Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li bi neko mogao da pojasni zašto u sekciji za vize stoji da nam je potrebna viza za Tunis? U Tunisu sam bio u junu prošle godine, i u januaru ove, bez vize.

Kao što znamo, vlada Srbije je krajem prošle godine Tunižanima ponovo uvela vize. Nigde na netu ne postoji informacija da su ih uveli i oni nama. Ambasada Tunisa u Beogradu očigledno ni nema veb sajt, a na sajtu naše Ambasade u Tunisu o tome ne piše ništa.

TIMATIC kaze:

Tunisia - Destination Visa

Visa required.

Visa Exemptions

Nationals of Serbia for a maximum stay of 90 days. 

Additional Information

For passengers traveling on an organized tour, the representative of the organizing travel agency should submit a list showing full names and nationalities of tour members to the special service of the national police prior to arrival. 

Warning

Visitors not holding return/onward tickets could be refused entry.

Ovo je standardni jezik na Timaticu. Visa je potrebna, ali postoji izuzetak: Nije potrebna ako državljanin Srbije ostaje do 90 dana. Lažna uzbuna, treba izmeniti i na glavnoj strani za vize.

Evo prepravio sam "je" u "nije". Inače, cela sekcija "Vize" na ovom sajtu je wiki, što znači da svako može da menja podatke. Imate veliko narandžasto dugme "Popravite podatke", tu kliknete i popravite šta ne valja. Za ubuduće.

S obzirom da svako može da menja podatke, boga pitaj ko je to i kada napisao, verovatno pogrešno protumačivši ovo sa Timatica. 

• 3 weeks later...
3 hours ago, Mr. Bagins said:

Potrebna je viza. 06.05.23. provereno na teži način. Izdali su vizu na aerodromu ali je trajalo nekoliko sati.

Pa kako su vas pustili u avion? Obicno aviokompanija ne pusta ako je potrebna viza?

• Author

Evo odgovora iz Ambasade:

Poštovani,

Za građane Srbije je od 22. marta 2023. potrebna viza za Tunis.

Ukoliko putujete preko turističke agencije, u okviru grupnog organizovanog putovanja čarter letom  uz vaučer agencije za hotelski smeštaj i povratnu avionsku kartu, vizu dobijate kada stignete u Tunis, i cena je 18 – 20 evra.

Ukoliko putujete individualno, potrebno je da Ambasadi podnesete sledeća dokumenta, lično ili skenirana:

- 2 fotografije,

- punu kopiju pasoša,

- pozivno pismo overeno u opštini,

- rezervaciju hotela,

- rezervaciju povratne avionske karte,

- popunjen i potpisan zahtev za vizu (u prilogu),

- 75 evra ili 9.500 dinara za vizu (za jedan ulazak).

Rok za dobijanje vize je između 15 i 20 dana

S poštovanjem,

Ambasada Tunisa u Beogradu

Cirkus! Propade mi avio karta.

Ovekivano, jer smo i mi njima uveli vize. Ma da, steta sto to nije lepo i javno naznaceno na njihovim zvanicnim kanalima. Inace, 75 evra je bas papreno.

23 minutes ago, pecanj said:

Cirkus! Propade mi avio karta.

Sto ti propade karta? Nemas vremena da apliciras?

24 minutes ago, pecanj said:

- rezervaciju hotela,

Pretpostavljam da je ovde ili jedno ili drugo:???:

3 hours ago, Dragance said:
4 hours ago, pecanj said:

- rezervaciju hotela,

Pretpostavljam da je ovde ili jedno ili drugo:???:

I meni je ovaj deo nejasan. Trebalo bi im ponovo pisati, da se to raščisti. Ne znam kakve je vize Srbija njima uvela, ali 75 evra i čekanje od min. dve nedelje je baš loše ? 

3 hours ago, Lazar said:

I meni je ovaj deo nejasan. Trebalo bi im ponovo pisati, da se to raščisti. Ne znam kakve je vize Srbija njima uvela, ali 75 evra i čekanje od min. dve nedelje je baš loše ? 

U USA naplacuju 90 dolara single entry i 180 za multiple.