Jump to content

Featured Replies

Posted

treba da stignem i vratim se iz warsawe ali naj interesantiji bi bio autobus bez presedanja /direkt iz Srbije-Subotica , i da li neko zna radi ili voze dir autobusi  kompanija VAS. SIAMOS & SAR. D.O.O. prevozi putnike na linijama za SRBIJU, POLJSKU I MADARSKU.  i sada u jul 2009

Mozda je najbolje traziti direktnu vezu iz Budimpeste, a do tamo i sam znas da lako stizes iz Subotice.

Postoji bus za Krakov (www.orangeways.com), povratna je 35 eur, ima dva polaska dnevno, a onda uzmes lokalni bus do Varšave.

Ja bih ti savetovao nekoliko varijanti:

Ako neces nigde da se cimas i presedas, onda jednostavno kupi kartu iz Bgd-a do Warsawe.

Druga varijanta (mozda cak bolja i jeftinija i manje cimanja od trece :)):

Voz Beograd - Budimpesta (povratna karta 26 eura)

zatim uhvatis voz Budimpesta - Varsava (madjarske zeleznice cesto znaju da daju neke popuste, pa se vredi raspitati, moji prijatelji su kupili za oko 60 eura povratnu kartu Budimpesta - Varsava). Krece se iz Budimpeste uvece, u Varsavi si ujutro.

I treca varijanta:

Voz Beograd - Budimpesta

Budimpesta - Krakow (orangeways bus)

Iz Krakowa cini mi se na skoro svakih 2 sata ide InterCity voz (stizes za oko 2,5 sata do Varsave njime). Ukoliko si mladji od 26 godina, karta je oko 15 eura (sa rezervacijom). Ne bih ti preporucivao bus od Krakowa do Warsawe, osim ako imas vremena za to...

• Author

samo nije mi jasno gde da kupim kartu i za sta  BGD- WARSAWA  kada se prevoznik ili tako nesto nesto    ** VAS. SIAMOS & SAR. D.O.O** ne javlja na sms i ne odgovara na email . pa tako da mi verovatno najbolje odgovara ! druga kombinacija  SUBOTICA-BUDIMPESTA -WARSAVA ali svejedno hvala na savetima , kada obavim put  onda cu napisati utiske i ostalo . :kamp:

• 2 years later...

Kad hoces da ides? (vecini fali ta informacija). Pogledaj na polskibus.com npr. ili na e-podroznik.pl...

• 2 weeks later...

tibore znam da ćeš u prvim sekundama pomisliti da preletiš preko ovog posta i da sam lud pa zato ovako počinjem ali rećiću ti kako sam ja za par sati i za šaku sitniša stigao u waršavu(povratak je klaj klaj to me ne pitaj).dakle isao sam avionom iz surčina za švedsku (malme)wizz airom za 1090 dinara.po dolasku blejao noću po aerodromu i šetao (zima bese) okolo,a ujutru uhvatio wizz let za varšavu za 0,7 eura DA PONOVIM 0,7EU(+nekih 600 dinara sto mi skinu sa kartice prilikom transakcije)

nadam se da nisi shvatio da odgovaras coveku koji je pitanje postavio pre dve i po godine

hahaha owned :)

vidi- kada sam se ja interesovao pre neki dan za Rusiju nešto gledao sam postove iz 2006g ali su odgovori razne ,,svežine,, i koristilo mi je. Znači neodgovaram čoveku na konkretno pitanje nego ljudima koji listaju to tražeći odgovore za pojedine destinacije

• 2 months later...

Ево овако људи. Био сам у Варшави пре 10ак дана, тако да су информације свеже.

Београд - Будимпешта --- повратна карта 26евра купљена у WASTEELS Београд.

Воз из Бгда креће у 6:48 (има и касније) у Будимпешту (Keleti pu) се стиже у 15:00.

Будимпешта - Варшава --- карта може да се купи само у једном правцу јер је то SPARNIGHT специјал и кошта око 4300 динара по особи заједно са кушет колима. Ова карта се такође купује у WASTEELS-у Београд.

Између доласка у Будимпешту и првог воза за Варшаву имате око 4-5 сати, довољно да прошетате кроз град.

Нећете нигде наћи праву црну домаћу кафу, пише им у менију црна кафа, али то је неко ђубре налик несу и еспресу заједно тако нешто.

Тргује се у форинтама, ПАЖЉИВО при мењању новца! Једна од мењачница на железничкој станици даје нпр по много мањем курсу него што би требало, тако да упоредите! Разлика може бити и преко 300 форинти.

Требало би да добијете око 1400 форинти за 10 евра.

Воз за Варшаву креће по мом сећању у 20:05, то проверите кад стигнете у Будимпешту, али ту је негде 10 минута горе доле. Стиже у Варшаву (Централна станица) око 7:00 ујутру.

На централној станици у Варшави купите карту за назад. Будите пажљиви јер на благајни могу да вас збрзају па да платите више (као нас замало). Цена карте за седење (без кушета) Варшава - Будимпешта је 120 злота (29 евра). Тако да питајте шта је најјефтиније, разлика за кола са кушетом мислим да је додатних 10 евра по особи.

Узели смо седење, али је већ после неколико сати вожње купе био потпуно празан (доста људи је изашло у месту Kratowice, чини ми се), па смо се раскомотили до Будимпеште.

У Будимпешту смо стигли око 8:00 ујутру, а воз за Београд је био око 8:30.

Даље је било мало спорије, али у сваком случају добро.

Тако! Ја сам се напатио тражећи информације за себе, а већина упита на интернету доводи овде, па је лепо да буде ажурно!

А Диос! ;D

Sparnight košta 29 EUR ako se kupi u Budimpešti, ili još bolje onlajn, preko sajta MAV-a. Kušet je po mom mišljenju nepotreban.

Inače, postoji i nekoliko dnevnih vozova za Varšavu, ja sam baš zimus išao, ima na www.bahn.de

Najpovoljnija varijanta ukoliko propustite da kupite Sparnight ili vam pak ne odgovara da čekate večernji voz (što je bio moj sučaj) je da kupite povratnu kartu do Bratislave za 17.5 EUR. Preko sajta Slovačkih železnica kupiti kartu na relaciji Bratislava-Kuty za oko 3.5 EUR po pravcu (švercovati se između Kutija i Breclava u RČ). Za pravac ka Varšavi se zatim za oko 28 EUR može kupiti direktna karta do Varšave, sa eventualnim presedanjem u Ostravi.

Što se povratka tiče, takođe treba preko sajta Čeških železnica kupiti kartu od Ostrave do Breclava a na železničkoj stanici i Varšavi prethidno uzeti kartu do Zabrezdovica, poslednjem mestu u pre granice sa ČR koja košta 13.6 EUR.

Eto, možda nekome bude korisno, mislim da jeftinije od toga ne može, naravno ukoliko ne idete preko Krakova Orangeways-om ili imate sreće da na vreme pazarite Sparnight. I da, mislim da je najbolje plaćati svuda karticom, mislim na ove karte koje se kupuju na šalterima.

P.S. I kaže se Kako do Varšave pobogu, neka neko to ispravi  :bang:

Ne znam da li znate, LOT ima cesto akcije, tako da sam pre 15-ak dana video za 7500 dinara BEG-WAW (povratno naravno).

To je stvarno izuzetno povoljno.

Sve je to lepo, ali ja pričam o varijanti koja je uvek na raspolaganju, bez ikakvog planiranja, ako odlučiš da na primer kreneš za dan ili dva.

Uostalom, korišćenje lokalnih vozova je staro putničko pravilo a ovako kad možes preko neta da kupiš za svaku zemlju još dodatno olakšava posao.

Poenta je u tome da nigde nisam imao problema, odnosno nije bilo kontrole na potezu Kuty-Breclav i Bohumin-Zebrzydowice u oba smera tako da se može ići tako, bez uzimanja međunarodnih karata.

Ok naravno, samo sam hteo da podelim info, posto je tema: "kako do warsawe"  ;D  :pivoooo:

Za 10 eura dobijete cca 2850forinti!

Извињавам се, ми смо размењивали 5 јевра. ово горе је тачан курс што рече колега пеђалон

• 2 months later...

Гледао сам ових дана, ишао бих на лето у Варшаву. Занимљиво ми је колико се цене разликују. На пример код Јата је повратна карта 280 еура, док је иста та код Лота 150. Не капирам са којим правом и због чега таква разлика?! Добра је солуција возом до Будимпеште па из Будимпеште за Варшаву само дуго траје а разлика је (само) 40 еура. Не знам да ли је неко иштао и опцијом возом до Будимпеште па Визом до Варшаве одатле? Не знам да ли се тиме ишта постиже.

Ja idem 4. Jula za Varsavu i to kombinacijom vozom do Budimpeste a zatim Wizz-om do Varsave za svega 43 evra sve ukupno (26 evra voz povratna, 17 evra avion povratna). To je do sada ubedljivo najjeftinija ponuda koju sam ja iskombinovao.  :D Ako si zainteresovan, trazim saputnika pa se javi.  ;)

a sta je sa onim busomsto ide iz Atine za Warsavu,staje u beogradu na "ZMAJ" pumpi??Mislim da je "Siamos Tours" agencija obezbedjivala prevoz i karte za taj bus??

Poljska avio kompanija LOT ima trenutno akciju, first minute ponudu za 100EUR povratna karta Beograd - Varšava. Ja sam konkretno gledao za jul.