Jump to content

Featured Replies

Posted

jel zna neko gde u Beogradu mogu povoljno da se kupe koferi,  inace trazim neki koji zadovoljava hand baggage uslove:

55cm x 40cm x 20cm ?

da li si pogledao u stilosu?

svaka stilos knjizara u isto vreme prodaje i kofere, i to mnogo njih.

neke cak imaju poseban sprat samo sa koferima! jednom sam se zapanjio kada sam usao, u knjizaru, a ono, olovku ne mozes da nadjes, sve same torbe i koferi.

u NS-u bih mogao mozda bolje da te posavetujem, al mislim da onaj veliki rodic na NBGu ima stilos knjizaru..onaj pored hipermarketa Idea

• 3 weeks later...

veliki izbor kofera ima stylos knjižara u balkanskoj ulici (oni prodaju brendove samsonite i amercan tourister), ne znam tačno broj ali ta radnja je sa leve strane ako silaziš niz balkansku ulicu pored hotela "moskva" ili još jednostavnije: naići ćeš na nju ako se spustiš kroz prolaz pored bivšeg srbijateksa na terazijama.

• 6 months later...

Da li neko ima neke nove informacije?

Ovih dana sam pogledao vise radnji, marketa i sl. Bio sam u one tri radnje na Bulevaru, zvucnih italijanskih brendova, i em sto nemaju nista lepo za oko (naravno stvar ukusa, meni se licno onaj kic ne dopada), em sto su bezobrazno skupi. Da ne pominjem ove velike trzne centre...

Bio sam u METROu, i tamo imaju neke torbe koje bi mogle da prodju kao rucni prtljag, ali uvek ima nekih odstupanja u dimenzijma tipa 57x43x30 i sl. Takodje, nista ispod 3500 ne moze da se nadje, osim jedne koja je bila 1200 i u pocetnoj fazi raspadanja.

Video sam u super Idei neke male torbe interesantnog dizajna i povoljne cene, ali mislim da odstupaju od trazenih dimenzija.

Ostalo je da pogledam Tempo i ovu radnju koju ste pomenuli ispod Terazija...

Opet, ima li neko neki predlog, da li je neko video neke torbe na akciji, i sl.?

Ja sam u aprilu prosle godine kupio u kineskoj radnji u kraju kofer sa dimenzijama rucnog prtljaga za 1400 dinara. Nije mnogo kvalitetan, ali meni zavrsava posao bez problema, uz povremeno zaglavljivanje volana :-), odnosno rucke za vucu. Ah, da, jednom mi se odsrafila rucka za nosenje, ali nista sto srafciger nije sredio za par minuta. Sve u svemu, kol'ko para, tol'ko muzike.

• 3 months later...

Posto smo ovih dana obijali sve prodavnice evo trenutnog stanja za bgd:

Za ryanove i wizzove dimenzije (55x40x20) izbor skoro pa nikakav.

Redom:

Tempo NBGD : dva modela made in PRC za 1099 i 1999din. Ovaj skuplji onako, lepuskast, zaobljen. Lepi tockici i solidan mehanizam za sipku. Uklapa se knap u dimenzije. Jeftiniji pure chinese...kockast, u braon i kaki boji, mehanizma nema nego izvuci i zabodi sipku nazad.

Merkator : ima samo za vece dimenzije...dakle 55x40x25. Za 2200din solidno koferce. Nista spec.

Kinezi NBGD nova zgrada : ko zna, kada se udje u novu zgradu pa tamo gde su pokretne stepenice popnete se na sprat i odma sa desne strane paralelno sa stepenicama kompleti sjajnih kofera. Ocigledno da su skupi kinezi jer ne zaostaju uopste za firmiranim koferima. Extra boje, modeli....ima 4 razlicita koji ulaze u potrebne dimenzije i kostaju 3200. Komplet je od 3 kofera i valjda je 11000din. Znam, skupo je ali su to najlepsi i najkvalitetniji koferi koje smo videli.

Idea: nista pametno

Metro: ima dosta kofera ali u nasoj dimenziji samo jedan od 2000din, nista posebno, gori nego na buvljaku.

Buvljak pancevo : za divno cudo, nista.

Buvljak Beograd : od 1200-2000din, cistokrvni kinezi. Sa natpisima quasneg company, zjatna slova...dakle nista.

Home centar Eurosalon. Meni jedan od lepsih kofeta ali sirina 24. lepi tockici, lep materijal...2100din.

Stylos: brutalno skupo. Najjeftiniji 3400din a gori 3 puta od onog lepog kineskog.

Rezime, kupljen u tempu skuplji jer je bukvalno knap sa dimenzijama. Bio popust shock cene za vikend i bio 1599. Punim ga upravo, dosta staje. Prazan je tezak 1800gr

• 2 weeks later...

Sta mislite koliki baksuz mogu da budem ako je rucni sledecih dimenzija 56x36x17 da me zezaju?

Znam, glupo je pitanje, ali kao sto rekoste pretrazih sve zivo da nadjem odgovarajuci kofer po njihovim kriterijumima ali nikako,pa mi ostala ova solucija.

Ma, kupuj, dozvoljene dimenzije su 55X40X20, dakle, ovo sto ti imas je optimalno. Ako bas neko bude primetio taj 1 cm viska, malo sabij torbu :)

• 1 month later...

Jao, moj je 57x40x20, sta mislite hoce li mi praviti problem ili da iznadjem neko drugo resenje? EasyJet je u pitanju. Kakve su uopste "kazne" ako se prekoraci dimenzija, da li traze neku doplatu?

Niko ne moze da ti garantuje da ce biti 100% sve ok, ali, po licnom iskustvu i po iskustvu mnogih drugih, verovatno da neces imati nikakav problem. Ja sam vise puta imao malo siri i tezi prtljag od dozvoljenog i nikakav problem. U najgorem slucaju, doplatices par desetina evra i predati ga kao redovan prtljag. A to ces valjda preziveti, tako da, bez brige!

• 2 months later...

Dobro, a ranci dimenzija kao za rucni prtljag? Mislim, gde ima da se kupi?

Ja sam uzeo u merkatoru na N.Bgd-u pre pola godine McKinley 'beluga 30' (mislim da ima vise od 30l ali nisam siguran) i uklapa se u dimenzije kad se napuni.Jedino ako ga bas,bas pretovaris, al' onda ces imati i preko 10 kg  :P

Cena-ne secam se

I moja devojka je kupila taj "beluga" ranac, pre negde oko godinu i kusur, kad su bili na snizenju u Intersportu. Mislim da ih je bilo u 2-3 dimenzije, a da je taj njen od 35l i tad je kostao, da li 1500 ili 1800din, nesto tako. I da, prolazi taman kao rucni prtljag, za te svrhe je i kupljen.

• 6 months later...

Sta ima da carine, pa nece stavljati robu u njega. :hihi: Ne bih znao, ako budem uzimao, prenecu iskustva.  :stop:

• 2 months later...