Jump to content

Featured Replies

Posted

Stopiram od Rume do Zagreba skoro svaki dan,nekad idem i 2 puta za jedan dan,nekada idem za Varazdin,Cakovec...Tamo odem sa Rumske naplatne rampe i cekam prevoz koji ide makar do granice ili do naplatne rampe u Sidu,onda predjem peske granicu i tu cekam,bitno mi je da dodjem do naplatne rampe Lipovac koja je oko6-7 km daleko od granice Batrovci-Bajakovo,i onda sa naplatne rampe na Lipovcu biram dobra auta koja idu za Zagreb ili dalje,ako bas nista nema za Zagreb,onda idem sa ljudima koji idu za Banjaluku,oni idu do skretanja za Okucane,ali ja izadjem jedan izlaz pre(N.Gradiska)jer odatle vise ljudi ide za Zagreb nego sa Okucana sa Okucana je lako otici za Beograd i sa izlaza Babina Greda.i onda stignem do naplatne rampe ivanja Reka,to je 4 km od ulaza u Zagreb,a 25 km od centra Zagreba...Savetujem svima koji idu u Hrvatsku auto-stop-om da dodju do ove dve naplatne rampe jer su one najbitnije :Lipovac i Ivanja Reka,a oni koji idu dalje za Rijeku,neka tu izadju i cekaju nekoga ko ide za Rijeku ili makar za naplatnu rampu Lucko,tamo mogu da stopiraju i za Split i za Rijeku,koji idu za Ljubljanu,Italiju,Svajcarsku,oni idu na prelaz na Breganu koji je daleko oko 40 km od te napplatne rampe u Ivanjoj Reki...Oni koji idu za Maribor,Bec ili za nemacku neka idu na prelaz Macelj..,oni koji idu za Varazdin,cakovec,Budimpestu ili Maribor preko Varazdina oni idu desno odmah posle naplatne rampe oko 2 km se skrece za Varazdin,15 km je daleko naplatna rampa za Varazdin,ali dosta ljudi ne ide auto-putem izbegavaju putarinu,pa ako hocete i vi mozete tim sporednim putem,starom cestom...Kad dodjete do Varazdina,15 km je Cakovec,poslednji grad u Hrvatskoj,onda je Slovenacka granica,a Austrija je oko 50 km,daleko...Ako od Zagreba ili Ivanje Reke idete za Bjelovar,oko 67km daleko,idete desno prema Varazdinu,pa izlaz Sv.Helena izlazite na put rezervisan za motorna vozila,obilaznica oko Vrboveca,20km,onda ste vec na pola puta do Bjelovara,oko Bjelovara imate obilaznicu i do Virovitice imate oko 59 km na pola puta je Djurdjevac velika raskrsnica gde idete levo za Koprivnicu 30 km i Varazdin oko 100km i desno za Viroviticu oko 30 km,iz Virovitice mozete za Madjarsku levo i desno za Kutinu i ponovo na auto-put i ostaje vam 120 km do Osijeka,posle virovitice dolazi Slatina Podravska 32 km,i tu je velika raskrsnica odakle mozete do Osijeka na 2 nacina preko D.Miholjca i preko Nasica ako idete prema Djakovu,Pozegi,SL.Brodu,Vinkovcima ili Zupanji,JA idem ovim prvim putem preko D.Miholjca jer je brzi i daleko je oko 40 km do D.Miholjca,on je na samoj granici sa Madjarskom i odatle vam ostane oko 50 km do Osijeka koji je velika raskrsnica odatle mozetre za Beli Manastir 30km, i Madjarsku,na sever,na zapad,D.Miholjac,Bizovacke Toplice,Nasice,Na jug za Djakovo,Samac,Zupanju,na istok mozete na granicni prelaz na Erdut oko 30km i za Sombor i N.sad,ali i za Vukovar oko 32 km odakle mozete za Vinkovce 17km i za Ilok oko 40 km...Kod Iloka imate 4 granicna prelaza,za Backu Palanku i N.Sad,drugi je za Nestin,Susek i Becej,treci je Ljuba_Principovac za Erdevik i S.Mitrovicu i Cetvrti je za Sid ...Svi prelazi su na duzini od 10-15 km...I tako ste napravili put kojim okruzite kontinentalni deo Hrvatske kojim sa ja prosao zbog posla mnogo mnogo puta...Ako vam treba bilo kakva informacija,slobodno me pitajte pomoci cu vam,mozete na br.0645777186 ili 00385958676260 ili na msn [email protected]  Pozdrav!!!

Pitanje...

kako dolazish do naplatne rampe Ivanja reka i Lucko iz grada?

Sve je ovo divno i krasno sto si napisao samo bitne cinjenice fale.

Kako izaci iz nekog grada, koji prevoz?

Sam si rekao da od naplatne rampe Ivanja reka do Zg-a ima 25km. Kako ubijes tih 25km?

:)

• Author

Pa jednostavno,Naplatna rampa Ivanja Reka je na sred auto-puta Beograd Zagreb i Ona je 4 km od ulaska u ZaGREB,A OKO 25 KM OD SAMOG centra Zagreba,kad dodjete do Ivanje Reke onda tu birate prevoz do centra Zagreba ili bar do prvog tramvaja...naprimer do Zitnjaka odatle idu tramvaji i dalje presedate u koji deo grada zelite...Nikako ne stopirajte strane tablice jer oni dalje idu na granicu,samo stopirajte Hrvatske tablice iz Slavonije i Zagvrebacke...to je to pisite sto vas i dalje zanima...A odgovor i za ovoga sto mi ne veruje da sam najveci auto-stoper na Balkanu je da sam samo za 18 meseci oko 250 puta bio u Hrvatskoj,neka je to po 800kmX250=200.000km + jos 20 godina auto-stopa...A da ne pricam o svemu i svacemu..drugom prilikom...

Znam gde je naplatna rampa, nisi jedni koji visi po Zagrebu nego sam ja pitala kako da dodjem do nje a da ne pesacim 25km od centra grada. Da li postoji neki prevoz koji ide dovoljno blizu? I koji je to prevoz. Isto pitanje i za Lucko.

Ma verujemo mi tebi da si ti najveci stoper na Balkanu ali informacije koje dajes nisu bas mnogo korisne.  :hihi:

Do Lučka 4-orkom od glavne zeleznicke stanice ili 14-icom ili 17-icom od trga Bana Jelacica (tramvaj) do Save (poslednja stanica 4-orke, 14 i 17 nastavljaju), pa onda pesice preko mosta (14, cini mi se, i prelazi most), pa prstic, ili prosetati nekih 500-700m desno do pumpe, posle Arene, pa tamo pitati za Lučko (mada tu gomila ljudi skrece na stari put, ali se nadje poneko ko ide novim), od pumpe je udaljeno nekih.. 5, 6 km? Sigurno postoji pametnija kombinacija, ali ja ne znam bolje :).

• 2 weeks later...
  • Author

Najjednostavnije iz centra Zagreba izaci je da idete na glavni autobusni kolodvor i da tamo nekim autobusom koji ide za Slavoniju izadjete do naplatne rampe Ivanja Reka..Svi ce vas vozaci povesti i besplatno ako ih zamolite..A ja sam vam vec objasnio da je naplatna rampa Ivanja Reka centar za sva stopiranja oko Zagreba i dalje za sve pravce,pa i za Rijeku,more,Istru,Pulu,Dalmaciju..Svi ti pravci idu preko naplatne rampe Lucko i ne trebate iz Ivanje Reke ici u grad Zagreb,vec odatle nastavite za Lucko ili bilo koji drugi pravac... :kamp::stop:

ukoliko si presao granicu 250 puta... koliko si ti pasosa promenio za tih 18 meseci?

nije da ti ne verujem nego me samo zanimaju ovakvi "pikantni" detalji...

Ima korisnih informacija, jedino mi nije jasno sta ces svakoga dana ili dva puta dnevno u ZG? S obzirom da u jednom smeru treba u najboljem slucaju 3 sata, to znaci najmanje 6-7 sati dnevno na stopu iliti 12-13 sati ako ides dvaput dnevno..Zanimljivo..

• Author

250 puta 2 pecata tamo =500 i jos 500 pecata nazad to je 1000 pecata..ali imam mozda 20 pecata u pasosu jer prelazim na licnu kartu BIH..E sad da ti jos i kazem sta cu tako cesto u Zagrebu,,pa da i ti onda ides..u pitanju je neki posao...a detalje ne govorim...sve je legalno...

• 5 months later...
  • Author

Netreba mnogo oko 6 sati od Rume do Kopra,do Zagreba sam bio za 3 sata,do LJubljane za jos 1,5sat i onda tamo jos 1,5 sat bio sam i jos 1 sat zadrzavanja znaci oko 14 sati sam bio u Kopru ,a krenuo sam u 7.00 iz Rume

Najbitnije je da znate na kojim izlazima i mjestima trebate da stopirate...Samo na naplatnim rampama stopirajte,druga mjesta nikako NE !!!Evo imena mjesta sa kojih je lako ustopirati : Iz Srbije prema Sloveniji ,samo Simanovci,Ruma i Sid...(nikako Kuzmin,Pecinci i S.M.) Onda poslije HR granice tamo gdje kamioni izlaze,pa odatle mozete direktno sa kamionom da odete od Srpske do Slovenacke granice,ako vam je to sporo oko 3,5 sata voznje,onda idite sa kamionom samo do naplatne rampe Lipovac,to je 5-6 km od Srpsko-Hrvatske granice i odatle mozete lako da ustopirate neki dobar  auto kojji ide za sve pravce E.U. Ako neko ide krace onda nemojte da izlazite prije Sl.Broda zapad ili N.Gradiske ili Okucani...najbolja vam je pozicija Okucani jer je sa tog prelaza na Gradiski prelaze iz Republike Srpske , a mnogo ih ide za Sloveniju i E.U.dalje prema Zagrebu svi su vam izlazi pogodni ali uglavnom sa svakog se moze otici samo do Zagreba,Ali Okucani su jedini za dalji put...Kada dodjete do Zagreba obavezno ostanite na Ivanjoj reki(naplatna rampa na ulasku u Zagreb,kao Simanovci kod nas)ako dalje taj ko vas vozi ne ide prema Sloveniji,odatle samo gledate Slo.tablice i E.U. Pazite se ponasanja na granici E.U idete na Breganu ako idete za LJubljanu,tu morate imati novca za ulazak u E.U.neznam koliko,ali mislim da je min.1000 eu,A vec od Ivanje reke kad ustopirate povesce vas do LJubljane uglavnom svi idu...LJubljana je teska za stopiranje kao i svaki veliki grad,bitno je da izadjete na kraj grada do raskrsnice koja se odvaja za Italiju i Austriju kada to prodjete tamo vam je mnogo lakse da ustopirate i tamo isto imate naplatnu rampu sa koje lako mozete da odete od LJubljane do Kopra je oko 100km.,a od Kopra vam je Trst i Italija 3 km.............................

Ja sam isao u nedjelju bilo je hlkadno i vjetrovito,a poslije Postojne bura koja baca snijeg...strasno vrijeme,ali sam cekao 3 min...tu brzo sam stigao i nemojte da se iznenadite,jer u Sloveniji ima vise ljudi iz BiH i Srbije nego Slovenaca,snijeg je bio 70 cm a ni jedne pahuljice na putu ,asfalt suv kao papir ,a kod nas u Srbiji je bilo 10-20 cm snijega a niko nije ni toliko malo mogao da ocisti...iznenadicete se disciplinom i uredjenjem...pozdrav svim stoperima na balkanu !!!

Iz Srbije prema Sloveniji ,samo Simanovci,Ruma i Sid

Da ne bude zabune, čovek ne misli bukvalno na šidski ulaz na autoput, nego na finalnu rampu par kilometara iza te petlje, posred autoputa (nalik šimanovačkoj).

poslije HR granice tamo gdje kamioni izlaze

U principu može se i odmah iza graničnog punkta, ako su panduri dobro raspoloženi. Tu je stop za putnička vozila. A ako je bar dvoje u ekipi, mislim da se mogu i kombinovati ove dve linije, jer nisu mnogo udaljene.

LJubljana je teska za stopiranje kao i svaki veliki grad,bitno je da izadjete na kraj grada do raskrsnice koja se odvaja za Italiju

Nije frka, šesticom do okretnice na Viču, i onda na ulaz na autoput. A može se i prošetati autoputem kroz petlju, pa stati na saam pravac ka Mediteranu. Al na otvorenom autoputu. Obe varijante funkcionišu.

iznenadicete se disciplinom i uredjenjem

Pravo da ti kažem, mene je iznenadilo kolko liče na nas.

• 3 weeks later...