Jump to content

Featured Replies

izbegavaj menjačnice Western Uniona , oni baš gule kožu lopuže.  nono  Lako ćeš ih preopoznati po narandžastoj boji. !  123

Imas menjacnicu(kantor) u trgovackoj ulici Grocka,sa leve strane iduci ka trgu Rynek...rade i nedeljom i imaju dobar kurs

Kurs je manje vise 1e/4 zlote...moguce je da ce se promeniti zbog evrop. prvenstva u fudbalu u julu

Nema potrebe raznemjivati vise od10-15e za dnevni trosak...

Krakow je jedan od najjef. gradova  u Evropi za opustenciju i provod  klanj::

super hvala na svim informacijama.

ja sam jos 2006. bila u Lodju i Varsavi i bas su cene bile povoljne.

videcemo kako ce biti u Krakovu sa najezdom navijaca  :party:

• 3 weeks later...

Ljudi, moze li neki info u vezi Varsave i Gdanjska idem za nedelju dana pa me interesuje, gde i sta jesti jeftino, sta nikako nepropustiti. Vec sam se informisao oko glavnih turistickih atrakcija u oba grada. Takodje, dolazim rano ujtru oko pola 6 u Gdanjsk busom pa ako imate neku ideju gde da izblejim dok se grad ''neprobudi''.  :)

Po Gdanjsku imaš kebabdžnice na sve strane...Ima jedna radnja Alanya kebab (najbolji u gradu, a vala i za šire bi se moglo reći), ima i odličan burito tu negde pored. Ne mogu se sad setiti tačno gde, ali naletećeš sigurno, a i znaće lokalci...Gde da izblejiš, sedi na voz i do Malborka (sat vremena od Gdanjska). Gdanjsk ima jako mali ali jakp lep istorijski centar i možeš sve da obiđeš bukvalno za jedno popodne...

Ljudi jedna pomoc mene zanima prevoz do Krakowa za sve ostalo cu se snaci . Znaci kako do Krakowa,cuo sam da ima autobus iz Beograda ima li ko bilo sta ....nista ne znam tako da bilo sta je od koristi bilo koja informacija ili link hvala vam puno  :hihi::blob:

Ne znam za Beograd, ali sigurno imas Orangeways buseve iz Budimpeste do tamo. A povratna Beograd - Budimpesta ti je 26 eura vozom.

Da cuo sam da ima iz Budimpeste ali nesto rano oko 6 pa se ljudi zale da ne mogu da stignu za taj voz uostalom znas li cene za taj voz do Krakowa i koliko treba vremenski

i da hvala na odg. :pij::dance:

Ma nema na cemu. Iz Budimpeste ide autobus, ne voz. Evo ti i sajt, pa vidi ima li opcija da ti odgovara. Cena je 4500 forinti u jednom pravcu. Ne znam stvarno moze li da se stigne na vreme, ali javice se valjda neko ko je bio tamo u skorije vreme. :pivoooo:

http://www.orangeways.com/en/

Imas preko ove agencije prevoz iz Beograda direktno za Krakov, ali je skuplje nego varijanta Beograd - Budimpesta - Krakov

http://www.siamostours.gr/serbia/index.htm

I ja planiram u Krakov za par dana i razmatram ovu varijantu s Budimpestom...

i isla bih vozom koji stize u Budimpestu u 6 ujutru a Orangeways u 7 ali se plasim da voz ne kasni i ne stignem na autobus :( a idem sama... :/

Juce sam se vratio iz Poljske, isao sam vozom od Bg-a do Budimpeste zatim avionom do Varsave. Voz je u oba pravca bio tacan u minut, tacno smo stigli u 6 ujutru u Budimpestu ali i juce rano ujutru u Beograd isto u 6. Pored svih prica o kasnjenju ili sam ja imao srecu pa vozovi nisu kasnili ili jednostavno su vozovi postali tacni.  ;)

Jel ide mozda sutra neko za Budimpestu ... pa za Poljsku Orangeways-om u nedelju u 7 ?

ja sam za drustvo :)

• 2 months later...

Putujem u Poljsku za dve nedelje, na letnju skolu u Krutyn-u, regija Mazurija  :dance: Ja treba da osmislim put do Varsave, a odatle imam obezbedjen prevoz do Krutyn-a.

Pogledao sam sve teme na forumu koje se ticu puta u Poljsku i za sada mi najizvesnija varijanta da idem vozom do Budimpeste, pa odatle do Varsave. Posto vidim da ima ljudi koji su isli tako, zanima me kakvi su vozovi koji saobracaju na toj relaciji, da li je pametno da uzmem samo mesto u vozu, a ne kuset ili spavaca kola (tj. da li cu moci bar malo da spavam jer planiram da putujem nocu  :D), da je potrebano da kupim kartu ranije (vidim pominju se neke agencije u BG-u koje prodaju karte)...? Ako imate  neki savet, recite  :)

Takodje, skrenula mi je paznju Fudeksova linija do Beca. Posto jedino u Becu nisam bio od tih "B gradova na Dunavu", palo mi je na pamet da idem do Beca, pa odatle autobusom do Varsave, jer ima direktih linija. Da li je neko isao od Beca do Varsave? Jel ima neko iskustva sa prevoznikom PolskiBus?

Predlozite ako vam padne na pamet jos koju bus/voz varijantu sa maksimalno jednim presedanjem. Sve varijante sa avionom sam otpisao jer su ili skupe ili(i) se ne uklapa u tajming.

Putovao sam Polskibus-om na relaciji Varsava-Gdanjsk i sve pohvale za njih. Imas dosta opcija avionom iz Buimpeste za Varsavu sto Ryanair sto Wizzair sigurno ce ti barem neki od termina odgovarati. Ujedno to ume da bude najjeftinija opcija a definitivno najbrza.  ;)

Hvala, pogledao sam. Odgovara mi Ryanair, tako da je to sad jos jedna opcija  :) Kako si kupovao kartu za Polskibus? Online ili direktno na stanici?

Je l' neko leteo na ovaj novi aerodrom u Warsawi, Modlin? Idem za 4 dana, letim Ryanair-om, pa me zanimaju iskustva i kako posle do Warsawe.

pre nedelju dana sam stigao iz Poljske, leteo sam za Warsawa Modlin iz Budimpeste, Ryanair. Aerodrom je udaljen nekih 60-ak km od Warsawe. Prvo ides busom od aerodroma do Modlin Train Station, pa zatim hvatas voz za Warsawu. Videces gde svi cekaju bus na aerodromu samo ides za njima, jer uglavnom svi putnici idu ka Warsawi. U busu kupujes kartu, koja je cini mi se nekih 3-4 Eur. i vazi i sa voz. Na aerodromu imas menjacnicu gde je vrlo nepovoljan kurs, pa ako bas moras zameni manju kolicinu novca... Pozz.

Hvala na informaciji! Puno znachi. Mozesh li mi reci koliko si platio kartu u zlotima, jer imam vec neshto zlota kod sebe, pa da vidim da li je dovoljno. Koliko si putovao od aerodroma do warsawe? jer ja moram iz warsawe da hvatam drugi voz, pa da mogu da se organizujem kako treba :)

Ljudi, ima li se sta videti u Varsavi...Ili Gdansjku? Ovo prvo me bas zanima...i kakve su cene. Moze li to podneti nas ubogi standard? :)

• 1 year later...

51% popust na vozne karte.

Students up to 26 years of age

The students of teacher training college and teacher training college of foreign languages as well as the students of social workers college up to 26 years of age

Doctoral students up to 35 years of age

Students - Polish citizens, studying abroad up to 26 years of age

Jel prihvataju nase ISIC kartice, uzeo bi online karte sto mi trebaju.