Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav ljudi, potreban mi je savet...

Imam pozivno pismo na 22 dana(u pitanju je vol.kamp) za Spaniju.

E sada, da li je moguce i ako je moguce kako, da dobijem vizu na vise dana(recimo 4 ili 5 dana) nego sto mi traje to pozivno pismo?

Savetovali su mi da preko rodjaka iz inostranstva(ako ih imam dobijem drugu vizu), ali posto nemam rodjake napolju, to ne vredi...

Hvala Vam unapred

Mislim da se uvek dobije na koji dan više, da bi mogao da stigneš i da se vratiš... kako ideš do Španije? Ako ideš vozom, treba ti bar 2 dana u jednom pravcu, dakle ukupno 4 dana lufta... to im kažeš tamo u ambasadi. Bar ja tako mislim  :sh

uglavnom daju.. znam da su neki volonteri proshle godine trazili

nehe 2-3 nedelje vishe, i bez problema dobili (dodushe ne za shpaniju, al isto mu

dodje, EU je EU)..

go for it.. i ne brini..

uglavnom daju.. znam da su neki volonteri proshle godine trazili

nehe 2-3 nedelje vishe, i bez problema dobili (dodushe ne za shpaniju, al isto mu

dodje, EU je EU)..

go for it.. i ne brini..

e sumnjam da su dobili tek tako dve-tri nedelje vise.... ne ide to bas tako glatko jer u suprotnom ne bi ni trazili garancije i ostalo.....

neki traze vise neki manje...neki sluzbenici su vise frustrirani, a neki manje.....

mnogo je teze dobiti italijansku nego austrisku......

posteno su me izakali u nemackoj ambasadi kada sam im trazio po dan u odlasku i povratku....? :psuje: i ne bih ni dobio da nisam imao vezu u ambasadi..... :veselo

da bi ti dali duzi boravak moras da imas uplaceno osiguranje i za te dane.....

U VSS-u mi rekose da je dozvoljeni 'luft' 3 dana pre i 3 posle. To mu dodje i logicno, ja recimo idem na vol. kamp kod Berlina, a putuje se busom 30 sati. Taman da im pokrshim koske ako mi ne daju 3 dana vishka? :bang:

pitanje,

:blob:

ako imas sengen, da li ti treba madjarska viza kada ides avionom iz Peste? :banana:

pozdrav, boa :party:

pitanje,

:blob:

ako imas sengen, da li ti treba madjarska viza kada ides avionom iz Peste? :banana:

pozdrav, boa :party:

ne, ukoliko ti vazi sengen viza zvizhd

posteno su me izakali u nemackoj ambasadi kada sam im trazio po dan u odlasku i povratku....  :psuje: i ne bih ni dobio da nisam imao vezu u ambasadi..... :veselo

znaci u tom cucu grmi zeka!  :maddd:  :spot:

posteno su me izakali u nemackoj ambasadi kada sam im trazio po dan u odlasku i povratku....? :psuje: i ne bih ni dobio da nisam imao vezu u ambasadi..... :veselo

znaci u tom cucu grmi zeka!? :maddd:? :spot:

to je bila samo trenutna veza...... kiklop

pa ne bih putovao samo mesec dana godisnje po Evropi da imam vezu u nem ambasadi..

eeeeeh gde bi mi kraj bio smartass

• Author

Jos jedna mala ali veoma bitna stvar...

Spanci ne priznaju interrail kao prevozno sredstvo, treba da se ima ili rezervacija avio karte, autobuska karta ili ako se ide kolima sve moguce dozvole i propusnice, dakle ne samo vozacka dozvola kao sto pise na sajtu...

I jos jedna stvar, ako sengen viza istekne do 5 dana od roka isteka, a osoba sa srpskim pasosem se nadje na povratku kuci iz sengen zone na madjarskoj granici, dobice na samoj granici besplatno vizu, tranzitnu naravno...

Pozdrav ljudi, potreban mi je savet...

Imam pozivno pismo na 22 dana(u pitanju je vol.kamp) za Spaniju.

E sada, da li je moguce i ako je moguce kako, da dobijem vizu na vise dana(recimo 4 ili 5 dana) nego sto mi traje to pozivno pismo?

Savetovali su mi da preko rodjaka iz inostranstva(ako ih imam dobijem drugu vizu), ali posto nemam rodjake napolju, to ne vredi...

Hvala Vam unapred

Spanci su jako teski za davanje vize. Licno sam imala probleme sa njima.

Medjutim u svakom slucaju ti daju minimum par dana duze, jer podrazumevaju da se put moze odloziti iz raznih razloga napr. zdravstvenih,....

Ne bih ti savetovala da uzimas drugu vizu, jer im to moze biti sumnjivo.

U principu nikad ne daju bas tacno u dan. Mislim da bi trebalo da napises u samoj prijavi za vizu tih par dana duze koliko zelis da ostanes.

Nadam se da ces imati Srece,

Pozdrav.

LJUDI POMAGAJTE... :cryy:

imam papiric za 25. jul a treba mi ranije da predam papire jer u Spaniju putujem 1. avgusta!!!

vrlo neprijatna teta mi rece ...NIKAKO!!!DOBITI RANIJE!!! :gossip:

DA LI NEKO SLUCAJNO MOZE DA SE TRAMPI SA MNOM ZA DATUM RANIJE..ili ima visak datuma ???

hvala

boa

ovo sam vec jednom napisala, ali evo ponovicu...

Ako nemate vezu u ambasadi (a naravno da je nemamo), jako dobro vam mogi doci ljudi iz kulturnog centra zemlje u koju putujete... Naravno, ako on postoji kod nas.

Meni su npr., Francuskinje iz fkca  izasle u susret kao niko drugi! I sto se tice termina za razgovor, a i sto se tice dobijanja vize (doduse indirektno, jer me zena iz ambasade potpuno drugacije gledala kad je videla da dolazim preko njih). I dobila sam mnogo vise nego sto sam trazila, dana mislim.

E, ne znam ima li Spanskog KC-a...

srecno Danilo!

• Author

Pozdrav svima...

Evo odmah sada da kazem iz prve ruke, posto sam dobio spansku vizu :dance:

Znaci sta treba da bi se dobila viza na duze od dobijenog pozivnog pisma...

prvo uplatiti na vise dana osiguranje od onog sto pise na pozivnom pismu.

I par dana pre i par dana posle od datuma koji je na pozivnom pismu se uzme rezervacija aviona, koja je inace besplatna...    :mrgreen:

Tako da se nadam da ce i drugima uspeti oko ovoga i ne samo kod spanaca vec i kod drugih ambasada...