Jump to content

Featured Replies

Vidi može li ti biti od koristi ovaj sajt - http://attic-apts.com/cities/Ternopol specijalizovan za iznajmljivanje na dnevnoj osnovi. Informacije na sajtu su super, a mogu reći i cene.

Smeštaj nije na putu, ali prednost je što sve unapred možeš da proučiš i dogovoriš. Gradovi kroz koje prolaziš većinom nisu ogromni, tako da ti to ne bi trebalo biti problem.

Ukrajinci uglavnom iznajmljuju "po smeštaju", a ne "po osobi", tako da su ti navedene cene konačne.

Ne zavidim ti na vožnji, jer ćeš se navozati. Nisam siguran da je deonica kojom ideš ona o kojoj ljudi govore da ima tri trake i da se može juriti. To se odnosi samo na narandžaste puteve na Google Maps, a ti to kačiš samo jednim manjim delom.

Meni je od Užgoroda do Ljviva trebalo 4-5 sati (a Ternopilj je još udaljeniji), i tako su mi i ostali Ukrajinci rekli, a to je solidan put. Tako da dobro izračunaj koliko ćeš dnevno moći da izdržiš kroz Ukrajinu.

goranvu, hvala ti na sajtu, te cene su vec ok (20-30e). Udaljenost je velika, prosecna brzina nije, pa bih prvog dana zaista morao da stignem (bar) do Ternopilja. Via Michelin kaze da je to 1120 km i da je potrebno 14 sati i to bez pauze.Dakle, morao bih da vozim 10-15 km/h preko ogranicenja kroz Srbiju i Madjarsku (valjda Madjari to tolerisu), pa bi opet bilo nategnuto (mada izvodljivo).

Dodatni problem je sto je Ternopil-Alushta jos 1050 km i dok yandex.ru kaze 13 sati (podnosljivo), viamichelin daje citavih 16 sati voznje.

Не бих ти препоручио да возиш брже у Мађарској.

Не бих ти препоручио да возиш брже у Мађарској.

ja dosao nocas iz Austrije,autoputem,ma nigde nema policije,svi jure preko 130 km/h,a pogotovo Rumuni sa kombijima,pun ih je put.Dakle,ne bojte se Madjara,vozite slobodno brzo,kod njih je obelezeno gde je radar,a i tada je ogranicenje 130km/h!PRATITE Elektronske znake ogranicenja,to je BITNO!!

Jeste postoji site policije gde naznace gde su radari. Ja cu, ipak, ponoviti da ne treba voziti preko dozvoljene brzine.

A ko voli nek izvoli.

Ako nekog zanima mogu da napisem koji je postupak ako napravis saobracajni preksaj (a ne dogovoris se sa policijom), na novoj temi.

Ako nekog zanima mogu da napisem koji je postupak ako napravis saobracajni preksaj (a ne dogovoris se sa policijom), na novoj temi.

Mene zanima, pa ako si raspolozen ...  :comp: ...

goranvu, hvala ti na sajtu, te cene su vec ok (20-30e). Udaljenost je velika, prosecna brzina nije, pa bih prvog dana zaista morao da stignem (bar) do Ternopilja. Via Michelin kaze da je to 1120 km i da je potrebno 14 sati i to bez pauze.Dakle, morao bih da vozim 10-15 km/h preko ogranicenja kroz Srbiju i Madjarsku (valjda Madjari to tolerisu), pa bi opet bilo nategnuto (mada izvodljivo).

Dodatni problem je sto je Ternopil-Alushta jos 1050 km i dok yandex.ru kaze 13 sati (podnosljivo), viamichelin daje citavih 16 sati voznje.

Dobar hotel usput je 25-30 evra..

Da vas nešto ne buni--Ukrajinci voze 3 puta bolje aute nego mi !! Džipova i luksuznih auta ima kao kod nas Golfova i Jugića...Jedino što klinci voze starije Lade,i veze nemaju sa vožnjom,dozvola vozačka se tamo lako sredi za lovu)))

Za koliko love moze da se dodje do Cernivca iz BGD ili Temisvara? PS moze o povratna karta!

Uzmes Balkan Fleksipas za 50 eura, sa tim ides do Suceave u Rumuniji koja je blizu Ukrajinske granice. Mozes Beograd-Bukurest, pa Bukurest-Suceava, ili istim vozom (Beograd-Bukurest) samo da sidjes u Temisvaru pa odande da hvatas voz za Jasi koji prolazi kroz Suceavu. Kad stignes u Suceavu (ako budes isao ovim za Jasi stici ces jako rano ujutru, bar je tako bilo pre godinu i po dana), odande se dobaci do autobuske stanice koja je na drugom kraju grada u odnosu na zeleznicku i tu uhvati bus za Cernivce koji je pre godinu i po kostao 5 eura, krece negde oko podne.

Ako ostajes mesec dana ili manje sve ukupno sa tim Balkan Fleksipasom mozes i da se vratis sto znaci tih 50 eura, plus jos 10 za taj bus do Cernivaca u oba smera, izadje 60 eura (ako taj bus nije poskupeo u medjuvremenu, a i da jeste ne verujem da je mnogo poskupeo).

Voz iz Beograda u Temišvar stiže u 20:55, a iz Temišvara za Jaši tj. Sučeavu ima vozova u 06:50, 14:52 i 17:30. Tako da bi morao da prespavaš u Temišvaru, pa je onda bolje preko Bukurešta. Jedino što onda ne stižeš ujutru u Sučeavu na taj bus. Jedino ako ima neki bus kasnije.

E da granicu mozes preci i taksijem, uglavnom traze 10 eura (po putniku i ceka da se napune kola) , bar sa Ukrajinske strane posto sam odande prelazio, ali sam uspeo da se iscenkam za 7 jedva. Ne secam se tacno kad je polazio taj bus, ali mislim da je bio oko podne, samo nemoj me drzati za rec. To je malo teze proveriti posto tog busa nema na redu voznje ni na stanici na Suceavi, a kamoli negde na netu.

Ovo je sajt sa ukrajinskim cenama http://www.e-kvytok.com.ua/  e sad me zanima da li su ovo krajnje cene koje pisu kada se ukuca neka relacija ili treba doplata za jos nesto. Konkretno uzimao bih plackart i recimo cena mi bude 150 UAH jel bi ta cena bila da kupujem i na stanici u Ukrajini i da li na ove cene ima neka doplata?

Ovo je sajt sa ukrajinskim cenama http://www.e-kvytok.com.ua/  e sad me zanima da li su ovo krajnje cene koje pisu kada se ukuca neka relacija ili treba doplata za jos nesto. Konkretno uzimao bih plackart i recimo cena mi bude 150 UAH jel bi ta cena bila da kupujem i na stanici u Ukrajini i da li na ove cene ima neka doplata?

Ista je cena. Do skoro se preko neta plaćalo malo više nego na stanici, ali su sad izjednačili cene. Ako odeš na "fees for services" na toj stranici videćeš da je svugde 0.

Ista je cena. Do skoro se preko neta plaćalo malo više nego na stanici, ali su sad izjednačili cene. Ako odeš na "fees for services" na toj stranici videćeš da je svugde 0.

:blob:

Јели имају неке међународне линије аутобусом из Украјине за Румунију??

Јели имају неке међународне линије аутобусом из Украјине за Румунију??

postoje marsutke na relaciji Suceava (Rumunija) - Cernevitsi (Ukrajina) i obrnuto! Cena je oko 5 evra. Ima i divljih taxista a i ljudi koji idu u soping iz jednog mesta u drugo cesto povezu putnika!

Sto se tice marsute Odessa - Constanta imas par autoprevozinka na liniji Odessa - Constana - Varna, a polasci su ponedeljkom, sredom, petkom, subotom i nedeljom. Karta je oko 35e.

Evo linkova na kojima je satnica:

http://transtour-odessa.com/europe/romania/odessa_konstantsa_odessa.html

http://www.bugaz.od.ua/bus/bulg_bus.html

http://albaservis.narod.ru/

Ovo je super,ali kako u vezi tranzita kroz Moldaviju??Kad nama treba viza??Zbog 1km ....

• 3 weeks later...

Dobar hotel usput je 25-30 evra..

Vec sam se navikao na ukrajinski sistem da cena smestaja vazi za celu sobu/objekat, a ne po osobi, pa sad moram da pitam da li se ovih 25-30 evra odnosi na npr dvokrevetnu sobu ili je ocekivana cena po osobi? Inace mi nije potreban dobar hotel :), samo cista soba sa wc-om i tusem. Ionako bih samo prenocio.

Btw, ja sam sve blizi prelasku na fazu planiranja, sto bi znacilo da definitivno idem na Krim, ali verovatno tek sredinom juna.

To mi je javio drugar direktno iz Ukrajine..cena je za sobu naravno,dvokrevetna ili trokrevetna..

• 4 months later...

"Ukrajinci", jel mozda planirao neko ovo leto do Krima na more? 

Meni to nesto palo na pamet kao zanimljiva opcija. Iscitao sam celu temu i vidim da tamo ima zanimljivih stvari, ali nikad nije na odmet da cujemo i neko frishko javljanje, ako je ko bio skorije?

Idem avgusta kolima u Ukrajinu, pa me zanima da li neko zna kako se naplacuju putarine na auto-putevima?

Da li je vinjetni sistem ili su naplatne rampe i koje su cene putarina.

Nigde nisam mogao da iskopam taj info ....

I jos nesto.

Da li je potrebno registrovati boravak negde u Ukrajini (hotel, policija)? ... zato sto planiramo da menjamo mesta boravka i da budemo u shatorima ....  :kamp:

Hvala!   :)