Jump to content

Featured Replies

Fala!

Kolko je referentna stranica bus.com.ua? , našo sam neki bus koji bi mi odgovaro od Jalte do Bahčisaraja, vidim da su bolje veze Bahčisaraja sa Simferopoljem nego sa Sevastopoljem...

Ne znam za to, ali mislim da ne treba mnogo da se opterećuješ prevozom po Krimu. Prevoz dobro funkcioniše i jeftin je. Snaći ćeš se bez problema na licu mesta. Čak je i taksi prilično jeftin, tako da ako negde zagusti možeš i na tu opciju da računaš. Ja sam se zajebavao na stanici u Sudaku dok sam čekao bus za Feodosiju i cenkao se sa taksistima iako nisam imao nameru da putujem sa njima. Na kraju se jedan od njih ponudio da me vozi do Feodosije za 10 eura. Razdaljina između ta dva grada je oko 50 kilometara. Dodaj još par evra i to može da ti bude reper za vožnju taksijem od 50 km. Ovo za taksi ti pišem tek onako da imaš neku orijentaciju, ali mislim da ti neće trebati, pošto ćeš maršutkama svugde stići bez problema.

Dolazim u Jaltu rano ujutro i cilj mi je da mogu ostat što duže tamo da stignem na miru sve obić a onda sa večernjim busom za Bahčisaraj di bi prespavo. Po onoj stranici, bus kreće u 19:30, a to mi super paše!

Kolko je sigurno plaćat karticama (Master card) u Ukrajini, nadam se da neko ni imo nekih problema!?

Pozdrav svim forumašima...ja sam ovde nov a pošto sam bio pre par meseci u Ukrajini mogao bih da podelim svoja iskustva.

Leteo sam iz Beograda za Istanbul pa dalje za Harkov...Pegasusom za 105 e ukupno a posle iz Harkova do Kijeva busom pošto nije bilo karata za sva četri večernja polaska.Prevoznik Автолукс...karta 160 grivni...oko 15 e....

Da se nadovežem na pitanje kolege...što se tične platnih kartica...ja sam plaćao,uglavnom sam koristio Mastercard ali sam imao par puta problema pošto posterminal nije mogao da očita tj.prijavljivao je grešku....tako da sam imao jednu neprijatnu situaciju u Krasnoarmejskoj ulici(KIjev) u ponoć hteo sam da platim račun u restoranu,terminal je prijavio grešku pa sam morao na -15C da tražim bankomat unaokolo...sreća da tamo ima mnogo banaka pa nije potrajalo.Moj savet je da ako plaćate karticom uvek imate nešto u rezervi u kešu...i to najbolje u grivnama...nisu baš oduševljeni kada plaćate u evrima ili dolarima...ili sam ja naišao na takve.

Planiram da odem još jednom možda već početkom septembra da obiđem zapadnu Ukrajinu i Karpate...imate isto varijantu leta iz Beograda preko Istanbula za Livov Pegasusom ali morate da prespavate jednu noć u Istanbulu...cena je negde oko 100-120e...Takođe je interesantna varijanta leta iz Sofije do Kijeva Wizerom(može već od 35 e u jednom pravcu) pa posle vozom prema Livovu....veliki pozdrav

Kakav si smestaj nasao u Harkovu??Ako mozes malo vise detalja da napises..Ja sam mislio da idem za Doneck..isto Pegasus preko Istanbula..Ili Lufthansa iz Beca..Cene su slicne.Vozovi su uvek popunjeni??

Gledaj samo da ne ubodeš bočno mesto (боковые), pošto tamo nema sanduka. Čak iako si na gornjem ležaju, ako zamoliš osobu ispod da staviš u sanduk stvari neće biti problema.

Pa di onda oni na bočnim mistima meću stvari, jel ima bar neka polica?

I još me zanima šta se dobije od posteljine, samo plahta i pokrivač ili i jastuk?

Mogu stvari da se stave ispod sedišta, a postoji i polica iznad kreveta.

Jastuci i nekakvi dušeci-pokrivači nalaze se na mestima po vozu,a ti dobiješ jastučnice, čaršave (plahte) da ih presvučeš. Takođe dobiješ i peškir.

Ta bočna mesta, ko što kaže rex, su nešto lošija, odnosno uža, ali mogu i ona da prođu. Kada sam ja sa svojim gabaritima mogao tu da se smestim, onda može većina ljudi. Inače, jedna od članica KPS-a sa kojom sam putovao sa više plackartnih, je uvek birala ta bočna mesta, doduše donja, jer su joj više odgovarala, a i odatle (samo sa donjeg) je lepši pogled na krajeve kroy koje se prolazi.

Može to i ovako da se kaže, dobiješ deku, plahtu - lancun i šugaman.  ;D. Znam da si me razumeo i u prethodnom postu, ovo se samo pravim važan sa poznavanjem dalmatinski reči. Nadam se da se nisam zaebao, davno je bilo.

Može, iako ja nemam veze s dalmatinskim i Dalmacijom i osim "deke", ostale riči ne koristim. Al da nisi napiso za čaršave u zagradi šta znači, ne bi razumio.  :D Ti Turci su nas dobrano "okupirali" jezikom, a vas još i više kolko vidim, iako to nekad i ni tako loše, recimo kad si u Istanbulu, nešt ipak i moš razumit...

Pozdrav svima!

Treba mi proverena informacija! Da li u Ukrajinu moze da se udje iz Rumunije bez ulaska u Moldaviju? Pricam o jugozapadnoj ukrajini, konkretno za put do Odese. Da li je moguce kolima doci sa te juzne strane, ili je da bi se izbegla Moldavija obavezno je obici je severno? Ako nekom znace gradovi, da li iz Galati(ROU) ili Tulcea(ROU) moze do Izmaila(UKR) i dalje Odese(UKR) bez ulaska u Moldaviju(za koju je viza neophodna) ?

Hvala veliko!!! I izvinjavam se ako je vec pisano na ovu temu!

Tesko..jer ima jedan put iz Reny..ali moras da znas dobro,samo 500m kroz Moldaviju,gde nema granica.

Novost je da prema hrvatskom ministarstvu spoljnih poslova, vlasnicima hrvatskog pasoša više ne treba viza za ulazak u Moldaviju. Međutim to treba proveriti jer Moldavci nisu menjali taj podatak na svom sajtu.

Sa južne strane nema obilaznog puta.

Odgovor je skoro sigurno – da. Najbolje je da pozoves Glavnu zeleznicku stanicu u Beogradu ili agenciju Putnik.

Zdravo svima. Planiram da putujem u Odesu ovog leta, u avgustu. Citala sam vec neke postove na ovu temu ali i dalje imam nedomicu kako je najbolje ici, tako da mi trebaju skorasnje informacije.

1) Ako bih isla kolima, da li je moguce to izvesti bez prolaska kroz Moldaviju? Ako je odgovor ne, koliko vazi tranzitna viza koja se vadi u Bukurestu, tacnije da li bi ta ista viza mogla da mi vazi i u povrtaku (planiram da se zadrzim u Odesi 7 dana)?

2) Citala sam i o nekim kombinacijama da se putuje vozom do Budimpeste pa onda Lvov pa Odesa. Da li je neko skoro putovao na taj nacin i da li neko zna bilo kakve korisne/nepohodne informacije? Koliko bi mi vremena i para trebalo da stigenm do Odese?

Unapred se zahvalajujem na pomoci i takodje se izvinjavam posto znam da je ovo vec ranije pominjano ali jednostavno mi treba neko skorasnje iskustvo.

Mislim da voz iz Lavova za Odesu ionako ide preko Kijeva, tako da bi možda mogla da razmisliš o Wizzair-u iz Sofije za Kijev, možeš da nađeš povratnu kartu i za 70 eur, tamo oko 10-17. avgusta. Od Beograda do Sofije i nazad ideš vozom ukupno za 18 eur.

Kroz Moldaviju kolima bi trebalo da možeš ako imaš hrvatski pasoš, ima ga jedan dobar procenat naših ljudi, pa nije na odmet da spomenem.

Zdravo svima. Planiram da putujem u Odesu ovog leta, u avgustu. Citala sam vec neke postove na ovu temu ali i dalje imam nedomicu kako je najbolje ici, tako da mi trebaju skorasnje informacije.

1) Ako bih isla kolima, da li je moguce to izvesti bez prolaska kroz Moldaviju? Ako je odgovor ne, koliko vazi tranzitna viza koja se vadi u Bukurestu, tacnije da li bi ta ista viza mogla da mi vazi i u povrtaku (planiram da se zadrzim u Odesi 7 dana)?

2) Citala sam i o nekim kombinacijama da se putuje vozom do Budimpeste pa onda Lvov pa Odesa. Da li je neko skoro putovao na taj nacin i da li neko zna bilo kakve korisne/nepohodne informacije? Koliko bi mi vremena i para trebalo da stigenm do Odese?

Unapred se zahvalajujem na pomoci i takodje se izvinjavam posto znam da je ovo vec ranije pominjano ali jednostavno mi treba neko skorasnje iskustvo.

1) Koliko mi je poznato u onom južnom delu Rumunije ne možeš da pređeš. Možeš na severu Rumunije (prelaz Siret) da izbiješ na Černivci.

2) Manje više sve te kombinacije su i dalje aktuelne i nema nekih bitnijih poskupljenja ili promena. Takvo putovanje sa presedanjem (Budimpešta- Zahonj- Čop) i plackartnim izašlo bi te oko 50 - 60 eura.

To sam prvo uradio i izgubio strpljenje sa govornim automatom pa zato pitam ovde :)

Иначе кад позовеш одмах стиснеш нулу и добијеш оператера :)