Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao ljudi. Nov sam na forumu ovde, pa imam jedno pitanje. Krajem meseca bi trebalo da idem na letovanje na Ohrid. Ne idem preko agencije, nego se celo drustvo skupilo, pa idemo tamo na bum. E sad, ono sto mene zanima je da li mozda neko zna da li postoji neki prevoz od Ohrida ( ili iz Skoplja ) ka Hrvatskoj obali. Hteo bih da budem nedelju dana na Ohridu, a nedelju dana negde u Hrvatskoj, a ne znam kako da dodjem do tamo. Naravno, podrazumeva se da ne idem kolima, jer u tom slucaju ne bih otvarao ovaj topik:)

Ne znam za direktnu liniju, ali iz Skoplja ima nekoliko autobusa dnevno za Niš, a odatle dva puta nedeljno Niš Ekspres vozi za Split. Mislim da voze i za Dubrovnik.

ja sam pristrasan, ali uvek sam za voz!

voz je zakon. imas od bg-a pruge do rijeke a i dublje u Istru(mislim do Pule). to ako te interesuje Istra(Rovinj i sl, ja ti najtoplije preporucujem) a imas onaj iz Ljubljane za BG.

a iz BG-a do Skoplja. a mozda ti je jeftinije od BG-a do Nisha uzmes kartu sa studentskim popustom, nesto, dzabe, pa od nisa do skoplja 15 eura.

a od Skolja vec imas dosta buseva do Ohrida.

u sustini, sve mozes vozom. ;)

poz

• Author

Ja idem vozom iz Beograda do Skoplja, pa onda autobusom do Ohrida, ali me zanima da li mozda postoji neki direktan prevoz iz Makedonije do Hrvatske. Ili barem do Crne Gore. Ubih se trazeci po netu, ali nista nisam uspeo da nadjem. Mnogo mi je klackanja ako idemo nazad do Nisa, pa onda dalje...

Ja negde procitala da ima linija iz Skoplja za Dubrovnik i da ide negde oko 18h. Najbolje okreni autobusku stanicu tamo pa proveri.

• 3 weeks later...

Neznam kako je ove godine posto nisam trazio, ali prosle godine sam bio za Hrvatsku.

Bilo svaki petak autobus za Split koj staje i u Dubrovnik i u Makarska, 70 eur povratna karta do Splita 60-Dubrovnik, jedan pravac nisam siguran ali nesto mi se vrti po glavi 50 eur Split. Valjda je slicno i ove godine. To se na internet ne moze naci, posto su to autobusi od turisticke agencije. Jedino mozes potraziti neke lokalne agencije koje imaju aranzmane za Hrvatsku i kadu su im termini tada ima i autobus.

Kombinacija voz-autobus za Ohrid nije najbolja. Voz ima do Kicevo, dva puta dnevno, pa od tamo treba uhvatiti autobus. Pozitivna stvar je sto svi autobusi za Ohrid staju u Kicevo. Ali najbolje je autobus SK-OH, negde oko 400-500 den. je karta.

Evo resenja za Ohrid - Dubrovnik iz prve ruke uz napomenu da je rijec o redovnim linijama koje saobracaju cijele godine.

1. Ohrid - Herceg Novi - AUTOBOKA KOTOR svaki drugi dan; polazak oko 22.00 iz Ohrida. Ide se preko Albanije i dolazi se u HN oko 8.30; cijena karte 25 EUR

2. Herceg Novi - Dubrovnik - BLUE LINE - svaki dan; polazak sa autobuske stanice u 9.30; cijena karte 10 EUR ( :psuje: inace ovo je stvarno nenormalna cijena)

Pozdrav