Jump to content

Featured Replies

Posted

cao drugari putnici!

problem koji ja imam je Azerbedzanska viza.

naime, ove godine u aprilu propisi pri dobijanju Azerbejdzanske vize su promenjeni. sada je potrebno pecatirano pismo iz turisticke agencije koja je odobrena od strane Azerbejdzanske vlade (oni svoje usluge naplacuju 40-150$ + 100$ za vizu  :? )

ovo je sa http://azerbaijan24.com/visas/34-azerbaijan-visa/45-azerbaijan-tourist-visa.html

u ambasadi i konzulatu Azerbejdzana u Ujedinjenim arapskim emiratima (gde zivim i odakle cu da putujem) o istome nemaju pojma, covek sa kojim sam razgovarala mi je rekao da odem u Azerbejdzansku avio kompaniju i da pitam njih za vizu ?!?!?!? pa je usledilo jos nekoliko poziva ambasadi i konzulatu (neizmenicno) koji su pokusavali da prebace problem jedni na druge (konzulat u Dubaiju, ambasada u Abu Dabiju) i na kraju mi rekli da mogu da dobijem vizu na aerodromu, mada zbog celog njihovog odnosa prema celoj stvari, bojim se da mi je to receno samo da bi me skinuli.. covek u konzulatu je sve vreme razgovora gledao televizor (azersku pevaljku) a na pitanje koliko kosta turisticka viza rekao je da nema pojma..

na sajtu mfa.gov.yu pise da se azerbejdzanska viza dobija na aerodromu sa diplomatskim, sluzbenim i obicnim pasosima  sa klauzulom 'poslovno'.

da li je neko putovao sa novim srpskim pasosem u Azerbejdzan posle aprila ove godine? sta mislite o svemu i sta biste vi uradili?  :102:

trebalo bi da krenem za 3 nedelje, posle toga planiram da odem u Gruziju, Jermeniju i Tursku.

hvala unapred na bilo kakvim informacijama.

mimishka

Bilo je izmena u vezi sa Azerbejdzanskom vizom, i kazu da sada treba da se nabavi pre puta, kao i da bas nije ni jeftina. Valjda im krenuo turizam posle prvog nastupa na Eurosongu jer do tada mnogi fakticki nisu ni znali za tu zemlju, pa resili da pokusaju da profitiraju. Mozda je bolje malo sacekati, mislim da im se nece isplatiti to naplacivanje i da ce uskoro moci opet da se dobije na aerodromu. I moguce je da moze da se dobije putem avio kompanije, kao recimo za Dubai, proveri. I srecno!

Azeri su nedavno poostrili vizni rezim. NEMA VISE IZDAVANJA VIZA NA AERODROMU! Mora se ici u neki od njihovih konzulata i tamo pribaviti viza uz pozivno pismo ili rezervaciju ODREDJENIH hotela (bas me zanima po kojoj liniji se dobija mesto na listi :P). Nema vise onoga da se samo pojavis u konzulatu, platis taksu i to je to.

Uz to, ako imate vizu Nagorno Karabaha, ne pomisljajte ni da se pojavljujete u konzulatu ili granici, a ako imate jermensku vizu, spremite se na ispitivanje od strane azerbejdzanskih sluzbenika, ali sa solidnim izgledima da prodjete kontrolu.