Jump to content

Featured Replies

Da li ima neki bus prevoz Budapest-Kiev??Ili Bucurest-Kiev?? Znam da ima linija Varna-Bucurest-Odessa,ali ide preko Moldavije,zemlje koja trazi vize za sve pasose!!

Moram da priznam da nisam čitao celu temu pa ne znam da li je neko pomenuo do sada...

WizzAir ima let Beograd - Minhen, Minhen - Kiev. Taj aerodrom nedaleko od Minhena trenutno služi samo ova dva leta, ima više detalja na Wizz-ovom sajtu.

• 2 weeks later...

Poz i srecna 2012,

htedoh da se javim i zahvalim na savetima za put u Ukrajinu.

Do Ivano Frankivskog od Bgd mi je trebalo 14 sati autom preko Madjarske. Bilo lose vreme, carina i slicno.

Putevi u Ukrajini su uzasni,Nemaju klasicne auto puteve vec koridore i tu je podnosljivo, ali sve ostale saobracajnice su uzas.Cak i za euro 2012 rade se samo ti koridori.Zato ima i zastoja u saobracaju na njima.Bezolovni je 100 dinara, plin 50 - 65, dizel oko 95.Gorivo i nije nekog kvaliteta.

Polcija na putevima standardno obozava strance i uglavnom se prolazi sa 20-30 hrivnji po clanu patrole ili cigarete.

Cene u prodavnicama su slicne nasim, mozda 10% nize.

Uglavnom postavicu nekoliko fotografija kada se vratim za Srbiju....

Pozzz.

• 2 weeks later...

To druže,napravi više slika..i mi se spremamo u martu da idemo,pa su nam potrebne informacije..Prikupi što više potrebnih informacija..i javi ima li još devojaka kao ranije)))))

Nesto razmisljam o putu Beograd, Kijev, Bukurest, Beograd.. Gledam kartu i cini mi se da bi bilo lepo videti i Odesu.. E sada, vec neko vreme planiram putovanje vozom..Od Moskve sam za sada odustala, ali sam se zainteresovala za ovu relaciju..

Citajuci forum ,nasla sam dosta saveta u vezi sa odlaskom do Kijeva, preko Madjarske, ali o ovom mom zamisljenom povratku nemam nikakvih informacija.

Svaka pomoc je dobrodosla :)

Hvala :)

Nesto razmisljam o putu Beograd, Kijev, Bukurest, Beograd.. Gledam kartu i cini mi se da bi bilo lepo videti i Odesu.. E sada, vec neko vreme planiram putovanje vozom..Od Moskve sam za sada odustala, ali sam se zainteresovala za ovu relaciju..

Citajuci forum ,nasla sam dosta saveta u vezi sa odlaskom do Kijeva, preko Madjarske, ali o ovom mom zamisljenom povratku nemam nikakvih informacija.

Svaka pomoc je dobrodosla :)

Hvala :)

Мислиш да се вратиш из Украјине преко Румуније?? ее..та варијанта је мало тежа,јер се мора ићи преко Молдавије..а за тамо је потребн авиза..тако боље да ту варијанту заборавиш..Једино да се вратиш из Украјине директно преко Румуније,али се тад доста заобилази,практично са Мађарске границе идеш на другу страну..Најбоље је да одеш до Одесе док си већ тамо па се вратиш за Киев и назад кући..

Ako već ideš u Ukrajinu šteta je samo Kijev i Odesu da posetiš. Ja bi ti preporučio rutu Beograd - Lavov - Kijev - Krim - Odesa - Kamjanec Podilski - Černivci - Bukurešt.

Ako već ideš u Ukrajinu šteta je samo Kijev i Odesu da posetiš. Ja bi ti preporučio rutu Beograd - Lavov - Kijev - Krim - Odesa - Kamjanec Podilski - Černivci - Bukurešt.

Koliko koštaju karte npr. za tu rutu..voz ili bus??Smeštaj??Hrana dnevno??

Cene su za voz (po Ukrajini plackart), gde nije napomenuto da je nešto drugo:

Beograd - Budimpešta 15 EUR

Budimpešta - Čop 17 EUR

Čop - Lavov 5 EUR

Lavov - Kijev 8 EUR

Kijev - Simferopolj/Sevastopolj 10 EUR

Od Simferopolja ka mestima po Krimu, tj. na moru po par EUR maršrutka ili još jeftinije (ali sporije) trola do Jalte.

Simferopolj - Odesa 8 EUR

Odesa - Hmeljnickij 8 EUR

Maršrutka ili lokalni voz Hmeljnicki - Kamjanec Podilski i maršrutka Kamjanec Podilski - Černivci po par EUR

Černivci - Bukurešt oko 30 EUR

Bukurešt - Beograd 25 EUR

Hosteli 7-15 EUR

Cene u Ukrajini su kao kod nas ili niže, zavisi od mesta

Hvala, bas mi je ovakva pomoc trebala!

E, sad, imam jos par pitanja, jer nemam iskustva ni sa zeleznicom, a ni sa Ukrajinom.. :D

Koliko ranije je preporucljivo da kupim, rezervisem karte i gde, ako je uopste potrebno?

I koliko dana bi bilo potrebno za sve ovo? Svakako cu uraditi odredjeno istrazivanje, ali bi mi misljenje nekoga ko je bio i video, jako pomoglo.

Beograd - Budimpešta možeš pred polazak. U Budimpeštu voz iz BG stiže ujutru u 06:04 na Keleti stanicu. Kada stigneš odlaziš na Nyugati stanicu odakle kreće voz za graničnu stanicu Zahony. Imaš u 07:23 ili ako ne stigneš na taj onda u 08:28. Prvi putuje 4 sata i ima obaveznu rezervaciju (2 EUR), drugi putuje 5 i po sati i nije potrebna rezervacija. Kada stigneš u Zahony presedaš na pogranični voz za Čop (putovanje traje 15-ak minuta). Kartu Budimpešta - Čop (i rezervaciju Budimpešta - Zahony) možeš i na Keleti i na Nyugati stanici kupiti. Iz Čopa popodne i uveče imaš nekoliko vozova za Lavov, pa uzimaš kartu za prvi i stižeš uveče u Lavov (u najgoroj varijanti rano ujutru). Sve karte po Ukrajini možeš da kupiš već u Čopu, što ti ja savetujem jer znaju da budu rasprodati 3-4 dana unapred. Čop - Lavov će biti sigurno na dan polaska slobodnih mesta jer ima puno vozova. Černivci - Bukurešt i Bukurešt - Beograd kupuj lokalno, mada trebalo bi da Černivci - Bukurešt možeš i ranije u Čopu, Lavovu ili Kijevu da kupiš. Ako ne znaš ruski, kada kupuješ karte u Ukrajini, najbolje zapiši na parče papira relaciju, klasu, datum i vreme polaska i tako daj na blagajni.

Što se tiče količine dana koja je potrebna to zavisi od tebe, koliko se želiš zadržavati na određenim mestima. Na Krimu npr. ima puno zanimljivih mesta, pa možeš samo proći 2-3 dana, a možeš i 10 dana ostati, a da ti ne bude previše.

:mah:

I ja imam jedno pitanje za vas ukraine goers, posto bih ofisao krajem februara na par dana do Kijeva i Lavova, pa me zanima da li je pametno ici u to vreme u Ukrajinu. pa znam da je hladno ali kel ima poente ici zimi ili da cekam leto.. Mozda je pitanje glupo al me zanima jel neko bio u feb/martu ;-)

pa i tamo je vreme isto kao kod nas..nije mnogo hladnije..leti zna da bude i mnogo toplo..znaci,ne brini..kad imas volju,ti kreni na put..provesces se sigurno dobro)))

Ne znam koliko ce ovo nekome pomoci, ja kad sam isao za Ukrajinu i iz Ukrajine pre dve godine. isao sam vozom do Suceave (ima voz iz Temisvara, to je voz Temisvar-Jasi) pa onda preko grane busom. Bus Suceava-Cernivci (ima i Cernivci-Suceava) kostao je tad 5 eura. Iy Cernivaca krece ujutru, iz Suceave oko podneva. Ima jedan polazak na dan u oba smera.

Ne znam koliko ce ovo nekome pomoci, ja kad sam isao za Ukrajinu i iz Ukrajine pre dve godine. isao sam vozom do Suceave (ima voz iz Temisvara, to je voz Temisvar-Jasi) pa onda preko grane busom. Bus Suceava-Cernivci (ima i Cernivci-Suceava) kostao je tad 5 eura. Iy Cernivaca krece ujutru, iz Suceave oko podneva. Ima jedan polazak na dan u oba smera.

Problem je što sad voz Temišvar - Sučeava polazi pre dolaska voza iz Beograda, tako da moraš da čekaš do ujutru na voz u 06:21, koji stiže u Sučeavu u 19:26. I onda ponovo moraš da čekaš bus do ujutru u Sučeavi..

pa i tamo je vreme isto kao kod nas..nije mnogo hladnije..leti zna da bude i mnogo toplo..znaci,ne brini..kad imas volju,ti kreni na put..provesces se sigurno dobro)))

Baš mi se ide, i totalno bih ako nikoga ne budem našao išao na couchsurfing ili neku takvu varijantu :) Kontam da ne može da bude baš toliko grozno vreme (tj može al ja se nadam da neće) :D

Мислиш да се вратиш из Украјине преко Румуније?? ее..та варијанта је мало тежа,јер се мора ићи преко Молдавије..а за тамо је потребн авиза..тако боље да ту варијанту заборавиш..Једино да се вратиш из Украјине директно преко Румуније,али се тад доста заобилази,практично са Мађарске границе идеш на другу страну..Најбоље је да одеш до Одесе док си већ тамо па се вратиш за Киев и назад кући..

Na netu se skoro svake godine pojavi bar neka legenda o postojanju brodsko-čamčane :) veze između Odese i Konstance.

Još nisam našao nijednu uverljivu potvrdu, ali možda i to može da se desi (u toku sezone)...

Trebalo bi da postoji neki brod do Istanbula (povezuje i Jaltu i Odesu), samo je bio jezivo skup.

A ako Rumunija nije narocito bitna, ona varijanta wizzair od Kijeva, preko Stokholma ili Dortmunda do BGa je možda najbolja. Ako jeste bitna, wizz ima letove iz Kijeva, preko Dortmunda do Bukurešta. :)

nema te camcane veze..to je glupost..a nedaj boze da te uhvate..to je sve za svercere..brod ima iz Istanbula,ali i to je glupost bacati pare,ide jednom nedeljno..kad ima direktan voz BGD-KIEV...a dalje mozes bilo gde po Ukrajini jeftino..a zeleznice su im mnogo,mnogo bolje nego nase..uskoro dobijaju nove vozove za EURO 2012.."Hyundai"..evo i slika...http://ukraine2012.gov.ua/photo/51012.html

nema te camcane veze..to je glupost..a nedaj boze da te uhvate..to je sve za svercere..brod ima iz Istanbula,ali i to je glupost bacati pare,ide jednom nedeljno..kad ima direktan voz BGD-KIEV...a dalje mozes bilo gde po Ukrajini jeftino..a zeleznice su im mnogo,mnogo bolje nego nase..uskoro dobijaju nove vozove za EURO 2012.."Hyundai"..evo i slika...http://ukraine2012.gov.ua/photo/51012.html

http://www.kvsz.com/index.php?option=com_content&view=article&id=455%3A2011-12-26-11-48-39&catid=1%3Ae&Itemid=105〈=ru

Samo da kažem da nisam mislio ni na kakvo ilegalno šunjanje, nego je na mnogo sajtova bilo informacija (uglavnom iz ranijih godina) da je bilo sezonskih trajekata ili katamarana na liniji Konstanca-Odesa. Samo što te informacije nikad nisu potvrđene od drugih, niti se pominje bilo šta na sajtovima trajektnih prevoznika u Crnom moru. Zato sam i rekao da su legende, ali ako se neko zatekne u Odesi tokom leta, ništa ne košta da se raspita. Jednom moraju i to da uvedu, a ove godine je i fudbalsko prvenstvo... :)

A novi vozovi su ok, naročito mi se sviđa kako nije problem da im Hjundai stavi ćirilične natpise, a nama po autobusima i tramvajima stalno sve na nemačkom i engleskom.

ma kad nesto platis,narucis sta hoces da ti pise..u rusiji je sve na cirilici..i amerikanci moraju da se prilagode ako misle da nesto rade..a kod nas?ha,ha..pa nasi su oduvek glumili strance...grcka je najbolji primer..sve na grckom,ispod na engleskom..pa svi sve razumeju..

A novi vozovi su ok, naročito mi se sviđa kako nije problem da im Hjundai stavi ćirilične natpise, a nama po autobusima i tramvajima stalno sve na nemačkom i engleskom.

Nije tačno. Na stranom jeziku je kod nas samo na vozilima koja su nabavljena polovna i već su tamo vozila. Vozila koja su nova izrađena za Srbiju imaju natpise na srpskom.