Jump to content

Featured Replies

Ček ček, jel to sigurno da sa novim pasošem ne treba ni vaučer? Koliko je to sigurna informacija? Ako je tako, to je onda extra... :)

Jok, mislim da i sada treba i sa crvenim. To je za Rusiju da ne treba više vaučer, a ne za Ukrajinu.

Juce covek otisao sa novim pasosem,preko Madjarske,nema vise nikakav vaucer,3 meseca imas pravo boravka u Ukrajini.U Rusiji neznam,mislim samo mesec dana.To je vec resena stvar!

Juce covek otisao sa novim pasosem,preko Madjarske,nema vise nikakav vaucer,3 meseca imas pravo boravka u Ukrajini.U Rusiji neznam,mislim samo mesec dana.To je vec resena stvar!

Da li je jos neko imao ovakvo iskustvo? Da li to znaci da konacno mozemo u UA samo sa crvenim pasosem?  :?

Koji to čovek? ;) Jesi 100% siguran? Hm valjalo bi to proveriti u ambasadi Ukrajine.

Čuj ovaj stvarno ne veruje?Koji čovek?Pa moj prijatelj..ako ne veruješ,onda idi proveri u Ukrajinskoj Ambasadi..pa pusti odgovor.

E šta se odmah brecaš "e ovaj ne veruje"? Verujem ja tebi da je on prešao bez vaučera, ali nigde to nije zvanično. Neko je ovde pisao da mu se desilo da pređe sa turskog na grčki kipar bez obzira što nam je tad trebala viza, pa kad se vrnuo u turski ovaj kipranin mu je rekao Jao ja sam pogrešio... Dešava se da se ljudi zeznu, ali ne brini pozvaću ambasadu pa ću napisati odgovor.

Da, vrlo je moguće da je službeno lice bilo uvereno da smo u EU, pošto njima ne treba viza za Ukrajinu. Nije ni čudo s obzirom na izgled novog pasoša.

I mene su pustili bez vaučera u Ukrajinu, iz Rumunije, jer sam prelazila na graničnom prelazu gde inače stranci ne prolaze često. Nije znala carinica da mi bilo šta treba, samo me pitala par stvari i 'ajd preko. Dešava se.

Ma nije to ništa nit tajno nit nepoznato, gledam evo pečat u pasošu i bled je i na nezgodnom mestu, pa ne vidim ime, ali izlazni rumunski prelaz je Siret. Išla sam preko nekim drndavim busem, bila sam jedini stranac u njemu (ostali bili Rumuni i Ukrajinci). Možda ta carinica nije znala šta će sa našim plavim pasošem (2008. to beše). U svakom slučaju, vraćala sam se kolima istim putem i tad mi je carinik tražio vaučer, iako sam izlazila iz zemlje, pa se ne bih ja igrala s tim, naravno. Doduše, lako bi se to izmanipulisalo, cenim, ali ko zna.

Ma nije to ništa nit tajno nit nepoznato, gledam evo pečat u pasošu i bled je i na nezgodnom mestu, pa ne vidim ime, ali izlazni rumunski prelaz je Siret. Išla sam preko nekim drndavim busem, bila sam jedini stranac u njemu (ostali bili Rumuni i Ukrajinci). Možda ta carinica nije znala šta će sa našim plavim pasošem (2008. to beše). U svakom slučaju, vraćala sam se kolima istim putem i tad mi je carinik tražio vaučer, iako sam izlazila iz zemlje, pa se ne bih ja igrala s tim, naravno. Doduše, lako bi se to izmanipulisalo, cenim, ali ko zna.

Prelaz Vadul Siret, ide se busem od Suceave do Cernivaca u Ukrajini. Meni su trazili vaucer u oba pravca. Imao sam crveni pasos.

Da li je neko imao iskustva s divljim kampovanjem po Ukrajini, osim na plažama? Potez: delta Dunava - Odesa - Sevastopolj - Luhansk - Karkiv - Kijev.

sto da kampujes kada svi tamo izdaju smestaj po stanovima??spavas lepo u krevetu ko covek.

sto da kampujes kada svi tamo izdaju smestaj po stanovima??spavas lepo u krevetu ko covek.

Zato što  :yok:  A i putujem biciklom (zašto nema nijednog Smajlija na bajsu?) pa je to po prirodi stvari povezano.

Uzgred, kako se kreću cene u privatnom smeštaju?

I? Ima li friškijih informacija o tome da li nam je potreban taj vaučer ili nije?

@ Snežana011 - bajsom po Ukrajini WOW!

Zato što  :yok:  A i putujem biciklom (zašto nema nijednog Smajlija na bajsu?) pa je to po prirodi stvari povezano.

Uzgred, kako se kreću cene u privatnom smeštaju?

Auuu a šta ako ti crkne guma ili pukne lanac??Zajebano...Može i vetar da te oduva...košava je jaka na istoku.

• 1 month later...

Nego, ima li ko neke nove info o ulasku u Ukrajinu? Još važi vaučer ili nam više ne treba?

• 3 weeks later...

Kakva je situacija sa vozovima u Ukrajini? Koliko ranije se moraju kupiti karte da bi se osiguralo mesto u vozu tokom jula i avgusta? Čujem, da se karte moraju dosta ranije uzeti. Planiram da putujem Ljvov - Odesa, Odesa - Simferopolj i Simferopolj - Kijev.

Mislim da nema potrebe da rezervises vozove mnogo pre polaska, dovoljno je dan-dva ranije. Uostalom ako ne nadjes direktan voz za Odesu npr, mozes uvek naci kombinaciju dva voza sa presedanjem. Krim je skup, narocito u toku sezone tako da ti je najbolje da nadjes nekoga preko CS-a ili HC-a. Ja sam bio 2007 na Krimu, imao sam hosta u Simferopolju koji je u centru poluostrva i svaki dan pravio izlete do mesta na obali i u unutrasnjosti Krima. Izdvoj najmanje 5-6 dana za Krim jer ima dosta toga da se vidi. Znam da postoji hostel u mestu Balaklava koji nije skup.