Jump to content

Featured Replies

Da li neko zna da li je moguce stici sa aerodroma u Kijevu do Kijeva proci malo grad i vratiti se na aerodrom za 8 sati? Posto letim za Dubai preko Kijeva a ceka me 8 sati cekanja pa sam mislio taman da procunjam kroz Kijev ali ne znam vremenski da li je izvodljivo,koliko je aerodrom udaljen od centra ili neceg sto treba videti u Kijevu?Na put krecem za desetak dana pa da znam da li da se cimam za vadjenje vize ?

Hvala svima unapred

Yeti ima 4 cilindra (sto li svi pitaju?).

Predhodni model 1.2 ( u Fabiji ) je bio sa tri cilindra i pokazao se kao los i neekonomican na duzim relacijama jer ga je odlikovala velika potrosnja zbog slabasnog motora koji konstantno mora da se vrti na velikim obrtajima. Zato sam te to pitao, da se ne iznenadis ako ti potrosnja bude i preko 8.

Bajk(ovi) na nosac na peta vrata (koji nemam, ali to je lako).

Imam nosac bajkova na petim vratima, javi se na pm ako krenes na put pa cu ti pozajmiti.

Nosac je vise puta testiran sa dva bajsa do Bugarske i Madjarske.

Pozdrav ljudi jel ima neko sajt ukrajinskih zeleznica ali da je na ENGLESKOM, posto ja nadjoh neki ali....I jel zna neko koliko je karta iz Kijeva do Beograda?

Hvala puno!

Nema na engleskom, samo na ruskom i ukrajinskom. Ovo je oficijelni sajt: http://www.uz.gov.ua

Imaš i sajt gde možeš kupiti karte preko neta za unutrašnje relacije u Ukrajini i ka zemljama exSSSR: http://www.e-kvytok.com.ua/wps/portal (moraš prvo napraviti nalog)

Da samo u smeru Kijev-Beograd...

Bio sam pre neki dan na beogradskoj zeleznickoj...i kaze zena da ispada oko 80 evra Kijev-Beograd sa spavacim kolima. lol

Jel si iso ti ovom relacijom? I gde je taj Cop ladno ne mogu da ga nadjem na mapi?

Hvala puno na info-u!

U aprilu 2010. karta Kijev - Beograd sa uračunatom rezervacijom spavaćih kola koštala je 1151 UAH (oko 115 EUR). Generalno karte Ukrajina - zapadna Evropa su skuplje nego zapadna Evropa - Ukrajina jer oni tamo uračunavaju neke silne takse i poreze...

Jeftinije je mnogo da se ide vozom Kijev - Čop (ima tri voza dnevno). Plackart Kijev - Čop je oko 100 UAH (10 EUR), kupe oko 150 UAH (15 EUR). Karta Čop - Budimpešta je oko 200 UAH (20 EUR). U Čopu se seda na voz Čop - Zahonj i onda se preseda na voz Zahonj - Budimpešta (ako koristiš IC onda trebaš da doplatiš oko 2 EUR, ali imaš i obične vozove za koje ne treba doplata ali su nešto sporiji). Neki vozovi idu do Njugati stanice a neki do Keleti. Od Budimpešte do Beograda je 15 EUR specijal karta u jednom smeru. Dakle ukupno te izađe 45 EUR umesto 115, a i nije neko veliko cimanje.

Jel te interesuje samo u jednom smeru?

Šta uradi sa quotovima... :P

Elem, stvar je u tome što u Ukrajini postoji neki porez koji se plaća dodatno kod kupovine međunarodnih karata, pa je zato skuplje. A i fora je u tome što vagon Beograd - Kijev ima 2-krevetne kabine, a u BG ili bilo gde u Evropi možeš da rezervišeš po ceni trokrevetne, a dobiješ dvokrevetnu, a u Kijevu možeš da rezervišeš samo po ceni dvokrevetne. Tako se meni dogodilo da sam rezervaciju Budimpešta - Lavov platio 18 EUR, a Lavov - Budimpešta 32 EUR.

Išao sam tom relacijom, ali podeljeno Kijev - Lavov, Lavov - Budimpešta i Budimpešta - Beograd. Čop je na samoj tromeđi Mađarske, Slovačke i Ukrajine sa ukrajinske strane. Tamo se i menjaju točkovi vagonima što iz Budimpešte, Bratislave, Venecije i Beograda idu za Kijev i Moskvu zbog šireg koloseka u bivšim SSSR republikama. To menjanje točkova ionako traje 2-3 sata, tako da ništa ne gubiš u vremenu, čak može i nešto brže da bude sa presedanjem u Čopu nego direktnim vozom. Takođe savetujem da kupiš kartu Kijev - Čop par dana ranije.

Predhodni model 1.2 ( u Fabiji ) je bio sa tri cilindra i pokazao se kao los i neekonomican na duzim relacijama

Hvala za info. To su 1.2 HTP motori od 60 ks? Ovi su 1.2 TSI od 105 ks, 6 brzina. Beograd-Kraljevo-Beograd < 5.5 lit. U svakom slucaju bih uradio turu Beograd-Budimpesta-Beograd, da proverim potrosnju i pri malo vecim brzinama. Ako sa studije predjem na planiranje.

Imam nosac bajkova na petim vratima, javi se na pm ako krenes na put pa cu ti pozajmiti.

Hvala ti puno, ali moracu da kupim, jer mi je potreban i za druge relacije.

Nego, ima li neko info/savet za kreditne kartice u Ukrajini?

Koliko se ja secam svaki bankomat u Ukrajini je uzimao 5€ bez milosti na bilo koju transakciju i mislim da se to ispise na ekranu kad uzimas pare.

Koliko se ja secam svaki bankomat u Ukrajini je uzimao 5€ bez milosti na bilo koju transakciju i mislim da se to ispise na ekranu kad uzimas pare.

Imas li neki info kakva je situacija na pumpama i u (vecim) prodavnicama? Na netu neki kazu da American Express prolazi kao i Visa/Master, neki (ukljucujuci americku ambasadu) da moze da bude problem. I da li je preporucljivije koristiti kartice (ne pokazuje se kes) ili kes (nema opasnosti od kradje/kopiranja/zloupotrebe kartice)?

Da li neko zna da li je moguce stici sa aerodroma u Kijevu do Kijeva proci malo grad i vratiti se na aerodrom za 8 sati? Posto letim za Dubai preko Kijeva a ceka me 8 sati cekanja pa sam mislio taman da procunjam kroz Kijev ali ne znam vremenski da li je izvodljivo,koliko je aerodrom udaljen od centra ili neceg sto treba videti u Kijevu?Na put krecem za desetak dana pa da znam da li da se cimam za vadjenje vize ?

Hvala svima unapred

ma kakva viza..ides u moma turs i uzmi vaucer..

E sad mnogo pitas...  :hihi:

ja sam bila u Ukrajini 2005 i onda je kesh radio posao gde god sam bila. Sa pumpama nemam iskustva isla sam svuda uglavnom vozom. Supermarketi su i onda primali kartice. Ja sam imala vizu koja je svuda prolazila.

Ispravka:

Na autoputevima u Madzarskoj maksimalno dozvoljena brzina je 130km/h.

Ma ja uvek vozim 150-160km/h....Ne znam kako je u Ukrajini..tamo nisam nikada vozio..ali ovi prijatelji mi kazu da je autoput sirok,moze da se vozi brzo bez problema...

Zato sam i upozorio, jer ima nas koji vozimo brze od 130km/h pa platimo kaznu. U Madzarskoj svakom danom je sve vise radara.

Kroz Ukrajinu moze da se vozi brzo,autoput je sa po 3 trake u jednom smeru,tako su mi rekli ovi sto su vec bili..

Potrebni su mi neki saveti/predlozi po pitanju motela, prvenstveno kroz Ukrajinu (na ~pola puta do Krima). Narocito okvirne/ocekivane cene (nisam nikad bio u motelima). Ideja je da predjem sto vise km u prvom danu, mozda cak do Cernovica. Na netu su cene tamosnjih hotela od 30e po osobi, sto mi je previse (bilo bi nas 2-3). Motel uz put bi mi odgovarao da se ne zavlacim u grad i zbog toga sto je tesko predvideti koliko km bismo stvarno presli.

Dakle, interesuju me neke preporuke i info o cenama motela. Narocito od onih koji su isli kolima. :) Put preko Madjarske je ~2000 km, pa su dobrodosli i saveti po pitanju najbrze putanje (GoogleMaps deluje dosta zaobilazno, ali mozda je stvarno brze) i okvirne lokacije prenocista. Jos jednom, poenta je preci put do Krima u max 2 dana, nikakva zadrzavanja i lepote usputnih gradova me (sada) ne interesuju; svi saveti veoma dobrodosli.

Put preko Mađarske deluje zaobilazno, ali je sigurno najbrži i najlakši jer je autoput.

Računaj da ćeš na mađarsko-ukrajinskoj granici vrlo verovatno izgubiti barem sat vremena. Jesenas kad sam bio, Mađari ti daju formular koji treba da popuniš (količina goriva u rezervoaru, pređena kilometraža i još ponešto, sve zbog šverca goriva). Na mostu ukrajinski policajac (najverovatnije teška sirovina) ti daje neki papir i ništa ti ne govori. Samo uzmi papir i produži do ukrajinske strane. Ništa ga ne pitaj da ti ne pokvari putno raspoloženje kao meni.

Međutim, ne razumem zašto hoćeš da ideš na Černivci? To bi bila dobra opcija kad bi mogao da prođeš kroz Moldaviju, a ne možeš bez vize. Imam tri različite ukrajinske autokarte, i prema sve tri je ruta kojom bi trebalo da ideš: Užgorod - Strij - Ternopilj - Vinicja - Nikolajev - Herson.

Černocvci su pogranični grad kad ulaziš u Ukrajinu iz Rumunije..Moldaviju zaboravi,zbog vize..jer moraš da je napraviš u Bukureštu..nije ni to problem,već razne globe..od carine,policije,usputnih radara i kojejakvih izmišljotina,na tako malom delu puta!

goranvu, hvala ti na predlozenoj putanji i ostalim informacijama!

Cernivci su delovali kao najdirektnija ruta, samo zato sam ih pomenuo. A Moldaviju sam odbacio odavno.

Ako neko ima iskustva sa ukrajinskim motelima ili bar zna cene, bas bi mi znacilo.

Zona posle madjarske granice, na putu ka Krimu.

Ukrajina: Benzin 80 centi....Plin 50 centi...

Ok,jasnije benzin 0,80 EUR  Plin 0,50 EUR

@ babareebu

Hvala ti na odgovoru, ja sam te razumeo.

Moju salu nisi

Forum je ozbiljna tvorevina gde se diskutuje o ozbiljnim stvarima tako da ovde nema mesta za šalu.  :P