiji odlican i da Italijani bas dosta staju (tj. stajali su mi iskljucivo Italijani). Putovao sam jedno 15-tak puta stopom, na prilicno dugim relacijama, po severnoj Italiji i cesto sam stizao brze nego da sam isao vozom ili autobusom. Kad god sam stopirao, stajali su mi prosecno u roku od 10-15min., dok sam stopirao sa drugarom po nekad nam je trebalo i po 30min da nam neko stane.

Moje iskustvo je da je stop u Svajcarskoj ocajno los i tezak.

Na kojim mstima si stopirao po Italiji i kako?

@darko nis

nije zafalilo nista, ni gram kafe, foto aparate imaju svoje, laptopove isto, tv nek nose ako im nije tezak :)

@ ccra

svaka cast!!!!jel si imao nekad problema tipa da ti je nesto nestalo iz kuce ili slicno?

Kad bi ljudi više komunicirali, bolje bi se razumili. Kad bi se bolje razumili...manje bi bilo predrasuda.

Ne vidim zašto bi stvari nestajale iz stana kada u njega uđe stranac. CS i ostali host servisi baziraju se prvenstveno na smještaju. Ljudi su obično po cijeli dan vani, zuje, slikaju, piju...jebu se...a navečer dođu prespavati. E sad, ako će neko ukrasti sapun iz vc-a, ili jastuk na kojem je spavao - mislim stvarno :hihi: pa neka ga uzme ako mu baš treba.

sve jesam ali predrasudama opterecen nisam.posao mi je takav da sam imao prilika da se susrecem sa raznoraznim ljudima vrlo cesto ne tako sjajnim i nagledao se svega i svacega to me ne cini nekim ko je opterecen predrasudama vec samo iskusnim i mozda malo opreznim.nazovi me ogranicenim ili profesionalno deformisanim mogao bih nekog stranca provesti po gradu odvesti na rucak dati novac ako mu treba ali za ostalo bi se vec razmislio...

predrasude ili ne, ja zelim da verujem i da su HC i CS smislili ljudi zeljni da pomognu, a ne da napakoste ili urade nesto bez veze...

ali, doza opreza mora postojati, ipak je vreme u kome zivimo sasavo....

just in case, birajte pazljivo, jer nije svejedno....  :mah:

hi hi....svi moji HC i CS gosti su bili super ljudi sa nekima sam jos u kontaktu i ...stvarno sve reci hvale .... zasto bi bilo sta krali ./.....ne kapiram vecina njih nije htela ni uspomenu da ponesu iz Kragujevca jer bi im to bilo jos par grama u i onako teskom rancu....sad ih kapiram ...

Mislim da bi za mnoge surfere tesko palo da dobiju referencu od nekoga kako su krali. Te ce posle verovatno tesko jos neko primiti u stan, a time ce izgubiti mnogo vise nego sto bi dobili kradjom.

Mada i ja sam oprezan, procenim ljude da li mogu da ih ostavim nasamo u stanu, pa nekima dam kljuc a nekima ne. Npr. imali smo tu neke kineskinje, one su bile tako ljubazne i lepo vaspitane, svaka treca rec im je bila please i thank you :) njih sam bez problema pustio u stanu dok smo mi izasli par sati napolje.

I ja volim da sretnem goste na ulici, pa da kroz šetnju do stana procenim da li da im ostavim ključ ili ne. Međutim, kod mene stvarno nema ništa što bi se moglo ukrasti (gaće, sapun?!), tako da uvek na kraju gostima ostavim ključ.  :D

• 1 year later...
  • 2 years later...

Poštovani prijatelji,vidim dugo se ovdje nije pisalo.Ja sam novi i tražim po internetu nešto baš ovako.Želim da putujem štopom,da idem gdje god,samo dalje od svoje države na više od 15 dana.Možete li me posavjetovati šta treba da uradim.Naravno,dovoljno sam lud i optimistican.Ali treba mi mnogo savjeta.Pozdrav !