Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav, trebam ici u Kinu na dve nedelje zbog poslovnog sastanka za to mi je potrebna biznis viza ako se ne varam? Da li se ovo lako dobija i da li neko ima iskustva sa ovim?

Hvala

• chivitli changed the title to Biznis viza za Kinu
7 hours ago, Aleks1111 said:

Pozdrav, trebam ici u Kinu na dve nedelje zbog poslovnog sastanka za to mi je potrebna biznis viza ako se ne varam? Da li se ovo lako dobija i da li neko ima iskustva sa ovim?

Hvala

pa ako si drzavljanin bosne ili srbije, onda mozes u kini ostati na bezviznom rezimu do 30 dana ( bosna( bosna do 90 dana) ...ukoliko si samo na sastancima, to podpada pod bezvizni rezim, bar koliko sam ja shvatio...ukoliko radis nesto u kini, ti ili tvoj biznis, onda treba biznis viza...tako sam bar ja shvatio....naravno, ljudi koji ulaze bezvizno u kinu, ne moraju ni da pominju sta ce tamo raditi....ali ipak, samu biznis vizu ranije nije bilo tesko dobiti, bila je potrebna potvrda iz firme, i to se predaju u kineskom konzulatu...e sad, to je bilo ranije, pre nego sto je stupio na snagu bezvizni rezim...kako je sad, nemam pojma, jer retko ko ide u kinu a da ne ulazi na bezvizni rezim, ili da nije dobio posao u kin pa ide tamo da radi trajno, sa radnom dozvolom...

moja koleginica je isla 2019, i samo je rekla "imam poslovne sastanke ", i to je bilo ok, nije bilo problema

• 9 months later...