Jump to content

Featured Replies

Posted

Nas aparat ima ovu punjivu bateriju.

Da li je ova baterija dozvoljena u rucnom prtljagu?
Da je ostavljamo u aparatu ili negde u torbi posebno da je "stekamo" :) ?

Svi razlicito pisu po pitanju baterija, nista nam nije jasno...

Imamo strah da nam ne oduzmu bateriju na Aerodromu i onda nam dzaba aparat na putovanju bez nje...

Hvala!

U9Tn9o.jpg

Nikad mi se nije desilo, niti sam cuo da su ikom vadili bateriju iz mobilnog telefona, tableta ili laptopa, pa ne vidim ni zasto bi iz fotoaparata?

• Author

Citali smo da ljudi pisu na internetu kako su baterije zabranjene da se unose u Avion.

A frka nam je da nam ne oduzmu bateriju pod tim izgovorom... I onda nam dzaba aparat bez nje..

Iz tog razloga je postavljeno pitanje...

Sta god ja rekao, tebi ce svakako da bude frka, jer, pisu ljudi po internetu :D
Ako ce da pomogne, eto, imao sam do pre 6-7 godina slican fotoaparat sa baterijom, nosio ga sa sobom kojekude u rucnom prtljagu, nikad nikakvih problema. Poslednjih meseci, uglavnom nosim samo telefon, eksterni punjac, redje tablet ili laptop. Isto bez problema. "Najstrasnije" sto se desilo, to je da me zaustave u Londonu, nakon prolaska kroz skener i provere da nema nekog eksploziva u laptopu, ali to je do njihove paranoje i rigoroznih mera.

Meni se desilo da sam ostavio obicne AA baterije u uredjaju koji je bio u predatom koferu (ne u rucnom). Prosao sam pasosku kontrolu, seo na gejt i onda se me pozvali preko razglasa. Sa obzirom da sam vec prosao pasosku kontrolu, aerodromsko obezbedjenje me je ispratilo do mesta gde se proverava prtljag. Otvorio sam kofer, izvadio uredjaj, izvadio baterije i ostavio ih van uredjaja u koferu.

Objasnili su mi da ne smeju da se ostave baterije u uredjaju u predatom prtljagu, jer tokom leta moze da proradi uradjaj, pilot dobije obavestenje da se nesto cudno desava pa onda mora da prizemlji avion da se proveri sta je u pitanju. Tako su mi rekli, ako su me lagali i ja lazem vas :)

Sve se to desavalo na sarajevskom aerodromu 2014. godine.

Nikad nisam imao preblema sa baterijam u rucnom prtljagu.

@Doder ovaj tip informacija je obično uključen u mejl koji dobiješ od prevoznika nakon kupovine karte ili je jasno istaknut na njihovom sajtu.

Generalno, mobilni telefoni, laptopovi, tableti, fotoaparati, kamere, baterije u njima i rezervne baterije su dozvoljene u ručnom prtljagu. Pravila variraju kod prtljaga koji ostavljaš prilikom check-ina, tj. predatom prtljagu, kod različitih prevoznika.

Edited by marica

2 hours ago, marica said:

@Doder ovaj tip informacija je obično uključen u mejl koji dobiješ od prevoznika nakon kupovine karte ili je jasno istaknut na njihovom sajtu.

Generalno, mobilni telefoni, laptopovi, tableti, fotoaparati, kamere, baterije u njima i rezervne baterije su dozvoljene u ručnom prtljagu. Pravila variraju kod prtljaga koji ostavljaš prilikom check-ina, tj. predatom prtljagu, kod različitih prevoznika.

Vecina prevoznika ne dozvoljava baterije (pogotovo van uredjaja) u predatom prtljagu.

Ja u rucnom nosim gomilu raznoraznih baterija (ukljucujuci nekoliko za foto aparat) i nikad nisam imao problema.

U nekim zemljama postoji limit da ne mogu biti vece/jace od 20000 mAh.

• Author

Ja se izvinjavam....

Imam jos jedno pitanje, pisacu ovde, da ne otvaram temu.

Da li je u rucnom prtljagu dozvoljeno da ponesem masku za ronjenje?

Hvala!