Jump to content

Featured Replies

Posted

Ne znam da li ste videli i citali ovu temu

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2610.0

ali radi se o izmisljotinama i glupostima raznih JATovskih strucnjaka o low cost kompanijama.

Nekoliko nas na KPS zainteresovano je da sprovede akciju ciji se doduse konacni oblik jos ne zna, ali znamo da nam treba pomoc vas kolega da sve realizujemo.

Dakle, ko bi leteo u Rim pocetkom oktobra iz Temisvara, ostao jednu dve noci, i nadamo se, raspravio sa direktorom JAT-a sta to fali low cost kompanijama? Ima li zainteresovanih? Ideja je da se karta, koja u ovom trenutku kosta 10 evre, kupi od KPS donacija, a bilo bi dobro da se skrpimo i za put do Temisvara (da li je ovo preambiciozno).

Evo ovde vam kopiram ideju, pa vidite da li imate nesto da predlozite, ucestvujte i kako vam se cini.

ja ne znam kako vas ljudi, ali mene su ove izjave direktora jata jako iznervirale i stvarno mislim da bismo mi kao klub ps trebalo da nesto uradimo... predlazem da organizujemo akciju "da letimo jeftinije" ili tako nesto, kontaktiramo neke medije i predlozimo im da urade reportazu o putniku koji ce na vikend otici iz temisvara u rim. za to nam je potrebno oko 50 evra, i mislim kad bi svako od nas prilozio evro - dva mogli bisno valjda da sakupimo. ili, ako je ikako moguce da zamolimo direktora jata da ode na taj vikend a mi da ga castimo kartu sa sve prevozom GEOM sa kucne adrese na aerodrom.

tako bi taj direktor lepo javno video da avion nece ni kasniti ni pasti (pre ce se to JATu desiti), ni hrana u avionu nije preskupa (ako vec mora da jede za sat i po), itd itd.

npr, za datume 2 i 4 oktobar - odlazak i povratak, Wizzair kosta DESET EVRA, a JAT preko jbnih 18,000 dinara - najjeftiniaj karta, bez fleksibilnih uslova, sto mu dodje manje vise kao low cost uslovi, a znate i da im je to kao glavna zamerka protiv low costa. A ako u JATu hoces da ostvaris te famozne uslove onda je karta 60,000 dinara. drugo, letovi su za vikend, a oni takodje tvrde da je nemoguce low costom jeftino leteti vikendom....

Od Beograda do Temisvara ima 178 kilometara (dok je Vojvodjanima temisvarski aerodrom cesto i blizi od surcinkog) i kolima treba 3 sata da se stigne do onde. GEA turs vozi sa kucne adrese na aerodrom i povratna karta je 40 evra. Koliko se secam taksi do aerodroma u BG je 10 evra u jednom pravcu? Znaci, GEA je 20 evra skuplja (mada od nas retko ko i da bi je koristio, ali za direktora, ajde de), 3 evra sendvic ako je bas gladan ali spram jatovog suvog trouglastog sendvica sa salamom koji je besplatan, ovaj je garant 100 put bolji, i kad se to sve sabere i na kraju uporede cene leta nema vise sta da se prica.

Dakle, 40 evra GEA+10 let+3 sendvic i u Rimu smo za vikend i nazad  :banana:

iliti 20 evra taxi+18.000 najjeftiniji JAT let do Rima  :potty:

ne stoji ni ona zamerka jatovaca da low cost slecu na neke sklj aerodrome u pizdincima, jer u Rimu slecu na isti - fiumicino.

kao ni da su letovi u cik zore ili u po noci jer je sve lepo popodne, takoreci prvo frustuk, kapucino u rimu i ondak na put.

ovo je samo nacelna ideja, ne znam kako bismo je realizovali buduci da mislim da bi direktora bolelo uvce da leti wizzom, ali eto, mozda bi mogao neko od nas ako nam, recimo, u Blicu obecaju da ce izaci reportaza o tome.

dakle, sada, ako ima onih koji dele moje misljenje ocekujem brainstorming ovde, za potencijalnu anti-JAT/viva low cost kampanju.

Идеја је одлична, само треба са кампањом почети од септембра јер сада је све мртво, нема нигде никог...

Не могу да путујем, али вољан сам да помогнем колко и како могу. Ајд да видимо шта ће остали да кажу. clap.gif' alt=':clap:'>

ja sam za..... ako se placa mastercardom cena je 19eu....meni istice viza pa ne mogu da putujem (a i nemam previse vremena tada) ali novcano cu sigurno pomoci :) znaci gea+avion=59eu :) ajde ko bi sve dao po 5eu? :)

• Author

i ja doniram, naravno

ima valjda neko sa vizom?

e sad, problem je da taj neki direktor pristane da ide, u suprotnom cemo morati da sve organizujemo u fazonu:

"istrazivanje na temu low cost avio kompanija i jeftinog letenja" i onda da putni isprica novinaru kako to sve izgleda, npr novinar ga isprati do GEA kombija, to se uslika, pa fotke sa aerodroma, iz aviona, pa krilo aviona, i odna iz novina samo zovu direktore da to komentarisu, sto ce oni verovatno ponovo odbiti....

mora da se dobro razradi ideja prvo.. bilo bi idealno da imamo dva putnika - direktora i KPS clana, ali tesko ce nam oni pristati. u svakom sl, moramo prvo da ih zvanicno kontaktiramo i predlozimo im sve to. npr fax sa memorandumom kps ili sta god.

e sad, koje bese tu ministarstvo nadlezno za pustanje low costova u srbiju? ko to brani? da vidimo i sta ce taj ministar da kaze.

ili bar neko ko ima dva pasosa? recimo nas i hrvatski.....

mislim da su sanse da direktor ili on magistar pristanu na tako nesto nikakve......i njemu je jasno da nece moci nista lose da kaze i to je to.......to sto sad prica moze mu se jer mnogo ljudi ni ne zna sta je to.......

http://www.cad.gov.rs/ - koliko ja znam oni su zaduzeni za to.....

Ја бих могао о томе да пишем за БиФ, само што сматрам да је потребан већи публицитет, што се преко интернета може лако одрадити.

Samo bih napomenuo da je "Blic" novina sa kojim imam ubedljivo najgore iskustvo, od svih medija. Na intervjuu su obećali da će objaviti adresu sajta, a nisu je objavili. Zatim, napisali su da se zovemo "Udruženje ljubitelja putovanja", tako da ni preko Google-a niko nije mogao da nas pronađe. Onda su još uzeli random slike sa sajta i ispod njih napisali imena ljudi koji nisu na njima. Izneli su i gomilu netačnih informacija, koje nikada nismo rekli, itd.

Drugim rečima, iskoristili su naše materijale da naprave veliku priču na više stranica, a nisu nam dali - apsolutno ništa. Tako da, ukoliko treba da se sarađuje sa "Blicom", to je poslednja stvar na svetu koju bih uradio... Siguran sam da bi nas opet iskoristili. Ne verujem da jedna tako maloumna novina može da pomogne u borbi protiv maloumnog direktora JAT-a. To je kao da zamoliš Slobu Miloševića da te brani od nekoga :)

• Author

Samo bih napomenuo da je "Blic" novina sa kojim imam ubedljivo najgore iskustvo, od svih medija. Na intervjuu su obećali da će objaviti adresu sajta, a nisu je objavili. Zatim, napisali su da se zovemo "Udruženje ljubitelja putovanja", tako da ni preko Google-a niko nije mogao da nas pronađe. Onda su još uzeli random slike sa sajta i ispod njih napisali imena ljudi koji nisu na njima. Izneli su i gomilu netačnih informacija, koje nikada nismo rekli, itd.

Drugim rečima, iskoristili su naše materijale da naprave veliku priču na više stranica, a nisu nam dali - apsolutno ništa. Tako da, ukoliko treba da se sarađuje sa "Blicom", to je poslednja stvar na svetu koju bih uradio... Siguran sam da bi nas opet iskoristili. Ne verujem da jedna tako maloumna novina može da pomogne u borbi protiv maloumnog direktora JAT-a. To je kao da zamoliš Slobu Miloševića da te brani od nekoga :)

Radila sam u tim novinama tako da mogu da kazem da tamo ima "novinara" koji bukvalno ne umeju da koriste Google, ne mogu da razdvoje bitno od nebitnog, ne pricaju engleski, rade jako povrsno stvari itd, ali takodje, ima i pametnih ljudi koji mogu da nam pomognu.

Takodje, mislim da je Blic dobro resenje zbog citalacke publike koja nije penzionerska, tj medju njima je vise onih koji putuju. U sl da Blic bude radio reportazu, trazicemo, na sta imamo pravo, tekst na autorizaciju, tj da vidimo da li je sve sto pise ispravno. Stvarno mislim da je Blic dobra ideja, a ako moja koleginica u koju imam 100% poverenja prihvati da radi ovaj tekst, nemamo cega da se plasimo.

• Author

ili bar neko ko ima dva pasosa? recimo nas i hrvatski.....

mislim da su sanse da direktor ili on magistar pristanu na tako nesto nikakve......i njemu je jasno da nece moci nista lose da kaze i to je to.......to sto sad prica moze mu se jer mnogo ljudi ni ne zna sta je to.......

http://www.cad.gov.rs/ - koliko ja znam oni su zaduzeni za to.....

i ja mislim da nema sanse da pristanu.... ali na kraju krajeva i to je stav koji moze lepo da se iskoristi za tekst.

• Author

mislim da ce JATov direktor bas onako s merak da se nasmeje na sve ovo.

ne mislim da ce da se nasmeje... tj javno sigurno hoce, ali inace mislim da ce pre da se zamisli, jer znaju i oni da im je dogorelo kada dodju low cost ili ako se ljudi jednostavno informisu da mogu da lete 20 puta jeftinije za 100 km udaljenijeg aerodroma. tako da im je jedini nacin da vrse kontrapropagandu.

ja sam u Blicu i sama bila na listi novinara koji su pisali lose (istinu) o JATu zbog cega su nas tuzili. tako da mislim da njih itekako dotice da se nesto pisne lose o njima.

Računajte i na mene za donaciju.

Takođe čisto sumnjam da će direktor JAT-a da pristane na tako nešto, ali reportaža se može uraditi i bez njegovog odlaska. Treba smisliti nešto prepredeno ako odbije. Na primer, pozvati ga na intervju, početi fino, a zatim mu poturiti pod nos karte i račune, da ne može da izbegne komentar.

P. S. prebacio sam temu u "Akcije i okupljanja".

mislim da ako nas se skupi dovoljno nece biti problem cak ni da se stvarno kupi karta na ime generalnog direktora pa cak i da propadne - imacemo jos vise materijala :) bacicemo 19eu ali na 10ak ili 20 osoba stvarno nece biti strasno :) kad se okupimo svi zajedno da skupimo pare popicemo jedno pice manje :P

• Author

mislim da ako nas se skupi dovoljno nece biti problem cak ni da se stvarno kupi karta na ime generalnog direktora pa cak i da propadne - imacemo jos vise materijala :) bacicemo 19eu ali na 10ak ili 20 osoba stvarno nece biti strasno :) kad se okupimo svi zajedno da skupimo pare popicemo jedno pice manje :P

slazem se! eto za sad nas ima mislim desetak, a tek je prvi dan.

Ovo mi je sad onako palo na pamet, mozda je i nije losa zamisao.

Da napravimo u svim vecim gradovima (sto i nije tako komplikovano s obzirom da nas ima iz cele zemlje) peticiju. Napravimo neki stand i posto ima toliko mladih mislim da ce biti velik odziv.

I onda sa sve tim kontaktiramo i Novosti, Dnevnik, ostale dnevne i nedeljne novine, obratimo se nekoj TV kuci, posaljemo nekog clana na Jutarnji program.....sve u svemu - totalna ofanziva!

Pa nece ni oni sedeti skrstenih ruku kad im stavimo do znanja da cemo ici u Temisvar, Budimpestu ili Zagreb.....umesto u JAT.

• Author

stvarno mislim da sve to moze da upali, da bi medijska paznja bila velika, a na kraju krajeva mozemo i wizz i rajan da obavestimo o ovome mozda se i oni zainteresuju... znam iz rada u novinama da sve sto je iole "cudno", neuobicajeno ili sl. ima da bude itekako propraceno. naravno, ne od strane novina koje su na strani drzave, monopola, jata itd.

dakle, mozemo da pored svega vec pomenutog napravimo "bojkot JATa" ili tako neku akciju... nadam se da imamo dosta zainteresovanih za to? ako bismo mogli i da odstampamo materijal o low costovima, napravimo neku tribinu o jeftinom letenju isl itd... bilo bi sjajno. nije lako ici u rat protiv JATa, ali mozemo time da promenimo nesto, skoro sam sigurna.

Акција да се зове "Пронађи јефтинијег ЈАТака"  ;D

Podrzavam akciju u potpunosti i "moralno" i finansijski.

Samo kazite kad i gde    :pij:

Možete i mene da računate za finansijsku/moralnu/kakvu god podršku.

Iako zvuci da vasa akcija moze biti zanimljiva morate mislite na posledice.

KPS ce dobiti i politicku boju, nece vise biti samo sajt za putnike vec ce postati  ,,onaj KPS'' i odmacemo dobiti Soros-etiketu i postacemo strani placenici. Dovoljno je sto KPS podseca na skracenicu neke stranke, + svi ovde i putuju znaci da sigurno imaju veze sa ,,onima'' preko grane.

Dobro razmislite pre nego sto pokrenete akciju i mislim da bi se trebalo ozbiljnije baviti time i da se svi clanovi pitaju za tako neku vaznu odluku.