Jump to content

Featured Replies

Mislim da rezonovanje tipa "nemojte ići da ne biste finansirali režim" nema apsolutnu nikakvu osnovu, čak ni kao tema za diskusiju...  :bag:

Potpuno se slazem. Ko zeli u Burmu, neka ide, to je zemlja kao i svaka druga. Na kraju krajeva, nagledali smo se i ovde svacega.

Licno ne vidim problem u posecivanju Severne Koreje gde definitivno 100% vaseg novca sa izuzetkom necega sto kupite kao ekstra ide rezimu. Razlog je jednostavan - godisnje tu zemlju poseti nekoliko hiljada ljudi (brojka na prste jedne ruke da se izbroji).

In 2007, 248,000 tourists visited Myanmar... tourism is Myanmar’s leading source of foreign exchange http://encarta.msn.com/encyclopedia_761574495_6/Myanmar.html

Minimalna suma za potrositi je 300-400 dolara (pogledati moj prethodni post - Each visitor to Myanmar must exchange

L^SS300 for Foreign Fxchange C'ertificates—a special monetary unit accepted by most hotels), a prosecna verujem daleko visa. Pomnozite pa vidite.

Moje je misljenje da postoji neeticki turizam. Ekstremni primer je paket aranzman za bogate Ruse - izloziti se napadu somalijskih pirata da biste mogli nekaznjeno da ubijate ljude. Manje vidljivi primer - ture za ljubitelje prirode koje vode zagadjivanju iste - posmatranje kitova i slicno.

Jednostavno treba sagledati posledice turizma u nekoj oblasti i na osnovu toga zakljuciti da li je eticki biti deo toga ili ne.