Jump to content

Featured Replies

Posted

Ja ne verujem kako je neko u stanju da laze! Ne znam da  li je neupucen ili je ovo samo jos jedna u nizu laznih prica za neupucene siroke narodne mase! Pitanje novinara i njegov odgovor:

Građanima se isplati da autobusom odu do aerodroma u susednim zemljama, Budimpešte ili Temišvara, i odatle lete lou-kost kompanijama. Kakve ste instrukcije po tom pitanju dobili od Vlade i resornog ministarstva?

"Lou-kost kompanija je ona koja prodaje karte samo preko Interneta, veoma jeftino, ali zatim, kod ulaska u avion posebno naplaćuje svaki gram prtljaga, masno naplati svaki ketering, a bilo je i onih koji posebno naplaćuju korišćenje toaleta u avionu. Njihovi letovi su bez unapred utvrđenog reda letenja. U Srbiji je postojala najmanje jedna kompanija koja je pokušala da posluje kao lou-kost avio prevoznik, ali im taj poslovni podvig nije uspeo.

Za razliku od takvih kompanija, „Jat“ je ozbiljan, bezbedan i pouzdan avioprevoznik. Što se stava Vlade tiče – on je poznat. Vlada se zalaže za zdravu tržišnu utakmicu. Tržište, tržište i tržište."

direktor JATa, Srdjan Radovanovic,

deo intervjua iz Blica: http://www.blic.rs/ekonomija.php?id=101310

Ako ima ikog od zvanicnika ko bi mogao ovo da vidi, ja se javno nudim da doticnom direktoru kupim jednu low-cost avionsku kartu iz Temisvara ili Budimpeste do Milana, Wizzair, pa onda jednu iz Milana dokle vec pozeli, cisto da vidi i kako Ryanair funkcionise. I da vidi sta je trziste i trzisna utakmica, na dobrobit svih gradjana!!! A on neka se vraca onda njegovim JATom odande gde sam ga poslao! Ako ga ne bude bilo sramota posle da se vrati!

E... ma svi znamo da se radi samo o tome da bi JAT nestao, na tom tržištu, tržištu i tržištu, čim bi dobio neku konkurenciju. Oni i opstaju samo zahvaljujući monopolu.

:mrgreen:

tretira nas gradjane kao da zivimo pod staklenim zvonom, zna li neko da li je ratifikovan sporazum o slobodnom nebu?

najavljeno je 7 maja da ce biti

tretira nas gradjane kao da zivimo pod staklenim zvonom, zna li neko da li je ratifikovan sporazum o slobodnom nebu?

najavljeno je 7 maja da ce biti

Jeste. Ali nije stupio na snagu. Rekli su, valjda, da ce stupiti na snagu 3-4 meseca od ratifikovanja u Skupstini. Iskoristice sva pravna sredstva da odloze primenu.  :psuje:

Ima i ona od direktora Zastave, nekada. I ovaj i onaj su isti  :banana:. Lazu cim stignu i satiru pare sebi u  :potty:

• 1 month later...

Molim vas procitajte jos jedan clanak o ovoj tematici, ali ovaj za razliku od drugih sadrzi izjave coveka koji je magistrirao i sve moguce nauke svrsio na low cost kompanijama  lol:: lol:: lol::

Molim vas procitajte jos jedan clanak o ovoj tematici, ali ovaj za razliku od drugih sadrzi izjave coveka koji je magistrirao i sve moguce nauke svrsio na low cost kompanijama  lol:: lol:: lol::

Clanak je izasao u danasnjoj Politici, ali ne mogu da ga nadjem na njihovoj stranici...Steta...

Evo jednod dijela:

"Na sajtu izabrane niskobudzetne kompanije nude se karte po ceni od 5 funti za odlazak i isto toliko za povratak, za dane koji nisu ni petak ni ponedeljak, koji su inace najtrazeniji, a polasci nisu jutarnji. Medjutim, bez obzira na to, prilikom definisanja dana za putovanje na sajtu se pojavljuje informacija da nema vise karata po ceni od 5 funti, vec samo od 15.99 funti za odlazak isto vazi i za povratak, znaci jos 15.99 funti. Ali, za bebu ova cena ne vazi, jer za bebe, iako ne koriste posebna sedista, karta uvek kosta 20 funti u jednom pravcu. Tu se prica ne zavrsava jer, cak i da odluce da kupe takvu kartu, putnici ce morati da jos po 5 funti za transakciju kupovine, zatim po 5 funti za onlajn cekiranje, onda 3 do 4 funte za pravo da ne cekaju u redu za ulazak u avion, zatim jos 10 funti za svaki predati prtljag i na kraju jos 10, odnosno 20 funti za bebina kolica. I to sve bez aerodromskih taksa koje za odraslog putnika kostaju 77.89 funti (91 evro), a za bebu cak 124 evra - objasnjava Kovacevic dodajuci na kraju da ova porodica za jednu kartu mora da izdvoji isto, ako ne i isto novca nego da je koristila usluge nekog od redovnih avioprevoznika:"

Da li treba da dodam da je autor ove racunice bivsi regionalni direktor JAT-a:)

Pa dobro...

ja iz prve ruke znam da to nije tako i to mi je sasvim dovoljno...

covek se na taj nacin brani od low cost-a, brani svoju kompaniju, logicno...

Cinjenica je da nema povracaja novca kad odustanete od leta ali ako mi neko ne vrati 5 ili 10 eura, necu propasti.

Cinjenica je i da je promena leta ponekad skuplja od kupovine novog leta.

Ali isto tako je cinjenica da ja idem na Sardiniju za 45eura i da su Ryan air i Wizz air avioni bolji od sve tri redovne avio kompanije sa kojima sam letela.

redovan let iz Beograda kosta 350eura.

Drugim recima... sta god oni da kazu protiv Ryan-a i ostalih chep flight kompanija mogu da obrisu guzicu sa time!

:hihi:

I dobro, sve i da jeste tako, ispada da nas drzava STITI od nekvalitetnih putovanja low cost kompanijama?!?!?! dajte nam da biramo, imate ovu opciju, kao cimanje, nema klope na jednocasovnom letu, nosis samo 10 kg rucnog prtljaga kad ides na vikend u madrid, itd itd i imate drugu opciju, raspali jatov avion sa sugavim suvim sendvicima i nadrndanu babu stjuardesu koji platite ne znam ni ja koliko samo da ne biste isli tim "sumnjivim low cost kompanijama" i da bi vam avion recimo poletao popodne... sloboda izbora, pa ko voli nek izvoli. i španska kraljica Sofija letela za 13 funti Rajanerom iz Santandera u London, pa kad kraljici nista ne fali, sto bi meni falilo? to izgleda samo taj gosn kovacevic ne moze da podnese da ne jede sat vremena u avionu? (a ako se potrudis da napravis sendvic, ima i da se jede!!!)

ja ne znam samo da li on ovo prica ozbiljno ili samo ispira mozak ljudima koji ako treba da plate JAT nikad nigde nece odleteti?!?! ovo je stvarno ona najgora antipropaganda koja ima smek milosevicevskog perioda. fuj  :potty:

ps - i ne kazem da letenje air france-om na primer nema svojih prednosti. ali kad uporedimo cene karata zaboravicu i na topli rucak i na casu vina i na cokoladni tart i na sarl de gol nego cu lepo u budapest, odremam u vozu ili gledam filmove na laptopu, skoknem u gelert, pa onda sat vremena od buvea i 12 evra doduse, ali kad se sve sabere, barem cu imati dzeparac u parizu.

a ko ima para nek nastavi da se fensira u lufthanzi u danasnje vreme krize i nestasice, sto je po meni sramota.

Hehe, nije ni Lufthansa vise toliko skupa. Imaju cesto promocije, evo npr. Minhen-Beograd povratna 89€, licno pazario. ;)

Naravno da je u pitanju antipropaganda. U pocetku im je bio najveci argument sto se karta moze kupiti samo preko interneta. Kao jadni mi Srbi, ne znamo da koristimo internet a i ko to jos u Srbiji ima kreditnu karticu...

Ufff, jedva cekam propast JAT-a...

• Author

Sto se low costa tice, za njega sam Dr ili Phd! Ako vec tvrdi da postoje jeftinije karte, neka slobodno salje obavestenje Ryanairu, znamo svi ovde da oni placaju ako neko uspe da nadje jeftiniju kartu od njihove, i to placaju dvostruku vrednost razlike u ceni! Kad je vec magistrirao na lowcostu, onda bi vec trebalo da je milioner!

stvarno im treba kupiti, tim direktorima JATa, kartu iz budimpeste za madrid za 19 evra, i lepo slete na barajas, metroom za dva evra do centra, i uvece nazad, sve ukupno 40 evra po osobi. za sangriju neka se sami snadju,

i onda ih pozvati na meeting pred medijima i lepo im uruciti karte ako se ne plase da sednu u te "krseve od aviona" i umru od gladi za dva sata, i ne daj boze idu vozom 6 sati do budimpeste (a mogu i GEOm pravac aerodrom).

pa kad vide lepu madjarsku stjuardesu tek onda da se slogiraju, pa zar nisu sve stjuardese generacija mire markovic. monopolisti jedni odvratni.

lol::

ili da im kupimo Osijek-Frankfurt za 1 euro... za kobasice nek se snadju sami.

Temisvar - Rim za isto tako 40-tak eura.

glavu dajem da se taj isti direktor vozi tim prevoznicima kad god mu se ukaze prilika!

ja ne znam kako vas ljudi, ali mene su ove izjave direktora jata jako iznervirale i stvarno mislim da bismo mi kao klub ps trebalo da nesto uradimo... predlazem da organizujemo akciju "da letimo jeftinije" ili tako nesto, kontaktiramo neke medije i predlozimo im da urade reportazu o putniku koji ce na vikend otici iz temisvara u rim. za to nam je potrebno oko 50 evra, i mislim kad bi svako od nas prilozio evro - dva mogli bisno valjda da sakupimo. ili, ako je ikako moguce da zamolimo direktora jata da ode na taj vikend a mi da ga castimo kartu sa sve prevozom GEOM sa kucne adrese na aerodrom.

tako bi taj direktor lepo javno video da avion nece ni kasniti ni pasti (pre ce se to JATu desiti), ni hrana u avionu nije preskupa (ako vec mora da jede za sat i po), itd itd.

npr, za datume 2 i 4 oktobar - odlazak i povratak, Wizzair kosta DESET EVRA, a JAT preko jbnih 18,000 dinara - najjeftiniaj karta, bez fleksibilnih uslova, sto mu dodje manje vise kao low cost uslovi, a znate i da im je to kao glavna zamerka protiv low costa. A ako u JATu hoces da ostvaris te famozne uslove onda je karta 60,000 dinara. drugo, letovi su za vikend, a oni takodje tvrde da je nemoguce low costom jeftino leteti vikendom....

Od Beograda do Temisvara ima 178 kilometara (dok je Vojvodjanima temisvarski aerodrom cesto i blizi od surcinkog) i kolima treba 3 sata da se stigne do onde. GEA turs vozi sa kucne adrese na aerodrom i povratna karta je 40 evra. Koliko se secam taksi do aerodroma u BG je 10 evra u jednom pravcu? Znaci, GEA je 20 evra skuplja (mada od nas retko ko i da bi je koristio, ali za direktora, ajde de), 3 evra sendvic ako je bas gladan ali spram jatovog suvog trouglastog sendvica sa salamom koji je besplatan, ovaj je garant 100 put bolji, i kad se to sve sabere i na kraju uporede cene leta nema vise sta da se prica.

Dakle, 40 evra GEA+10 let+3 sendvic i u Rimu smo za vikend i nazad

iliti 20 evra taxi+18.000 najjeftiniji JAT let do Rima.

ne stoji ni ona zamerka jatovaca da low cost slecu na neke sklj aerodrome u pizdincima, jer u Rimu slecu na isti - fiumicino.

kao ni da su letovi u cik zore ili u po noci jer je sve lepo popodne, takoreci prvo frustuk, kapucino u rimu i ondak na put.

ovo je samo nacelna ideja, ne znam kako bismo je realizovali buduci da mislim da bi direktora bolelo uvce da leti wizzom, ali eto, mozda bi mogao neko od nas ako nam, recimo, u Blicu obecaju da ce izaci reportaza o tome.

dakle, sada, ako ima onih koji dele moje misljenje ocekujem brainstorming ovde, za potencijalnu anti-JAT/viva low cost kampanju.

lol::

ili da im kupimo Osijek-Frankfurt za 1 euro... za kobasice nek se snadju sami.

Temisvar - Rim za isto tako 40-tak eura.

glavu dajem da se taj isti direktor vozi tim prevoznicima kad god mu se ukaze prilika!

e sto je najgore ja mislim da se ne voze low costom... voze se lepo JATom ili cime god i to od nasih para :death:

Mislim da bi dobra akcija bila da kupimo kao neke 2 low cost karte za direktora Jata i ovog gospodina magistra za low cost letove :D, da se informisu sta su low cost letovi pa tek onda da se pojavljuju u javnost sa onakvim pricama. Naravno, ne mora da budu prave karte mogu i rezervacije preko recimo WIZZ air-a  ;D

ajd onda ljudi da razradimo ideju i da vidimo koliko nas ima.. i ko je dobrovoljac da ide u rim :P naravno, pod uslovom da nadjemo neke novine koje ce da pisu o tome, a ja cu se oko toga potruditi... mislim da mozemo da zaboravimo politiku vecernje i tako te jatovski orjentisane, ali pokusacu Blic da vidim....