Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li se moze uci avionom u Italiju sa multi business sengenom izdatim od strane madjarske ambasade koji je u starom pasosu ukoliko ponesem uz njega i novi crveni?

Ukoliko viza vazi, moze. Ja sam istom kombinacijom usao u Italiju. Medjutim, Madjari nisu srecni kad vide italijanski pecat, i znaju da prave problema prilikom izdavanja sledece vize - npr. nece da ti daju ponovo na godinu dana. Ali valjda nam nece vise ni trebati njihova sugava viza za par meseci..

Ukoliko viza vazi, moze. Ja sam istom kombinacijom usao u Italiju. Medjutim, Madjari nisu srecni kad vide italijanski pecat, i znaju da prave problema prilikom izdavanja sledece vize - npr. nece da ti daju ponovo na godinu dana. Ali valjda nam nece vise ni trebati njihova sugava viza za par meseci..

Ja sam imao sve zive pecate na madjarskom schengenu, ukljucujuci i italijanske (vise komada), i niko mi nista nije rekao pre nego sto sam dobio novu vizu na godinu dana :) Doduse, bilo je i dosta ulazaka u Madjarsku. Uostalom, oni su meni ponosno naglasili da ja sa tom vizom mogu da putujem bilo gde, sto sam ja sasvim normalno i koristio. Nije to nikakav problem, samo ako pokazes da ipak odlazis i u Madjarsku ili da postoji neki drugi razlog poput poslovne ili akademske saradnje zbog cega se obracas njihovoj ambasadi.

• 2 weeks later...