Jump to content

Featured Replies

Da veoma su podmitljivi.

Dok sam cekao voz u mestu po imenu Konotop prilazi mi pandur trazi pasos, ja mu dam on kaze podji samnom, odemo na salter stanice gde on izvadi neku voznu kartu (verovatno ju je nasao ili oduzeo nekome) i hoce na moj pasos (jos mi nije skroz jasno sve ovo) da je vrati i uzme pare. Posto mu ova mahinacija nije uspela ja sam uzeo svoj pasos i izgubio se. On se kasnije vratio i opet mi trazio pasos, ja nisam hteo da mu dam i on otisao.

U Perjaslavu Hmelnitskom sam se jedno vece gadno zapio i istripovao da sam izgubio pasos. Trazio sam ga ceo dan i na kraju otisao u poiliciju da prijavim nestanak sutradan. Tamo sam bio jedno 5 sati dok neki spektor nije sastavio neki izvestaj, nisam znao da kazem adresu gde sam smesten pa sam seo u kola sa tim spektorom i jednim obicnim pandurom i odveo ih do tamo da bi im pokazao gde zivim. Na kraju sam nasao pasos ispod kreveta malo kasnije i otisao u policiju da im to kazem, kontao sam da ce mi j... kevu, ali sve je proslo ok, i oni su bili nekako srecni sto sam sve to nasao, uslikali dokumenta i pare (bile u torbici sa pasosem) i to je bilo to. Posle par noci sretnem tog spektora u diskoteci i on mi prilazi, pre nego sto je izustio prvu rec kontao sam sta hoce. Hteo je da platim cugu za njega i njegova 3 drugara, ali izvukao sam se rekao sam da nemam love i izgubio se u sekundi.

U sustini male su sanse da ces imati ovakva iskustva posto nisi baksuz kao ja, a i ja sam tad vec putovao skoro 2 meseca pa coveku nekako dodje da se proveseli.  ;D  :pivoooo:

Одлично, ја мислио због саобраћајаца јер сам убеђен да ће ме зауставити и да ћу бити крив и кад нисам па да му ставим 10 евра у џеп.

Upisuju auto kad uđeš, bar je tako bilo pre 4-5 godina, a d ali se izmenilo, ne znam.

Ne plaća se nikakva taksa.

Cene goriva su ti na http://www.amzs.si/?podrocje=18 . Nije najpreciznije, ali odstupanje ne može biti veliko. Dobro bi bilo da voziš na gas jer je on puno jeftiniji nego kod nas - ima ga u rasponu od 3.10 do 4,25 hrivnji, dakle od 28 do 38 dinara. Evo dobar sajt sa aktuelnim cenama gasa po lokacijama, sa sve adresama. Možda će nekom drugom koristiti, ako ne tebi.

Nadam se da znaš gde i kako možeš kod nas da uzmeš vaučer za ukrajinu (da ne moraš da se cimaš oko vize), imaš o tome u sekciji o vizama.

Znam za taj vaucer,MoMa Tours,jeli tako??Inace ja sam u Becu,tako da cu najverovatnije odavde preko Madjarske tamo,Za Krivoi Rog treba da idem,to je 1000 km od Madjarske granice,ali mi kolega kaze da je put u Ukrajini ok,3 trake u jednom smeru,moze da se vozi brzo..ako budem iz Srbije isao,opet bih izabrao preko Madjarske,i on mi covek sam kaze da je bolje..Auto mi je benzinac 2.0,tako da mi je svejedno,bitno mi je da je gorivo kvalitetno,inace sam najebao na tehnickom u Becu...

Ja sam išao dvaput, ali uvek preko Mađarske, a tuda je put samo kakav može biti kroz Mađarsku - savršen. Međutim, kad bih ponovo išao, išao bih preko Temišvara do Oradee (i taj sam put jednom prešao i ništa mu ne fali), a tu bih onda skrenuo za Debrecen i nastavio prema Ukrajini. Pošto su obe zemlje u EU, nema muka na granici. Razlog za ovu trasu je i je taj što mi se čini da je to jednostavnija i malo kraća putanja, ne moram da vijugam do Horgoša kroz Banat. Eventualno bi se moglo sve kroz Rumuniju, ali sumnjam da je to neka ušteda, a i manje mi se sviđa ideja da prelazim rumunsko-ukrajinsku granicu nego mađarsko-ukrajinsku. Ionako i na ovoj drugoj možeš da čekaš ladno i po 4 sata, dok ti se šverceri gorivom ubacuju u kolonu bez imalo pardona, a ne možeš ništa jer jedni druge puštaju (uhodana ekipa). Plašim se da je to još gore kad su u pitanju Rumuni.

Da,da u pravu si..dobro bi bilo da se tu presece put..ali kakav sverc goriva??Iz Madjarske u Ukrajinu ili obrnuto??

Одлично, ја мислио због саобраћајаца јер сам убеђен да ће ме зауставити и да ћу бити крив и кад нисам па да му ставим 10 евра у џеп.

cek, stani, pazi, vidi, gledaj, kakvih 10EUR!? Nemoj da ih precenjujes, to samo u slucaju da zgazis nekog od njih  :roll: Nego lepo ti spremi po 5 ojrica zlu netrebalo a ako bas bude tvrd pregovarac onda omeksaj  ;D

Pošto je gorivo u Ukrajini skoro duplo jeftinije, logičnije je da je šverc iz Ukrajine u Mađarsku. Međutim, svi ti likovi se vraćaju i nazad, pa su i s te strane gužve, ali nešto manje, mada to sve može da zavisi od doba dana. Dodatni problem je što su ukrajinski policajci podmitljiviji, pa i oni pomažu lakšem protoku švercera (naravno za pare) tako što kolonu koja čeka na izlaz iz Ukrajine zaustave podalje od rampe, i onda puštaju one koji su platili, dok ti lepo gledaš kako oni prolaze jedan za drugim pravo na rampu.

Kad sam ja prelazio iz Mađarske prema Ukrajini, gužve su počele oko 20h da se stvaraju, možda u toku dana nema žive duše. Jednom sam tako uspeo da pređem za pola sata, ali kad sam se vraćao čekao sam 3 sata. Možda da se raspitas kad budes prelazio kad je najpametnije da se vratis.

Što se tiče policajaca, jedan radarista mi je čak ladno oprostio prekoračenje kod Užgoroda kad sam mu rekao da žurim nazad kući. Jednom me patrola zaustavila u toku noći i ništa, samo pogledali saobraćajnu i rekli "šćaslivo". A jednom kad sam šibao prema Kijevu, zaustavili me opet radarci, i dok je jedan od njih hvatao nekog mortus pijanicu koji se tuda motao, drugi mi se smeskao i govorio "ja nemaju kvitki" tj. nema blok da mi napise kaznu. A ja kazem "možna dvatcet hrivenj? Ja budu vama platiti", a on kao iz puške odgovori  "možna" i tako smo lako rešili situaciju :)

A na administrativnom prelazu iz Ljvovske u Zakarpatsku oblast ima patrola koja hvata ljude na foru, pa su tako i mene. Naime, tu se normalno vozi 80 na sat, otvoren put, nema nikakve rasvete itd, ali skroz sa strane stoji neupadljiv znak STOP, potpuno zabačen i neosvetljen. E kad se na to ne zaustavis, onda te za par desetaka metara saceka patrola i kao napravio si preksaj jer nisi tamo stao kod tog znaka. I tako mene uhvatise, a ja poceo da kukam i da se nerviram, kao stalno pazim na sve i na brzinu, i sad tu zbog gluposti da ispastam, a znak se lose vidi itd, i onda je lik koji je imao u planu da me obradjuje poceo da mi govori nesto kao mlad si , nemoj da se mnogo nerviras itd, i pustio me uz napomenu da pazim drugi put.

lol:: Gorane, lepa prica  lol:: Izgleda da su i Ukrajinski policajci gotivniji od ovih nasih  :maddd:

Ha,ha..kao da gledam pricu od nas iz 90-tih godina..Kakav im je kvalitet benzina??Jeli imaju isto pristojne restorane usput??I kakva je situacija oko parkiranja auta..citao sam da po danu nema problema ali da nocu nestanu sa ulica svi dobri auti i dzipovi(kojih ima u nenormalnom broju),kao da ih pod zemlju parkiraju.??To bi bilo dobro da nam Goran kaze..on je isao i u Kiew..

doduse ja cu da idem tamo u goste,ovaj drugar zivi vec 10 godina tamo,nas je covek iz loznice..tako da zna sve zive fore..ali uvek je dobro pribaviti potrebne informacije..cujes neke stvari na sto strana..pa se lakse snadjes.. :blob:

E te druge stvari nažalost ne znam, nisam sipao benzin, jer vozim na gas. Ali ako je suditi prema onome kako kažu da stvari stoje u Rusiji, treba paziti gde sipaš gorivo. Ne verujem da je u Ukrajini mnogo bolje.

U Kijevu sam bio sam jedan dan, nisam tamo ni prespavao, a i da jesam ne bih bio baš u opasnosti jer vozim Golfa dvojku 1989. godište, ali momak se još drži :)

A nisam zalazio ni u restorane, ja sam ti auto-mobilni backpacker.

danas sam pricao sa Ukrajinom,znas sta mi je ovaj kolega rekao??Cena kvadrata je sada 100 EUR!! Znaci,trosoban stan od 100 m2 je sada 10.000 EUR!! Pa to se isplati kupiti..nikakda nece vise biti tako male cene!!

Ja sam se vec informisao..putujem krajem aprila..autom..nista posebno nije,malo da se pazi na radare...imati sitno dolara ili eura..i nema problema..

Ok,ko god da je isao..neka doda neku informaciju..Mada ja ne idem tamo da stedim..jer je jeftino..ne stopiram,vec idem mojim autom..i imam gde da budem,drugar me ceka..Ja cu da ih castim,idemo na ruckove i vecere..a smestaj ne placam..A ono po ulici sto setaju zenske u coporima..montirane,sa stiklama..eeeee neznam sta cu tu da radimm...bice svega...vodka NEMIROFF HONEY&PEPPER!! Vredi probati.........................

Jel ti ovo prvi put da ides u Ukrajinu?

Spusti malo loptu nije bas tako kako mislis.

100 evra za kvadrat stana, mozda ali u tamo nekom sovjetskom panelaku sagradjenom 1972. i potpuno rasturenom. I to u nekoj tvrdoj provinciji.

Ako stranac nesto hoce da kupi za njega vaze druge cene naravno.

A ruckovi i vecere cena zavisi. Lokalna hrana u manje atraktivnim restoranima je jeftina ali nesto uvozno je skupo.

Tamo gde ides imas francuski, italijanski i meksicki restoran. Tako da ako drugari insistiraju da ih vodis tamo

Krivoj Rog je grad od nekih 800 000 stanovnika ali nista posebno. Rudarski grad okruzen rudnicima, uzan a skoro 140 km u duzinu. Situacija kao nas Bor samo je grad XX puta veci.

Drugar te izgleda malo pali.

A za voznju kolima budi spreman da te zaustavljaju kad god mogu i da ti traze pare.

Eeee jebiga...ne valja ovo.ne valja ono..Covek zivi 10 godina tamo..kaze mi lepo da treba dea se otvori neka dobra pekara,jer to ne postoji tamo!!Ili hamburgeri..smesno je ali istina!!Znam iz iskustva,kad je covek otvorio hamburgeriju ovde u Becu,,posao je ubijao..dok  nije iskvario..i nisu ostali otvorili..a ovde je pljesskavica 3 EUR,kajmak kugla 1 EUR,a pivo 1,5 EUR....

Istina u Rusiji i Ukrajini ulicna hrana je bas losa. Svodi se na przenje raznih stvari u fritezi i "hamburgere" (tj gamburgere, kako oni kazu) i hot dog. U hot dog stave uvek kupus, kecap i neku mirodjiju. Gamburger varira od obicnog do raspalog, moj drugar je kupio hamburger u Taganrogu i dobio  je lepinju sa necim sto lici na tunjevinu (izgledom), utvrdili smo da je to kuvana govedina iz konzerve (tusenka) podgrejana na elektricnom grilu.

Jedino sto iole vredi je koktel po kijevski , ali opet i to je iz friteze. Zaboravio sam da pomenem da postoji i kebab (shvarma) koji opet varira od pravog (giros, doner) do tusenke proprzene na grilu.

Sve ove stvari nisu standardno ruske vec poticu sa zapada ili sa Kavkaza. Od ruske brze hrane postoje palacinke (slatke i slane) koje smore posle nekog vremena i krompir pecen u rerni (kartoska) punjen nekim namazima, to i nije tako lose , ali sam primetio da je skuplje od ostale brze hrane.

Ukrajina/Rusija vec davno imaju McDonalds gluposti. Tako da je jedan deo stanovnistva (mladjeg) navucen na to.

Pitanje je kako bi domaca pljeskavica ili burek prosao. Poznavao sam Makedonca koji je u Moskvi otvorio buregdzinicu i pukao je. Prvo Rusima nije odgovaro taj tip hrane, zalili se da je mnogo masno, itd. Jedno vreme nasi radnici koji su radili po Moskvi su bili dobre musterije ali i oni poceli da se zale, kazu nije kao kod kuce. Makedonac mi je rekao da je problem u sirovinama koje je uzimao po Moskvi. Drugacije brasno, drugaciji sir, itd. pa i burek je ispadao drugacije.

Ako nesto treba da se otvara tamo to bi bio kiosk gde se toci sljivovica, bio bi red ljudi koji cekaju :pij:

Ukrajina/Rusija vec davno imaju McDonalds gluposti. Tako da je jedan deo stanovnistva (mladjeg) navucen na to.

Pitanje je kako bi domaca pljeskavica ili burek prosao. Poznavao sam Makedonca koji je u Moskvi otvorio buregdzinicu i pukao je. Prvo Rusima nije odgovaro taj tip hrane, zalili se da je mnogo masno, itd. Jedno vreme nasi radnici koji su radili po Moskvi su bili dobre musterije ali i oni poceli da se zale, kazu nije kao kod kuce. Makedonac mi je rekao da je problem u sirovinama koje je uzimao po Moskvi. Drugacije brasno, drugaciji sir, itd. pa i burek je ispadao drugacije.

Ako nesto treba da se otvara tamo to bi bio kiosk gde se toci sljivovica, bio bi red ljudi koji cekaju :pij:

Ha.ha..mislis Rakija-Bar...ha,ha--moguce je da je to dobro resenje..

Ma ja cu da idem krajem aprila..sta me briga..ponecu sitno para ako me bude murija zaustavljala..po 5 EUR..

A šta je ovo što se reklamira u Ukrajini za 2010.godinu----koktebel,neke tehno žurke na moru??Vidim da ima golotinje svakakve...Mora da će biti dobro...Ako je neko bio neka piše malo šta se to tamo dešava..

Ja sam bio u Koktobelju ... nije lose mesto. Ukrajinsko crno more je mnogo bolje nego Bukarsko Crno more. Oko koktobelja ima takodje jako lepih mesta. Ceo Krim je super. Ko voli vino, nadaleko je poznato vino iz tih lrajeva!

Za tehno zurke je glavni Kazan tip (ili na nasem Kazanski rt) gde se tehno zurke odrzavaju preko celog leta.

Takod je bar bilo do pre neku godinu sada ne znam.

To je na pola puta izmedju Feodosije i Kerca. Ja bio dva puta ali nisam neki ljubitelj tih tehno zurki. Ali ko je fan bice mu super. Znaci tehno muzika, droga, pice, golotinja, policija koja te juri, po nekoliko mrtvih koji padnu sa stene u more.

Ako se pogleda mapa vidi se da je taj kraj prava pustinja jer na 100 km izmedju Feodosije i Kerca nema nicega.

To je zbog toga sto je ceo taj kraj u sovjetsko vreme bio vojni poligon na kome se pucalo sve i svasta. Hemijsko naoruzanje, bojni otrovi, osiromaseni uranijum, a za klasicno naoruzanje da i ne pricamo. Prica se da je zbog toga okolina dosta zagadjena, kancerogene bolesti, itd. Pa ko voli neka izvoli.

jeli neko prelazio iz Rumuniju U Ukrajinu autom,kakva je carina uopšte na samom prelazu??I policija??