Jump to content

Featured Replies

Posted

jel bio neko ?

ili zna kako ?

ja nesto mislim da odem do Rozaja pa dalje biciklom ili tako nesto . . .

Био ја, више пута. Додуше само једном без кпс пратње и то зато што смо имали италијанске таблице.

Не могу ти дати савете ни за бицикл ни за пут од Рожаја јер нисам са те стране никад долазио, једино што у принципу треба да се најави посета- у противном постоји шанса да те италијански војници не пусте у Патријаршију (нама се то десило прошле године).

• Author

A , kako si ti isao ? Jel postoje organizovani odlasci i ko ih organizuje ?

Постоје организовани одласци и углавном су везани или за православне празнике или за испоруку хуманитарне помоћи. Најозбиљнији организатори путовања су студентске организације зато што скоро увек повежу посете и осталим манастирима на Космету до којих је тешко доћи а ја сам досад путовао са студентима Факултета безбедности (организација Уједињена Србија) и са студентима Правног факултета (не знам како је тачан назив њихове организације али постоји група на фејсбуку "Путовања на Косово и Метохију" где се објављују програми путовања) и за једне и за друге имам само речи хвале. Да не буде забуне - не мораш да будеш студент да би путовао с њима.

Плаћа се, наравно  :)

Нисам 100% сигуран у цифру али мислим да је било 3700 дин. кад сам последњи пут ишао са студентима Факултета безбедности и био је урачунат пут, посете Пећкој Патријаршији, Дечанима, Богородици Љевишкој, Св. Архангелима (код Призрена) спавање у хотелу на Брезовици па сутрадан посета Ораховцу, Великој Хочи и манастиру Зочиште

• 2 weeks later...

Иако би ово више одговарало да буде постављено у посебну тему о путовањима на Космет, с обзиром да смо овде помињали посету Патријаршији- стигла ми је порука о следећем путовању (copy/paste)

ПЛАН ПУТА:

Петак(28.август)

- Полазак у вечерњим сатима из Београда од Храма Светог Саве.

Субота(29.август)

- Обилазак Пећке Патријаршије, Високих Дечана, цркве Богородице Љевишке у Призрену, манастира Свети Архангели код Призрена и на ноћење се иде у Ораховац и Велику Хочу.

Недеља(30.август)

- Света литургија у Зочишту, затим се иде од Грачанице, Газиместана, Соколице и Бањске. У вечерњим сатима повратак у Београд.

Аутобуси ће бити под полицијском пратњом.

Цена пута је 4200 динара(45е).

У цену урачунато: превоз, преноћиште и вечера у ресторану.

Могућност плаћања у две рате.

Пријаве до 21. августа 2009.године

*организатор је Независна асоцијација студената. Број телефона нисам ставио да не испадне да их рекламирам

od rožaja do pećke patrijaršije a i visokih dečana išao taxijem. izvesni enes često vozi tu rutu...