Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li ste primetili ovu pojavu?

Ja odavno kupila karte za septembar - Porto - Pariz, povratnu.

Na kartama mi stoji sledece:

GOING OUT

From Porto (OPO) to Paris (Beauvais) (BVA)

Fri, 18Sep09 Flight FR9135 Depart OPO at 11:05 and arrive BVA at 14:10

COMING BACK

From Paris (Beauvais) (BVA) to Porto (OPO)

Tue, 06Oct09 Flight FR9134 Depart BVA at 09:35 and arrive OPO at 10:40

Medjutim, ja otisla na sajt da proverim cene, kad ono, sada ti letovi vise ne postoje :shockkk:. Tj postoje letovi sa tim brojevima, ali je going out pomeren za 6 i nesto ujutru, a coming back za 2 popodne. Pritom Ryan mi nista nije poslao da me obavesti o tome ?!?!?!  :bag::death:

Sem toga, dodali su jos jedan let uvece, koji bi mi zbog veze vise odgovarao, ali dobro, to vec razumem da rade.

Da li se ovo nekom desilo i sta je bilo na kraju? :102:

ps- ovo nije prvi put da mi se ovo desilo. tj desilo se jednom mojoj mami, i jos jednom nama sa letom za madrid, ali tada su nam javili.

Verovatno ce ti javiti do septembra, ako ima potrebe za tim. Ili su mozda prodate sve karte za taj tvoj let, pa nema vise ni potrebe ni smisla da postoji tamo uopste u ponudi. A bas zbog velike potraznje, sad su uveli i neke nove letove. Mozda. A i sta kog vraga ponovo gledas let koji si vec rezervisala :D

• Author

Za ovo poslednje si u pravu. Kad saznas da je na special offer stvarno se skenjas  :bang:

Ali, zvala sam ih danas, i na konto toga sto su mi promenili satnicu, trazila da mi zamene let za jedan prethodnog dana uvece koji nije postojao kad sam ja kupovala. Bez problema su zamenili, i sada ne moram da spavam na odvratnom aerodromu u Parizu u povratku u Porto  :banana:

Eto, jos je super ispalo :D

Kada bi glasanje forumasa odlucivalo do kojih destinacija RyanAir da uvede letove iz Beograda, sta biste predlozili :) Ja mislim da bi: London i Milano ili Frankfurt bili idealni.

Meni nije dobro od pomisli da je vrlo moguće da nam ukinu vize od 01.01.10.g. (siguran sam da ce neki teoretičari zavere pronaći nešto u ovim brojevima)...

Jebeš Beograd, napuniš plin nekome, čas posla te odbaci do Budimpešte ako baš zapne.

Kada bi glasanje forumasa odlucivalo do kojih destinacija RyanAir da uvede letove iz Beograda, sta biste predlozili :) Ja mislim da bi: London i Milano ili Frankfurt bili idealni.

Pa osim ako Ryanair ne odluci da ovde napravi bazu, pa dobijemo pregrst destinacija - sto bi zahtevalo predusretljivost AB i saglasnost drzave, sto bi bilo jako pametno, ali kako stvari stoje to vise lici na SF pricu nego na realnost - najkorisniji bi bili letovi do velikih hubova, i to eventualno dva ili tri dnevno, radi laksih konekcija. Dakle, Orio al Serio, Stansted, Girona, Hahn. To su moja cetiri favorita, i to bas tim redom :)

evo recimo u Zadru sam cuo da je grad Zadar dao bogami milionsku cifru RyanAir-u da bi leteo od njih.

Ne verujem da su im bas keshnuli milion, uostalom, to se u budzetu jako lepo vidi i tesko da moze da ostane na nivou price. Da su dobili te pare kroz oprostene takse, potpuno moguce i sasvim ocekivano. Ryanair i funkcionise na taj nacin - ali na kraju, to jeste win win situacija. Gradu se isplati cak i da gubi novac od aerodromskih operacija (ili da bar bude na nuli), samo da bi dolazili turisti i trosili novac, pa se cesto desava da lokalna zajednica subvencionise njihove letove tako sto aerodromima placa razliku do ekonomske cene, posto su oni cesto ili u privatnim rukama ili u drzavnom vlasnistvu, a ne lokalnom. Koliko sam citao o njihovoj strategiji pre nekoliko godina, dogovor sa aerodromom je obicno takav da se za jedan broj putnika na letu uopste ne placa taksa, a onda za ostatak neka koja je znacajno niza od one koje placaju druge ("high fares") kompanije. Zauzvrat, Ryanair trazi veoma rudimentarnu uslugu u smislu ciscenja, ne treba im jetway, veoma ograniceni broj check in saltera, itd itd. Turnaround im je strasno kratak, oko pola sata.

Najveci dobitak, naravno, ostaje taj broj turista, ali i sansa za aerodrom da postane ozbiljan hub - pogledajte samo Stansted ili Hahn - to su aerodromi koji su bili potpuno prazni pre lowcostova (Hahn je valjda napustena vojna baza).

Pa bilo bi lepo da ima direktno let do Afrike recimo, a ne da moram da presedam hiljadu puta.... :))))

pogledaj malo, ima dosta letova gde su i takse i onlince check in bespaltni

Sve sto sam gledala do sada takse su 20e a let 10e... ko je tu lud?

Ti si luda! Cuti i uzivaj, seti se, kad si letela za 20+10 evra ukupno?! I najbolje bi bilo da mozes da se teleportujes do Afrike, znam da bi to volela, ali jos nisu izmislili tu spravicu :)

pogledaj malo, ima dosta letova gde su i takse i onlince check in bespaltni

Bas je u toku promocija za letove od 5e, takse i online check in su ukljuceni. Mada, najatraktivnije linije u najatraktivnije vreme su, naravno, rasprodati. Probajte novembar, decembar, februar i mart. Ima dosta letova iz Bratislave koji su sa tim cenama, isto i iz Brisela i Milana - sa Stansteda vec tesko da bilo sta moze da se nadje ka Zapadnoj Evropi po toj ceni. Ali, recimo, Madrid moze iz BTS preko ova dva grada... Ili neka slicna spanska destinacija.

Pa bilo bi lepo da ima direktno let do Afrike recimo, a ne da moram da presedam hiljadu puta.... :))))

Ja ipak mislim da ovde neko nas zajeb...a, ovaj mislim, sali sa nama...

U spicu sezone naci kartu za 30eura je sjajno... a do Afrike mozete doci na razlicite nacine: mozete "hiljadu puta" da presedate i platite 30-50eura ili direktno za 500-1000eura...

Ja ipak mislim da ovde neko nas zajeb...a, ovaj mislim, sali sa nama...

U spicu sezone naci kartu za 30eura je sjajno... a do Afrike mozete doci na razlicite nacine: mozete "hiljadu puta" da presedate i platite 30-50eura ili direktno za 500-1000eura...

ja ako hiljadu puta presedam na tamo i na ovamo to mu dodje 500e... zar ne?

nego ja pitah negde jel treba viza za rumuniju pa da letim iz timisoara? :) dodje mu blize no budimpesta jel? :)

ja ako hiljadu puta presedam na tamo i na ovamo to mu dodje 500e... zar ne?

Ne!