Jump to content

Featured Replies

16 hours ago, anjaa said:

da li sme u rucni prtljag fotoaparat (obican), da li njega pokazujem pri carinskoj kontroli?...pretpostavljam da ga stavljam u onu plasticnu posudu za mob. i ostalim metalima :smile: ....bune me neke inf oko baterija u aparatu, koje sam pronasla na netu, one moraju nesto posebno da se upakuju?

Možeš da nosiš fotoaparat u ručnom prtljagu.

Ne pokazuješ ga nikom, ako ti to izričito ne traži neko.

Ne moraš da ga vadiš iz torbe uopšte, tj. NE ne stavljaš ga u plastičnu posudu. 

Baterije ostavi u uređajima. Samo one van uređaja treba da se pakuju. Mada iskreno, ja to nikada ne radim sa rezervnom baterijom. I mislim da ovo važi samo za litijumske rezervne baterije.

16 hours ago, anjaa said:

i da li onaj plastificirani neseser sa kozmetikom isto stavljam u plasticnu posudu?

Da. Kozmetiku moraš da odvojiš, ali moraš je spakovati u transparentne kese, ne u neseser (sem ako on nije transparentan). Ja koristim one plastične sa ziperom što imaš u svakom supermarketu. Makazice i pincete nisu dozvoljene u ručnom prtljagu.

On 7/21/2017 at 11:49 AM, pedjalon said:

Zar nije jednostavnije da odeš na sajt avio kompanije i pročitaš detaljno uputstvo?

I u slučaju da ti nešto nije jasno pitaš ovde na forumu.

to i radim, sigurno ne bih pitala da mi je jasno!

Marice- hvala na informacijama, znam da treba providni, imam ga iz DM, jedino sto mi je nekako premal :smile:

• 1 month later...

Pozdrav, da li je dozvoljeno da se nose power bank prenosne baterije u rucnom i da li se moraju posebno pakovati?

18 minutes ago, ThirstyTraveler said:

Zavisi od kapaciteta, ne mogu sve.

Za ovo nisam znao:blink: Gde je granica?

Ja sam nosio jednu od 10050 mAh, leteo sam i u SAD i nikakvih problema nisam imao.

Mislim da je 20000 mAh, ali nisam u mogućnosti da nađem neke izvore koji kažu tačan iznos u ovom trenutku. Isto tako u nekim državama su mnogo striktiniji što se tiče njih (par prijatelja je ostalo bez njih prilikom letova iz Kine, veličina nije bila bitna)

21 hours ago, deleter said:

Znam da u Kini nisu dozvoljene zbog ogromnih količina falsikata i problematičnih baterija, pa su odlučili samo da zabrane sve...

Je li to od skoro?

Ja sam leteo po Kini, i iz Kine, u martu - i nije bilo nikakvih problema.

Nama se desilo par puta u Tivtu da nam bace baterije , original zapakovane i punjive , a jednom bacili punjive koje su bile sa strane u torbi a one u aparatu nisu . Tj nisi se sjetili valjda . I to uvjek na letovima TV -BGD

On 8/31/2017 at 4:17 PM, Dragance said:

Mogu da se nose.

A kako si mislila da ga posebno upakujes, zanima me flowers::

Hahaha pa i ne znam bas, ali rekoh da pitam pa onda da smislim :biggrin:

Ali dobro je da moze, hvala na odgovorima! :smile:

On 9/1/2017 at 3:06 PM, jms_uk said:

Je li to od skoro?

Ja sam leteo po Kini, i iz Kine, u martu - i nije bilo nikakvih problema.

U poslednjih godinu dana je, ali se ne mogu setiti koji je aerodrom u pitanju bio.

• 2 weeks later...
On 7/20/2017 at 9:10 PM, anjaa said:

da li sme u rucni prtljag fotoaparat (obican), da li njega pokazujem pri carinskoj kontroli?...pretpostavljam da ga stavljam u onu plasticnu posudu za mob. i ostalim metalima :smile: ....bune me neke inf oko baterija u aparatu, koje sam pronasla na netu, one moraju nesto posebno da se upakuju?

i da li onaj plastificirani neseser sa kozmetikom isto stavljam u plasticnu posudu?

Anja ja leteo raznim aviokompanijama ( evropa, amerika, azija) i nikad se nisam sreo sa tim da moram pakovati nesto u plasticne kese. Ili to sto si ti napisala. Uvek sa sobom imam 3telefona, iPad, 2 GoPro kamere sa rezervnim baterijama a bio je i na mnogim putovanjima i laptop. I nikad mi niko nije pravio probleme niti sam razmisljao o tome. 

Bitno je a u dzepovima na skeneru nemas nista sto je metalno pa je praksa da se sve iz dzepova odlaze u kutiju koja prolazi kroz skener ili na sto pored pri kontroli. 

Neko je upitao za kafu, ako je u cvrstom stanju moze bez problema. Bitno da nije nista u tecnom stanju. Mnogi ne znaju a moze bez problema i torta da se ponese iz srbije i niko vam nece praviti problem

drug koji trguje sa kinom i veoma cesto odlazi tamo mi je pricao da iz kine ne moze vise od dva telefona tj baterije telefona pa je praksa da oni koji donose telefone iz kine salju baterije postom....

• 3 weeks later...

Da li sme u rucnom prtljagu da se nosi dron. Koristim ga za licnu upotrebu da pravim fotke iz vazduha.