Jump to content

Featured Replies

Posted

Verovatno od 01.juna su drasticno poostreni kriterijumi... recimo prosle godine je bilo dovoljno samo upisati adresu hostela u zahtev....sada traze rezervaciju i obaveznu povratnu kartu....

vracaju osam od deset ljudi...traze krstenice za decu, fotokopije svih mogucih dokumenata....

prilicno ljubazna sluzbenica mi je rekla da je pokrenut proces pristupanja Madjarske Shengenskom sporazumu pa je to razlog zbog povecanih zahteva

• 4 months later...

Evo jedne radosne vesti: Kada putujete za Poljsku (Slovačku, Česku) tranzitna viza /Mađarska/ NIJE POTREBNAAAA  :party: !!

Mene je to danas jako razveselilo  lol::

U ponedeljak ću saznati da li to va?i i za Slovačku, pa javljam. 

N

image207pk6.th.jpg

image208st7.th.jpg

Kada putujete za Poljsku (Slovačku, Česku) tranzitna viza NIJE POTREBNAAAA?

U ponedeljak ću saznati da li to važi i za Slovačku...

::crazy:

važi... :)

vadio sam madjarsku vizu pre dve nedelje

potrebna dokumenta:

popunjen formular

uverenje o zaposlenju sa tromesecnim prosekom ili uverenje o skolovanju

1 slika

vizu sam dobio na godinu dana bez ikakvih pitanja

va?i... :)

Nesporazum :-), mislila sam - mo?da (nekim srećnim slučajem) ne tra?e ni tranzitnu za Slovačku, kad ono- traze  :oops:; ali jako su ljubazni, ne tra?e pare, čak hoće da daju vizu i kroz dva dana (iako ona teta, iz sekretarice, ka?e kako je minimum čekanja 3 dana).

Odoh ja  :banana:

n

Državljanima Srbije koji prolaze kroz Slovačku na putu ka nekoj drugoj zemlji Evropske unije, nije potrebna tranzitna viza u prvom prolasku, ali je nužna kada se vraćaju kroz Slovačku.

Novo tumačenje je svojim ambasadama i konzulatima u inostranstvu poslalo Ministarstvo spoljnih poslova Slovačke.

Al im je fazon...

Izvinjavam se za off sto se tice madjarske vize ali moram da pitam nesto u vezi prethodnog posta sto se tice slovacke:

Sta se desava ako recimo na putu do Poljske ne prodjem kroz slovacku nego recimo kroz ukrajnu. Da li mi u povratku treba slovacka viza? T.j. da li traze tranz. vizu samo kod drugog prolaza ili sta?

Mislim da sam tu vest procitao na b92, i objasnjenje slovackih nadleznih je bilo da oni dozvoljavaju tranzit ako imas shengen koji tek treba da iskoristis. Znaci ne radi se o prvom ili drugom prolazu, vec te u stvari pustaju da prodjes onda kada imas shengen (tj. poljsku ili cesku ili neku drugu vizu) koja tek pocinje da ti vazi. U povratku u bilo kom slucaju nemas vise validnu vizu zemlje u kojoj si bio (ili neke druge) i oni te nece pustiti da udjes u Slovacku.

Eto to im je ta neka logika...

Znaci mozes za Poljsku preko Slovacke, ali se moras vratiti kroz Ukrajinu, a obrnuto ne moze (bar za sad..).