Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao svima,

Ako je neko bio ili zna da mi preporuci jeftin hotel motel u Veneciji za par nocenja (u pitanju je proputovanje) ili neki dobar sajt sa ITALIJANSKIM hostelima/hotelima da bih dobila konacnu rezervaciju sa kojom bi kao dokaz podnela zahtev uz ostala dokumenta za vizu.Hvala unapred na odgovorima.

Pozdrav < Duca

:tt::music:

na www.bugeurope.com imas i italijanske hostele sa komentarima....

video sam hostel u Veneciji, blizu zel. stanice ali su mi ljudi rekli da je tamo boravak uzasan.... mozda se nesto promenilo ove godine....znam da sam video jos jedan koji ima malo dvoriste, i mislim da je ok....

na nekom pretrazivacu ukucaj italian hostels ili slicno i naci ces sve sto ti je potrebno....

ako skocis do Firence mozes odsesti u hostelu Archi Rossi...to je jedan od najboljih hostela u kojima sam bio.... mozes i od njih da dobijes potvrdu, ali mislim da moras i da izvrsis uplatu makar prve noci....

toliko  zvizhd

Fusina gde je kamp je lepo mestashce, iako nisi tako blizu samoj Veneciji, a cene vaporeta za turiste nisu tako niske da bi se mnogo shetala.. Na Giudecchi je jedan Youth Hostel,?samo sam prolazila pored njega i deluje ok, pretpostavljam da nije preskup, ali opet morash urachunati cenu za brodic do Venecije. Giudecca- Venecija je samo par minuta tako da imash shanse da prodjesh bez karte ( nije preporuka, ali ja sam to radila mesec dana i nisu me uhvatili) dok od? Fusine imash sigurno preko 20 min. Ako ti nije tako bitno da budesh u samoj Veneciji, mozhda razmisli o nekom hostelu u Mestre, tamo su dosta jeftini, odakle si vozom 1 stanica za 5 min. u Veneciji a vozovi idu na svakih 10 min. (ovde je preporuka da se ne troshe pare na kartu, poshto nikada ne kontrolishu na tako kratkoj relaciji, a tamo i svi kupuju karte:). Ipak, Mestre je neshto jako ruzhno, tako da bih ti preporuchila da tih par dana provedesh u Veneciji, ili na nekom od ostrva koje su vishe deo Venecije nego shto je to Mestre..

Venecija je divna afkors , ali pokushaj da se krecesh malo izvan puteva i? ulica kojima idu turisti.. Shto se tiche izlazaka uveche, Campo Santa Margherita je super mesto, opet zato shto je turistima nepoznato, atmosfera je sjajna i obavezno probaj spritz, onaj najsvetliji je meni bio omiljen.. Imash i jedan jeftin bar, kod Campo dei Frarri, opet je atmosfera domaca, ljudi sede na stepenicama i piju spritz lil vince.. Stanovala sam nedaleko od tog bara, i to mesto mi je bilo omiljeno.. Prepruka je da pogledash i neshto od Bijenala, proshle god. je bila savremena umetnost (pretpostavljam da je sada arhitektura) i meni je sve to na trenutke bilo zanimljivije i od Venecije, ili je samo to kako se savremena umetnost savrsheno uklopila u ovaj grad..

Eto, za hostele ne znam nishta vishe, osim za taj kod Zheleznichke da ne valja, ali se nadam da cesh se snaci.. Mapa pod obavezno, ali kao shto su meni govorili let yourself lost in Venice.. Pozd.

U principu, za dva dana moze puno toga da se vidi. Venecija nije mesto gde moze da se ustedi.... hrana je dosta skupa a i svi propratni troskovi....

Po meni je Venecija grad za uzivanje, mladih bracnih parova i starijih, jer backpackeri, ako su pravi backpackeri, ne mogu sebi da priuste duzi boravak u ovom prelepom gradu na vodi....

ima bezbroj skrivenih restorana, kafica, trgova..... Veneciju sam doziveo kao mali, nestvaran svet. serenade

Od Mestrea do Venecije ima desetak kilometara pa ni ne pomisljaj da to tako lako prepesacis.... ni meni nije bilo kontrole, ali se nikada ne zna.....

Mapu mozes dobiti na zel stanici besplatno kao i preporuku sta da vidis...... iako na mapi izgleda dosta malo, do recimo crkve Svetog Marka ti treba dobrih 35 minuta....

• 3 years later...

Ne mogu da provalim od kada do kada se održava ovaj karneval? Negde sam pročitao da je 16.og, naše agencije rade ture od 11.og do 14.og, negde da se Karneval održava od decembra, ali da je najbolje na neka dva dana kada su nekakve svečanosti? Može li pomoć oko ovoga?

• 5 months later...

Moja je preporuka da se uzme smestaj u Mestreu jer autobusi voze na svakih 5 minuta i putovanje traje od 5 do 10 minuta. Moj smestaj ne bih preporucila iako je bio najblizi moguci Veneciji, jer je to bio sauna stan a i kostao je 70e za 4-oro, mada nas je moglo biti bar jos 2 u njemu. U mestreu je moguce naci i parking mesto koje se ne placa