Jump to content

Featured Replies

Što bi kupovao online, kad možeš neposredno pre polaska na stanici? ISIC važi, mada ima primera tu i tamo da nisu prihvatali strane ISIC kartice, ali uglavnom prihvataju. Ukoliko ne prihvate ima i popust 26% za mlađe od 26.

Pa bas sam mislio zbog toga da me nebi pravili eventualni problem oko cene i tog popusta.

Pa bas sam mislio zbog toga da me nebi pravili eventualni problem oko cene i tog popusta.

Ne proveravaju ti pri kupovini karte godište ili da li imaš ISIC, već kondukter kod pregleda karte. Tako je barem meni bilo pre par godina.

Kada sam ja putovao kroz Poljsku, koristili smo TLK vozove i vikend kartu koja važi od petka u 19:00 do ponedjeljka u 06:00. Cijena karte je 74,00zl što je oko 18eur. Ja sam putovao na relaciji Varšava - Poznanj, Poznanj - Gdanjsk, Gdanjsk - Varšava.  I da ... računaj da su im kupei sa 8 sjedišta i da su vozovi krcati (bar ti kojima sam ja putovao), bila je hrpa ljudi koja je sjedila po podu, u WC-u i slično ... Slika kao u nekoj islamskoj zemlji.

Kako bi izbjegao to, sve rute rezerviši, tj. rezerviši mjesto. Rezervacija je besplatna sa ovom kartom.

Srećan put! :)

Kada sam ja putovao kroz Poljsku, koristili smo TLK vozove i vikend kartu koja važi od petka u 19:00 do ponedjeljka u 06:00. Cijena karte je 74,00zl što je oko 18eur. Ja sam putovao na relaciji Varšava - Poznanj, Poznanj - Gdanjsk, Gdanjsk - Varšava.  I da ... računaj da su im kupei sa 8 sjedišta i da su vozovi krcati (bar ti kojima sam ja putovao), bila je hrpa ljudi koja je sjedila po podu, u WC-u i slično ... Slika kao u nekoj islamskoj zemlji.

Kako bi izbjegao to, sve rute rezerviši, tj. rezerviši mjesto. Rezervacija je besplatna sa ovom kartom.

Pa kako ne bi bili krcati kad možeš ceo vikend za 18 EUR da se voziš po celoj Poljskoj...

Ja kad sam bio pre par godina imali su valjda manjak vagona 2. klase, pa su stavljali vagone 1. klase kao zamenu, i uvek je na vratima na papiru pisalo 2. klasa, što mnogi nisu videli, tako da su ti deklasirani vagoni bili poluprazni, a sedišta kao fotelje...  :D

Pa kako ne bi bili krcati kad možeš ceo vikend za 18 EUR da se voziš po celoj Poljskoj...

Ja kad sam bio pre par godina imali su valjda manjak vagona 2. klase, pa su stavljali vagone 1. klase kao zamenu, i uvek je na vratima na papiru pisalo 2. klasa, što mnogi nisu videli, tako da su ti deklasirani vagoni bili poluprazni, a sedišta kao fotelje...  :D

Ja sam baš bio oduševljen :) Samo u mom slučaju su imali dovoljno vagona druge klase, pa je malo iritirala gužva, ali dobro :) Bitno da je jeftino, a i voz je voz :) Ista priča je i sa Beograd - Cirih kad je u kompoziciji vagon 1. razreda, a unutra tek na malom papiru piše 2. razred i uvijek je poluprazan :)

• 3 weeks later...

Da napomenem da studentska 51% kartica nikako ne pije vodu kod Poljskih konduktera. Promenivsi tri voza, u sva tri je morala doplata. Vazi iskljucivo za poljske studente, iako smo imali ISIC... Popust od 26% za mlade je trajao do 2012., nisam mu verovao pa mi je donosio neki statut i neku knjizurinu na poljskom. Sto se tice naplate, i ove "ne vazece" karte, nagodba je bila da doplatimo razliku... + ide nekih 10ak zlota zbog karte u vozu, a ne na stanici.

U svakom slucaju, bili su korektni prema nama, a i u punoj ceni, karte su dosta povoljne, ali ne planirani troskovi uvek tesko padnu.

TLK vozovi su dosta komotni, tacni, uglavnom kupeji, postuju se numerisana sedista, tako da nema nikakvih problema...

U bre, pa baš su se potrudili da ne daju ništa, mogli su bar ovaj 26% da daju za strance. Ja sam se ovim 26% redovno vozio dok je postojao...

• 9 months later...

Pozdrav svima :)

Trebala bi mi sto pre informacija o tome kako najjeftinije do Varsave iz Beograda evenutalno Novog Sada ako je jeftinije? Trebao bih da putujem poslednjeg dana avgusta. Svaka informacija je dobrodosla!

Sudeći po ovom, vozom:

Uglavnom,ako neko isto kombinuje kako do Helsinkija od Budimpeste (do Budimpeste je lako,jel...),ima opciju avionom (AirBaltic je najpovoljniji,imaju kombinaciju Budimpesta-Riga-Helsinki,sa presedanjem u Rigi).Ako ste zakasnili sa tim (kao ja),onda moze kombinacija:Budimpeste-Varsava vozom (jedan smer 29 evra,povratna 78e),pa Polskim busom Varsava-Gdansk (jedan pravac 5-6 evra,povratna 11-12e) i onda Gdansk-Helsinki (Wizz Air-om je povratna od 82 do 105 evra;sad mesec dana pred putovanje).

Cak sam razmisljao i da picim do tamo samo "zemljanim" prevozom (voz/bus),znaci do Varsave vozom,pa posle nekom kombinacijom preko Litvanije/Letonije/Estonije/Rusije (ili kako vec) do Finske...al za sad nemam ideja.

Laza verovatno zna više detalja, ali mi deluje da to još uvek važi: http://www.raildude.com/en/budapest-bratislava-b%C5%99eclav-warsaw/euronight-476-d-406/night-trains-city/10580/181 .

Definitivno vozom! Ja sam sad u Poljskoj i vracam se za 15-stak dana vozom! Beograd-Budimpesta 26 eura povratna(1 smer 15 eura),od Budimpeste do Varsave(29eura.moguce je kupiti kartu samo u jednom pravcu i to moras da kupis 2,3 nedelje pre putovanja jer su to promo karte,kad stignes u Poljsku odmah kupis na glavnoj stanici kartu nazad). :))

Definitivno vozom! Ja sam sad u Poljskoj i vracam se za 15-stak dana vozom! Beograd-Budimpesta 26 eura povratna(1 smer 15 eura),od Budimpeste do Varsave(29eura.moguce je kupiti kartu samo u jednom pravcu i to moras da kupis 2,3 nedelje pre putovanja jer su to promo karte,kad stignes u Poljsku odmah kupis na glavnoj stanici kartu nazad). :))

Karta od 29€ mora da se kupi do 3 dana unaprijed. Ne 3 sedmice :)

P.S. Neki dan je moja drugarica kupovala kartu u Budimpešti za Varšavu, tik pred polazak voza. 114€ ni manje ni više u jednom smjeru :D

Moze naravno do 3 dana unapred ako ostane karata! A NIKAD ne ostane... Ako ne ostane nikako ne kupuj tu kartu za 115 eura nego jednostavno kupi kartu do granice sa Poljskom(Bohumin u Ceskoj) i ona kosta 50 eura i odatle do Varsave je jos 15-20 eura! Moja devojka je trebala jednom da dodje u Srbiju tim vozom,2 nedelje pred put nije bilo tih karata vise! Tako da sto pre uzmi kartu! 

Moje iskustvo (doduse,skromno;ne idem svakodnevno za Poljsku) je suprotno.UVEK ima mesta u tom vozu za Varsavu (i iz Varsave za Budimpestu).I to onako,solidan broj mesta.Karte se mogu kupiti i 3 dana pred polazak na sajtu madjarske zeleznice,cena je 29 evra:

http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/uf

Evo,proizvoljno sam izabrao 5 karata (toliko je maksimum za kupovinu) za ovaj petak (dakle,3 dana od sada) i cene za svih 5 komada su 29 evra.

Tako da to govori u prilog mojoj teroiji da uvek ima dovoljno jeftinih karata na toj relaciji :)

Doduse,ja pricam o relaciji Budimpesta-Varsava,ne o Varsava-Budimpesta (na sta se izgleda gargijev post odnosi).

@Samsonite man:i za poslednji dan avgusta (31.) imas tih karata po 29 evra (u jednom pravcu),isto vise od 5 komada,tako da ne brines.

Nego,moram da pohvalim zeleznice Poljske.

Isao sam nedavno njima (pre neke 2 nedelje recimo) i tokom puta (na teritoriji Poljske) su nas dva puta pocastili osvezenjem.Mogao si da biras izmedju flasirane vode od pola litre i nekog soka u pakovanju od 0,33.Bas sam se prijatno iznenadio,posto nisam to ocekivao,a gest je za svaku pohvalu :)

Da da ja sam mislio na Varsava-Budimpesta posto oni prodaju samo odredjen broj karata po toj ceni od 29 eura,ostalo je sve oko 110 eura! Inace sto se tice Poljskih zeleznica,meni su ok nisu losi,jako cesto putujem sa njima! Nekad bude super vozovi novi,brzi,sve cisto i lagano,a nekad dodje lokomotiva iz 2 svetskog rata i na minus 20 ne radi grejanje!  :bang:

Pozdrav svima :)

Trebala bi mi sto pre informacija o tome kako najjeftinije do Varsave iz Beograda evenutalno Novog Sada ako je jeftinije? Trebao bih da putujem poslednjeg dana avgusta. Svaka informacija je dobrodosla!

Mozes i avionom, ako je ostalo jos ovih karata:

Nova najniža cena povratne karte na liniji Beograd - Varšava je 79 evra sa svim taksama i sa uračunatom nadoknadom za izdavanje karte.

http://www.aviokarta.net/vesti/2593-lot-trajno-snizene-cene-do-varsave-i-poljskih-gradova/

• 3 weeks later...

Potrebna mi je pomoc. Da li neko zna kako doci iz Katowica do Varsave? Sama treba da se snadjem jer cu biti mesec dana tamo a let nazad za Beograd je iz Varsave. Hvala dobri ljudi :D

PolskiBus s kartama od 5-7 eura jedan pravac. Vlak je više nego duplo skuplji, a sporiji.

E hvala, nasla sam. Jos samo da se snadjem sa placanjem i da uzmem kartu i to je to. Valjda cu se snaci po Poljskoj sama, rekose mi da su poljaci ljubazni vrlo. :D

• 1 year later...

Ako neko ide u Varsavu iz Budimpeste...Lux Express je uveo dve linije dnevno pre par meseci,po ceni od 20 evra...Bus je odlican,nov,na svakom sedistu ima displej,tako da moze da se surfuje po netu...Putuje se 12 sati..Drugar isao pre neki dan..Polasci su u 11:45 i 23:45,bus krece u blizini metro stanice Nepliget..Do Krakova je cena 15 evra...

• 2 weeks later...

Pozdrav svima!

Pošto mi je ovo prvi post na ovom forumu predstaviću se ovde.. Ja sam Stevan iz Niša i kad god imam vremena i slobodne dane volim da putujem tako da sam za svojih 31 godinu koliko toliko proputovao. Bio sam u Austriji, Nemačkoj, Holandiji, Belgiji, Sloveniji, Grčkoj, Rumuniji,Bugarskoj, Italiji, Španiji, Mađarskoj, Rumuniji i naravno sve u sopstvenoj režiji i bez agencija, a kao nešto što bih posebno izdvojio je putovanje u Izrael (Tel Aviv i Jerusalim) ovog leta što je bez premca i nešto najlepše što sam video u životu.

Imam slobodnu prvu nedelju posle Nove godine pa je na red došla Poljska. Ukombinovao sam datume, kupio većinu karata pa bi to izgledalo ovako..

Treba da se dokopam do Budimpešte, a onda...

Od Budimpešte do Varšave WizzAir u jednom pravcu 23e (nisam je još uvek kupio jer je cena skočila)

Varšava - Gdanjsk Ryanair 4,5e (kupljeno i rezervisan smeštaj u hostelu Cycle On u Gdanjsku po ceni od 10,5e sa doručkom)

Gdanjsk - Malme WizzAir 9e (kupljeno)

Malme - Beograd WizzAir 12e (kupljeno) ... Ima i direktno do Niša ali mi se ne uklapaju termini

Ono što me interesuje su prevozi od i do aerodroma u Varšavi i Gdanjsku, kako najjeftinije doći, čime...

U Varšavu stižem na aerodrom Šopen oko 19h tako da kapiram da nije problem naći prevoz kao ni od grada do aerodroma Modlin međutim u Gdanjsk stižem oko 23h i treba nekako da se dokopam centra, a ne bih baš da me deru taksisti.

Ako neko ima bilo kakve informacije i predloge, neka napiše. Hvala!

Imas temu o nacinima transporta od/do aerodroma u nekim gradovima:

https://www.klubputnika.org/forum/topic/1671-kako-od-kog-grada-do-aerodroma/

A sto se Varsave tice,znam da ima gradski bus do Sopena.Sigurno jedna linija,a mozda i jos koja (samo sam zaboravio broj linije).Posto im je aerodrom "tu negde" u gradu,nije ono tipa 20 km od Varsave.

Za Gdanjsk ne znam.

Inace,ako ti je bitna brzina putovanja (tj. ako si od onih koji vole da sto pre stignu),onda je OK da ides avionom.

Ako ti ne smeta klackanje "3 dana" imas voz Budimpesta-Varsava za 19 evra i bus za 20 evra :)

• 2 weeks later...

Je l zna neko povoljnu kombinaciju prevoza za Bec - Krakow? Bus, voz, avion...Bilo sta da nije 50e eurolines i slicno...to mi je malo previse.