Jump to content

Featured Replies

Posted

Treba da idem na rafting na Taru.

Zanima me da li znate nesto o ovim agencijama, njih sam nasao da su optimalne.

Sta preoprucujete?

http://www.tara-raft.com/aranmani.html

http://www.tararaftingmata.com/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=29

http://www.highlandertim.com/program.html

http://www.wind.rs/rafting/tara.html

Isao bih na trodnevni aranzman, al nemam pojma koga da izaberem  :cry22:

Isto, po kojim kriterijumima se raspoznavaju agencije po kvalitetu?

Martin

Wind je klub za splavarenje i jedrenje, i oni nisu agencija vec vlasnici kampa Kalista, koji je poslednje tri cetiri godine napopularniji na Tari. Kod njih moze da ti se desi da nemaju mesta. Mi smo bili u maju i junu i bilo je sve popunjeno. Uvece su dolazili iz drugih kampova kod njih na zabavu. Imaju i svoje dzipove i isli smo na izlet u prasumu Perucicu i bilo je super. Neki moji prijatelji su bili u kampu DMD (jer u Kalisti nije bilo mesta) i nisu bili odusevljeni, pogotovo smestajem jer su spavali na zajednickom krevetu kao sardine i hrane im je bilo malo. Mi smo spavali svako u svom krevetu u prostranim kucicama a parovi uz nase druzine su dobili dvokrevetne kucice.  Hrane je bilo u neogranicenim kolicinama (mesano meso, sacevi, pastrmka, ustipci, jagnjetina....)

Kalista ima i najbolju lokaciju jer su na samoj vodi (ispod terase im protice reka) i ispostovali su sve do poslednje sitnice koju smo se dogovorili. Devojke su posebno bile odusevljene jer su dobile nova i cista (zenske modele  :party: ) odela za rafting.

Povedi racuna jer neke agencije ne kazu da u cenu nisu uracunate takse (nisu male 15-20€ po osobi)

• Author

Zoki hvala na deljenju dozivljaja, vidim da si uzivao  :dance:

Mi smo morali da odlozimo rafting za koju nedelju pa ce mo videti sta ce jos biti.

Valjda ce jos ljudi podeliti svoja misljenja  shtrumpf

• 2 weeks later...

Ja imam isti problem. Dosao bih svojim prevozom u nedelji izmedju 16. i 23. avgusta? Da li imas nekih novih informacija? U stvari, treba mi svaka moguca informacija...

• Author

Nemam nista pametno...

Izgleda da nema nista od toga za mene  :'(

Pogledaj one linkove gore za vise informacija.

Ja sam bio u tom tara-raftu, sad u julu. Momci koji tamo rade su ok, taj vikend je bilo hladnije i padala je kisa tako da je bilo bas malo ljudi u svim kampovima, ali sve vam je to tamo slicno. To je bukvalno niz kampova jedan do drugog, sa bungalovima i svi imaju slicne ili iste ture. U Tara-raftu su bili potpuno fleksibilni i mozes da dogovoris sve kako ti odgovara. Pored toga sto je sam spust super dozivljaj, a osecaj kada ti ledena voda Tare prodre kroz neoprensko odelo po ledjima neponovljiv, tamo sam jeo i verovatno jedan od najbolje spremljenih ribljih obroka u zivotu - pastrmku koja je bila odlicna za medalju!

Ipak je bolje ici u maju ili junu kad je reka veca i tada je i spust dinamicniji, tako da ja sledeci put kad budem isao, ici cu ranije. Ali i sad je sigurno lepo, ne odlazite ako imate priliku da odete!

Ja sam bio u kampu Bodo prosle godine i bilo je super.. Isao sam krajem aprila kada je najbolje vreme za spust, i planiram ponovo da idem u isto vreme, jer je spust bio fenomenalan... Hrana koliko vidim nije zaostajala za ovde opisanim kampovima, obimni i ukusni obroci, neverovatni, vise vremena sam potrosio pricajuci o hrani ljudima nego o samom spustu:)

Veljo nazovi 063 529 529. To ti je jedan od vlasnika Kaliste koji zivi u Srbiji, a svaki vikend je dole u kampu. Pre neki dan je njihov kamp bio i na TV Pink (video sam da je bila Goca Trzan sa velikim drustvom i bar je na Tv-u izgledalo da je bila luda zurka u petak i u subotu), a nedeljom oko 14 i 15 stalno su na TV Most.

Covek ce ti sve precizno objasniti bez obaveze da ides kod njih u kamp.

• 2 years later...

Bio prosle nedelje... cool iskustvo mada ako volite adrenalin onda maj ili jun... isao sam preko sajta rafting-tarom i bio smesten u kampu tara-raft... i ne preporucujem jer pored lose hrane i uzasne opreme, uzeli su mi pasose i naplatili mi jos dodatnih 5 evra kao tako smo se dogovorlili samo ti nisi razumeo i onda mi tek tad vratili pasose. Fazon nema pasosa dok ne platis. Jadno! Ali dobro, bio sam sa devojkom pa nisam hteo da pravim sranja... inace toplo preporucujem kamp tara87 i dmd. Okrenete ih i rezervisete i zapalite, nikakvi posrednici, nikakve zavrzlame. Iz Bgd-a do kampova (koji su svi na jednom mestu, osmi tare 87 koja je koji kilometar dalje, izdvojena) ima oko 380 km preko Valjeva- B. baste- Visegrad- Foče... Ibarskom ima malo više ali može da se svrati do Zlatibora... usput obavezno skočite do Mećavnika (Drvengrada) /250 dinara ulaz/ imaju super klopu... ako nekog nesto dodatno zanima... tu sam...

• 2 weeks later...

Ja bih krajem avgusta na rafting i dvoumim se izmedju 2-3 kampa/agencije..

- DMD,

- Kalista

- i ovih sa sajta rafting-tarom..

Svaki savet dobrodosao.. :)

Miha89, vidim da si ti bio preko ovih trecih, u kampu Tara raft, i da nisi zadovoljan, a da preporucujes kamp Tara87 i DMD.. Sto?

Jos nesto, koliko sam videla na pomenutom sajtu, njihovi kampovi su i Tara raft i Tara87.. Jel mozes da mi kazes zasto preporucujes Tara87 kad su isti organizatori kao i za kamp u kom si ti bio?

Btw, kakav je vodostaj? Mnogi mi kazu da zbog suse ne bih trebala da idem sada.. U principu, meni se i ne ide mnogo zbog adrenalina, vec zbog prirode, al ipak idem na rafting.. ;)

I da, mozda je bitno da naglasim da ne idem sopstvenim prevozom, vec bih i prevoz u organizaciji nekog od njih..

Hvala unapred! :)