Jump to content

Featured Replies

On 9/1/2012 at 5:18 PM, Nightwatcher said:

Zasto ne postoji nikakva varijanta jeftinih letova iz Beograda za Ukrajinu?Ranije je to bilo,prosle godine,"AEROSVIT",Ukrajinski,ali sad je zatisje,i svi letovi idu preko Turske..

Imas jeftin aerosvit iz Sofije :)

Pa i nije bas jeftin,jeftinije je iz Budimpeste ili Beca...ali sve se vrti oko 270-290 Eur za povratne karte..

Wizz sajt mi ne radi kad isključim kukije, ali znam da postoji linija Beograd-Memingen, pa onda Memingen-Kijev. A iz Kijeva postoji i linija za Simferopolj (glavni grad Krima), plus brojne opcije vozom unutar Ukrajine. Sad, koliko sve to košta uvek može da se vidi na sajtu. A postoji opcija i preko nekih drugih gradova, naravno, ne mora Memingen.

On 9/3/2012 at 7:29 AM, cane-bg said:

Wizz sajt mi ne radi kad isključim kukije, ali znam da postoji linija Beograd-Memingen, pa onda Memingen-Kijev. A iz Kijeva postoji i linija za Simferopolj (glavni grad Krima), plus brojne opcije vozom unutar Ukrajine. Sad, koliko sve to košta uvek može da se vidi na sajtu. A postoji opcija i preko nekih drugih gradova, naravno, ne mora Memingen.

Znam gledao sam i tu opciju,Venezia ili Memmingen..Wizz ima iz Kieva za simferopol..to znam..imaju sa doni dobre vozove,"HYUNDAI" ,nabavili su za EURO..odlicni,brzi i komforni..

On 9/3/2012 at 9:49 PM, babareebu said:

Znam gledao sam i tu opciju,Venezia ili Memmingen..Wizz ima iz Kieva za simferopol..to znam..imaju sa doni dobre vozove,"HYUNDAI" ,nabavili su za EURO..odlicni,brzi i komforni..

Hyundai vozi samo Kijev - Lavov, Kijev - Harkov i Kijev - Donjeck, i dosta je skuplji od običnog voza.

Ne znam da li je u pitanju taj Hyndai voz, ali pre nekih mesec dana vozio sam se nekim novim, brzim, modernim vozom od Debeljceva (blizu Donjecka) do Harkova.

On 9/4/2012 at 11:45 AM, baki70 said:

Ne znam da li je u pitanju taj Hyndai voz, ali pre nekih mesec dana vozio sam se nekim novim, brzim, modernim vozom od Debeljceva (blizu Donjecka) do Harkova.

To mora da je Škodin. Jel dvospratni bio?

Uf nemam pojma koja je marka. Nije dvospratni. Sedišta kao u autobusu, valjda po tri sa svake strane.

Zaboravih išao sam i nekim brzim vozom od Harkova do Kijeva, verovatno je to taj Hyndai, i on mi je izgledao ,,modernije,, od ovog Debeljcevo - Harkov.

On 9/4/2012 at 11:48 AM, RaxCherrych said:

To mora da je Škodin. Jel dvospratni bio?

EE ima i taj SKODA,on je dobar takodje,..mi nemamo vise nikakve..tako najbolje da cutimo oko zeleznice..najgora u EVROPI..Sve su nam vozove ukinuli,onaj Sarancic je satrao ZS do nule..a neki dan ga vidim seta Njegosevom kao boss,pederusa ispod ruke,namirisan,doteran,sta ga briga..sto narod srbije putuje u sinobusima iz 1950-te godine,i sto vagoni smrde i nemogu preko granice..

Železnica Ukrajinska je prefektna,dalje gradovi su im mnogo lepo sredjeni,puni zelenila,bilborda,reklama,čisti..zaostali smo za njima dosta.Voze dobre aute,džipova ima 10 puta više nego kod nas,a oblačenje im je u vrhu..sve devojke su maksimalno sredjene..Kod nas je ostalo staromodno mišljenje o njima,a nemaju ljudi pojma šta se tamo dešava..Ne vrti se sve u Beogradu  i Novom Sadu..Treba malo putovati i doživeti šok iznenađenja)))))

• 2 weeks later...

Pozdrav svim putnicima namernicima.  :music:  Najnovija informacija o cenama goriva u Ukrajini,za grad Kijev. U Kijevu, 1L -  TNG je 0,6 evra, a 1L - BMB 95 je 1 evro.

• 1 month later...

Ne znam jel bi ovo spadalo,ali sa searchem nisam uspio nigdje drugdje naći nešto bolje.Dakle ovako :

Trebao bi ići do Lviva sl.tjedan,tj u četvrtak i ima vlak Zg-Bp koji je na Deliju u 16.57(više manje ;D) , a Tisza je u 18.40 s Keletija,pa me zanima kolika je vjerovatnost da ima mjesta u vlaku i koliko je pametno kupiti karte na Keletiju nekih sat vremena prije puta (56.40e je povratna- nažalost nemam vremena za puno presjedanja i plackarte jer moram biti u 14 sati sl.dan u Lvivu ) i općenito jel gužva u tom vlaku? Nisam nikad išao pa sam pun pitanja.

Btw ima li netko možda novijih informacija o cijenama hrane,izlasci i života tamo? jesu se cijene unormalile sad poslije Eura? Unaprijed hvala  :)

slobodno neka se prebaci na neku drugu temu ako sam fulao

On 10/29/2012 at 6:25 PM, Viddd said:

Ne znam jel bi ovo spadalo,ali sa searchem nisam uspio nigdje drugdje naći nešto bolje.Dakle ovako :

Trebao bi ići do Lviva sl.tjedan,tj u četvrtak i ima vlak Zg-Bp koji je na Deliju u 16.57(više manje ;D) , a Tisza je u 18.40 s Keletija,pa me zanima kolika je vjerovatnost da ima mjesta u vlaku i koliko je pametno kupiti karte na Keletiju nekih sat vremena prije puta (56.40e je povratna- nažalost nemam vremena za puno presjedanja i plackarte jer moram biti u 14 sati sl.dan u Lvivu ) i općenito jel gužva u tom vlaku? Nisam nikad išao pa sam pun pitanja.

Btw ima li netko možda novijih informacija o cijenama hrane,izlasci i života tamo? jesu se cijene unormalile sad poslije Eura? Unaprijed hvala  :)

slobodno neka se prebaci na neku drugu temu ako sam fulao

56.40 EUR je povratna, ali ti je još potrebna rezervacija ležaja koja je 15 EUR u jednom smeru. Tu rezervaciju možeš u Zagrebu kupiti, na međunarodnoj blagajni ili u agenciji Croatia express. Na taj način osiguravaš mesto, a kartu kupiš u Budimpešti pre polaska bez problema, kažeš im da si rezervaciju već uzeo.

A kad idemo iz Srbije,jeli može isto tako rezervacija kod nas da se uzme,pa kupimo kartu na blagajni u Budimpešti??Viddd,ajde se javi kad se vratiš i mene interesuju informacije o cenama tamo??OK??Treba da idem oko Nove Godine.

On 10/30/2012 at 12:26 PM, babareebu said:

A kad idemo iz Srbije,jeli može isto tako rezervacija kod nas da se uzme,pa kupimo kartu na blagajni u Budimpešti??

Da. Možeš čak i da uzmeš rezervaciju spavaćih kola Beograd - Lavov, koja je isto 15 EUR i kartu Beograd - Budimpešta i onda u višečasovnoj pauzi u Budimpešti uzmeš kartu Budimpešta - Lavov. Ja sam tako uradio prošle godine.

hmm..ja treba da idem daleko..direktno za Kiev,pa posle za Donetsk..neznam da li moze direktno karta do tamo??Da vidim koliko se isplati vozom ili bolje da idem avionom..

On 10/31/2012 at 7:12 AM, babareebu said:

hmm..ja treba da idem daleko..direktno za Kiev,pa posle za Donetsk..neznam da li moze direktno karta do tamo??Da vidim koliko se isplati vozom ili bolje da idem avionom..

Možeš direktno kartu uzeti i do Kijeva i do Donjecka (do Kijeva imaš direktan voz, do Donjecka moraš presedati), ali ti se mnogo više isplati da uzmeš do Budimpešte, pa do Čopa i onda su od Čopa ukrajinske cene veoma jeftine.

Evo recimo uporedi -

1) povratna karta Beograd - Budimpešta 26 EUR + povratna karta Budimpešta - Kijev 84,40 EUR + rezervacija ležaja Beograd - Kijev 17 EUR

2) povratna karta Beograd - Kijev 26 EUR + povratna karta Budimpešta - Čop 34,20 EUR + karta sa rezervacijom Čop - Kijev u kupeu 12-15 EUR, u plackartu 8-12 EUR...

Ja kad putujem hocu komfor,nikakvi hodnici i spavaonice..necu propasti za koju desetinu eur..bolje onda i da ne idem.Znam da ima iz Kieva poseban voz za Donetsk,i to bih isao ovim najnovijim sto su kupili za EURO..

On 10/31/2012 at 4:33 PM, babareebu said:

Ja kad putujem hocu komfor,nikakvi hodnici i spavaonice..necu propasti za koju desetinu eur..bolje onda i da ne idem.Znam da ima iz Kieva poseban voz za Donetsk,i to bih isao ovim najnovijim sto su kupili za EURO..

Ako želiš tako onda:

Beograd - Donjeck povratna karta preko Budimpešte, Kijeva, Jasinuvate 155,3 EUR (proveri cenu u Putniku)

dodatak za ležaj u spavaćoj kabini Beograd - Kijev 17 EUR u jednom smeru

dodatak za Kijev - Donjeck u novom brzom vozu Hyundai 13 EUR u jednom smeru

Sve gore navedeno možeš da kupiš u Putniku (možeš i na međunarodnoj blagajni železničke stanice, ali oni neće znati da ti izdaju rezervaciju Kijev - Donjeck). Ukoliko se odlučiš za tu soluciju kontaktiraj me, da ja kontaktiram Putnik, jer neće znati bez moje pomoći da ti uzmu rezervaciju između Kijeva i Donjecka.

Odmah da ti kažem da otpada ta varijanta vozom,jer za 250-280 Eur imam povratnu kartu Wien-Donetsk.ili Wien -Kiev..Mnogo se dugo putuje vozom,a nemam baš toliko slobodnog vremena.Možda neki drugi put.

Možda ti odgovara varijanta od Istanbula do Donjecka, sa Pegasusom za 51 euro u jednom pravcu.

On 11/4/2012 at 8:47 AM, babareebu said:

Odmah da ti kažem da otpada ta varijanta vozom,jer za 250-280 Eur imam povratnu kartu Wien-Donetsk.ili Wien -Kiev..Mnogo se dugo putuje vozom,a nemam baš toliko slobodnog vremena.Možda neki drugi put.

A odakle ideš, iz Beča? Možeš iz Bratislave sigurno duplo povoljnije od tih 250-280, šalji mail na info@slovakrail.sk.

On 11/4/2012 at 9:22 AM, baki70 said:

Možda ti odgovara varijanta od Istanbula do Donjecka, sa Pegasusom za 51 euro u jednom pravcu.

Da..a šta da radim do Istanbula..pa posle nazad za Austriju ili  Srbiju??Koliko će to da me izadje ukupno??

On 11/4/2012 at 10:15 AM, RaxCherrych said:

A odakle ideš, iz Beča? Možeš iz Bratislave sigurno duplo povoljnije od tih 250-280, šalji mail na info@slovakrail.sk.

Iz Bratislave,vozom??Ne bih vozom..predomislio sam se..Samo avion,Kiev ili direkt Donetsk.

i ja sam zainteresovan za avanturu "Krim" za leto 2013, kolima. Citao sam skoro celu temu, ima dosta korisnih stvari i saveta, ali zasto svi predlazu da se zaobidje Moldavija. Ok znam da treba viza, koja se vadi u Bukurestu, ali da li je to toliko komplikovana procedura? Naravno da je besmisleno vaditi vizu za tih 1-2 km , nego ja bih u ovu avanturu dodao i Kishinjev i mozda jos neko mesto u Moldaviji moze biti interesantno (npr. Tiraspol). Mozda bih trebalo da otvorim novu temu o tome, ali ne znam da li neko ima iskustva sa ovom drzavom i separatistickom oblasti Pridnestrovlje, da li je bezbedno putovati tamo, i kakvi su prelazi granice ka ukrajini,kako li to funkcionise, itd... Lepo bi bilo malo diskutovati o ovome  :kamp: