Jump to content

Featured Replies

Hvala,pogledao sam ali mi je preskupo.Malev je 260 evra povratna Budimpesta-Kiev ,plus jos 30 evra do Budimpeste vozom.Izgleda da nista od moje zelje da vidim Kijev  :(

Ček, zašto baš moraš avionom? Jel u pitanju kratko vreme ili neki drugi razlog da ne ideš kopnenim putem?

Kad tacno planiras da putujes? Evo, ovako nasumice sam bacio oko, imas u novembru iz BG-a za Kijev preko Beca, Austrian airlines, za 185 evra. Mnogo jednostavnije nego da se cimas do Budimpeste, a i jeftinije, ako bas hoces avionom.

Ne planiram nista konkretno,hteo bih da vidim Kijev pa sam se raspitivao za cene prevoza.Ne moram avionom ali posto sam do sad leteo wizz air-om nekako sam poceo da razmisljam da je avion jeftiniji od ostalih prevoza (sto u slucaju wizz air i jeste) pa uvek prvo pogledam koliko kosta avion.Ali posto wizz ne leti iz bg u taj deo Evrope sad tek vidim koliko su druge avio kompanije skuplje od wizz air.

A što ne razmisliš odlasku vozom?Karta je bila oko 60 evra u jednom pravcu.Jeste maltretiranje,ali jeftinije je.A možeš da organizuješ povratak avionom iz Kijeva do Stokholma (Wizz),a isti dan i Stokholm-Beograd u večernjim satima.Valjda može tako nešto da se uredi.

Vozom ti je najjeftinije da kupiš povratnu kartu Beograd - Zahony preko Budimpešte (50,4 EUR - 1 presedanje, u Budimpešti) ili preko Kiskunfelegyhaze (42,7 EUR - 3 presedanja, u Kiskunhalasu, Kiskunfelegyhazi i Cegledu). Zatim kupiš povratnu kartu Zahony - Chop (oko 3 EUR) i zatim Čop - Kijev u jednom smeru plackart za oko 8 EUR. Dakle, sve zajedno te povratno izađe oko 70 EUR.

Ako je sve to cim, karta za direktan voz Beograd - Kijev je u jednom smeru 70 EUR, 53 EUR karta + 17 EUR rezervacija ležaja u spavaćim kolima u trokrevetnoj kabini, ali ćeš verovatno biti sam. Ja kad sam letos išao, bila je samo jedna žena u vagonu od Beograda i još 4 ljudi je ušlo u Budimpešti. Ne znam da li ima popust za povratnu kartu.

Dobra je ova opcija do Kijeva vozom a povratak avionom ali izgleda da wizz air ukida letove Kijev-Stokholm,jer ima jos samo par letova(poslednji 7.oktobra a posle ne). Put vozom ka Kijevu i posle nazad mi je preveliki napor s obzirom da bih tamo ostao samo 4,5 dana.U svakom slucaju hvala na predlozima.

...ali izgleda da wizz air ukida letove Kijev-Stokholm,jer ima jos samo par letova(poslednji 7.oktobra a posle ne)...

Nisam 100% siguran, ali pretpostavljam da je ta linija sezonska i da traje od proleca do jeseni, pa zato vise nema letova tamo posle 7. oktobra. Ali, verujem da ce letova ponovo biti na prolece.

• 1 month later...

Ako jos neko razmislja o odlasku kolima, mali update po pitanju cene goriva. Ne znam kako je u drugim gradovima, mozda se cene dosta razlikuju, ali mene interesuje Krim. Slucajno naleteh na netu na cene goriva u Alusti i to za maj mesec ove godine i super 95 je prakticno 1 evro. Evo i linka sa informacijama i slikama: http://www.alushta.org/f/viewtopic.php?f=22&t=4943&sid=f01b72d0bac07538e81b13220c01c551. O kvalitetu tog goriva ne znam nista. :)

Trenutno je 1 evro oko 11 hrivnji.

• 4 weeks later...

Ja nisam dugo pratio letove za Ukrajinu,ali ranije je najpovoljnije bilo iz Venecije za Kiev..a znam takodje da leti "Aerosvit" iz Beograda direktno...ali mora ranije da se kupi karta povoljno..

Cekaj,koji su onda letovi najpovoljniji za Ukrajinu,imas li preciznije podatke oko termina i cena/kompanije koje lete..nisam dugo pratio,samo sam nasa "WIZZ AIR" iz Venezia/Treviso do Kiev/Zhulhany..oko 150 EUR povratna za nekih mesec dana unapred(sredina-kraj januara) sto me interesuje.Nebitno je Budimpesta ili Bukurest...Nesto je bilo i i z  Temisvara (Carpati Air) za Odessu...

Pa idi na www. aerosvit.ue, pa vidi.

Nasao sam iz Temisvara:http://www.carpatair.com/Flight_Info/Carpatair_Destinations..ali do Lvova ili Chernovcy...nije bas idealno...

Pa idi na www. aerosvit.ue, pa vidi.

Nasao sam iz Temisvara:http://www.carpatair.com/Flight_Info/Carpatair_Destinations..ali do Lvova ili Chernovcy...nije bas idealno...

Pokusaj ovde.

http://www.merkur-sv.rs/

To je agencija u Beogradu, sve sto se tice Ukrajine mogu da zavrse.

Ako sam mozda prekrsio neko pravilo oko reklamiranja (nije mi bila namera da reklamiram nikoga) unapred se izvinjavam.

Pokusaj ovde.

Ako sam mozda prekrsio neko pravilo oko reklamiranja (nije mi bila namera da reklamiram nikoga) unapred se izvinjavam.

I da stvore jeftin let iz Beograd - Kijev  :LOLLL:

Pokusaj ovde.

I da stvore jeftin let iz Beograd - Kijev  :LOLLL:

To mislim da nisu u mogucnosti, ali sigurno mogu da pomognu da se nadje nesto povoljno. Imam vrlo pozitivna iskustva sa tim ljudima. Potpuno korektno obavljaju posao koji prihvate.

Ako je jos nekome bitno, evo i linka sa obavestenjem o ukidanju viza direktno na sajtu ambasade Ukrajine

http://www.mfa.gov.ua/serbia/serb/announce/detail/5054.htm

Jedino mi nije jasno zasto nije primenjena standardna varijanta do 90 dana u 180? Ovo definitivno zvuci kao da su vize ukinute samo za fudbalere (Ukrajina je suorganizator Evropskog prvenstva u fudbalu dogodine). :( Put do Krima je prakticno 3 dana, nazad jos toliko, sto znaci da ostaje 25 dana za posetu. Za 25 dana nije moguce obici ni sve zanimljivosti na Krimu, a gde su jos Odesa, Kijev, Lvov i drugi delovi ove ogromne zemlje...

Naravno, bolje i ovako nego nikako, ali ostavlja malo gorak ukus. :(

Prijatelji,

resio sam da 12.12 podjem za Ukrajinu autom. Tacnije idem u Ivano-Frankovsk. E sada, moze li neko pomoci oko viza, posto mi iz Moma tursa kazu da ipak kupim jedan vaucer,,,, kojim putem, ja sam planirao Rumunijom, Temisvar, Arad, Satu mare. da ne ulayim u madjarsku... ,,, sto god da je korisno,, unapred yahvalan....

Prijatelji,

resio sam da 12.12 podjem za Ukrajinu autom. Tacnije idem u Ivano-Frankovsk. E sada, moze li neko pomoci oko viza, posto mi iz Moma tursa kazu da ipak kupim jedan vaucer,,,, kojim putem, ja sam planirao Rumunijom, Temisvar, Arad, Satu mare. da ne ulayim u madjarsku... ,,, sto god da je korisno,, unapred yahvalan....

Najbolje da ides preko Madjarske..jednostavnije..Kroz Rumuniju ima da se naputujes,kroz raznorazna sela,a svuda su radovi na putevima,mnogo kamiona..Kako hoces..A sneg te zatice na Karpatima..

Da, i ja tako nesto razmisljao o karpatima i snegu,,,, mozda da u Madjarsku udjem  kod Oradea....

Prijatelji,

Ako vidis post pre nego sto krenes, nikako ne idi preko Rumunije, mnogo je los put. Najbolje idi u Madjarsku, preko Debrecina, Nyieregyhaza, Zahony - granica (to je veliki prelaz, ne bi trebalo da imas problema, osim sto se mozda malo duze ceka), Uzhhorod, Mukachevo, Stryi, Dolyna, Ivano Frankivsk. Provereno 100 puta. Bivsa zena mi je odande. Isao kolima i leti i zimi. Preko Karpata put je dobar, samo vodi racuna da napunis gorivo pre nego sto krenes uz Karpate. Nigde do vrha nema pumpa. Kad prodjes vrh, i krenes na dole ima na svakih par kilometara. Pazi na to jer je taj deo puta nenaseljen. Snega ima, ali ciste. Jos jedna losija deonica je oko Dolyne, nije strasno, ima rupa, polako. Dosuse nisam isao dve godine, mozda je sada ok. Ovaj put preko Rumunije je propast. Isao dzipom jedva sam prosao. Opet napominjem da je i to bilo pre tri godine, ali koliko znam Rumune, nije se mnogo promenilo. U Ivano Frankivsk imas jedan odlican gruzijski restoran, mnogo dobra klopa, ali se ne secam imena. Ako te put nanese pa vidis restoran koji lici na tako nesto, a ljubitelj si klope, obavezno svrati.  Koliko znam, vize su pre neki dan ukinuli. Pozdrav i srecan put.

Rumunija je za neprepoznati u odnosu na pred 2 godine,mnogo se rade putevi,pa su bas zato i zastoji..a promet je veliki,pogotovo po danu..Zato je najbolje preko Madjarske..