Jump to content

Featured Replies

Ma daj bre, kakva politička boja, šta pričaš? Jeste, sve NVO su povezane sa Sonjom Biserko i Natašom Kandić, finansira ih Soroš, i za cilj imaju uništenje Srbije, sve i da se bave pošumljavanjem. Ma, gluposti, ne da mi se ni raspravljati na tu temu.

Ако КПС буде добијао значајна финансијска средства из иностранства, желео бих да ми припадне један део, јер требам да мењам шоље амортизера, а тренутно нисам при кинти. ;D

Е сада око дела са политиком:

Ова акција је јавно деловање, као када неко покаже да је лоше прљати природу или се дрогирати или носити розе мајице. Дакле, погубно за целу државу је да монополистички ЈАТ узима, посредно, паре од својих грађана и при томе да се брани лажима. Слична ситуација је и са осталим јавним предузећима, али ово ме подједнако боли као и ситуација са НИС-ом.

Не видим шта је ту политика? Већа је политика забијати главу у песак и ћутати о неким лошим стварима, него јавно рећи некоме да је будала, ако је будала. Уосталом, човек је политичко биће (животиња), па самим тим и куповина нечега у продавници која је јефтинија од друге је политика.

Дакле, дај да разЈАТимо Србију.  :banana:

Predlažem da, ako gosn Direktor odbije da putuje ( kao što hoće ), njegovu kartu dobije novinar koji radi reportažu, ni njima ne bi falilo malo edukacije...

Ma jedan lep i fin dokumentarac, u privatnoj ili nekoj zainteresovanoj ozbiljnijoj produkciji.

• Author

juce stvarno pomislim da bi najbolje bilo da se uradi tv emisija :)

sto se politicke konotacije tice, evo i ja da kazem da mislim da je ovo obican aktivizam gradjanskog drustva koga kod nas itekako nedostaje.

a za kartu je dobra ideja, da bude za novinara, ako direktor kaze ne.

dakle, da mi vidimo sta nam je ciniti.

- videti koliko novca imamo na raspolaganju

- napraviti detaljan plan kako akcija treba da izgleda. da li cemo da kontaktiramo zaista neku produkciju ili B92 ili sta god, ili "samo" novine? u svakom slucaju, plan nam treba da bismo im poslali i predocili nasu ideju. e sada, da li ima neko poznaje nekog ko radi te stvari? moja drugarica je u ekonomskoj rubrici B92, ali ona ne pliva mnogo uzvodno, tako da bi mogla da posluzi samo da dobijemo kontakt sa nekim ko bi uradio emisiju. s tim sto, ako je u pitanju TV tu mora da putuje minimum 3 ljudi, a u tom slucaju ne znam bas da li cemo nakupiti pare za sve. mada, mislim da je dosta za novinara, tv bi mogao da plati za snimatelja itd.

- obavestiti zvanicno direktora/direktore JAT o nasim namerama i novinara obavestiti da smo ih obavestili i ponudili kartu i da je odgovor izostao ili bio "takav i takav".

sta jos?

On 8/24/2009 at 8:27 AM, golosina said:

juce stvarno pomislim da bi najbolje bilo da se uradi tv emisija :)

sto se politicke konotacije tice, evo i ja da kazem da mislim da je ovo obican aktivizam gradjanskog drustva koga kod nas itekako nedostaje.

a za kartu je dobra ideja, da bude za novinara, ako direktor kaze ne.

dakle, da mi vidimo sta nam je ciniti.

- videti koliko novca imamo na raspolaganju

- napraviti detaljan plan kako akcija treba da izgleda. da li cemo da kontaktiramo zaista neku produkciju ili B92 ili sta god, ili "samo" novine? u svakom slucaju, plan nam treba da bismo im poslali i predocili nasu ideju. e sada, da li ima neko poznaje nekog ko radi te stvari? moja drugarica je u ekonomskoj rubrici B92, ali ona ne pliva mnogo uzvodno, tako da bi mogla da posluzi samo da dobijemo kontakt sa nekim ko bi uradio emisiju. s tim sto, ako je u pitanju TV tu mora da putuje minimum 3 ljudi, a u tom slucaju ne znam bas da li cemo nakupiti pare za sve. mada, mislim da je dosta za novinara, tv bi mogao da plati za snimatelja itd.

- obavestiti zvanicno direktora/direktore JAT o nasim namerama i novinara obavestiti da smo ih obavestili i ponudili kartu i da je odgovor izostao ili bio "takav i takav".

sta jos?

za 3 osobe to bi bilo 180eu (3 karte+gea tours jeftinije od jatove jedne).....to je vec izvan nasih mogucnosti.....mozda ne bi bilo lose da vidimo koliko je ko spreman da da para......cisto da znamo koliki nam je budzet ;)

kupimo im karte a nek se oni snadju za prevoz :) valjda imaju neki kombi da odu do temisvara i nazad :)

evo mozete da racunate na mojih 5eu (za pocetak pa cemo da vidimo)

Ево и ја донирам 5 еур, па ако зафали можда нешто и претекне... :hihi:

Znaci ovo je vec ozbiljno.  :)

Idemo u unistavanje prljavog kapitalizma! Hehehe, salim se. Ako cemo biti protesta necu ja biti partibrejker.

I ja ulazem mojih 5 jura.

mada i dalje se ja bojim ovoga... navucicemo nesto gadno. Pazite to sa parama, nemojte slucajno da uzimate neke firme za sponzore ili tako nesto jer kad napravimo prozivku i jatovci ce nas da ocrne pa ce gledati da nas uhvate na najmanju glupost. Mislim da je najbolje da se pare nakupe samo od nasih priloga i da se na kraju napravi spisak ko je tacno sta dao da ne bude zabune.

:yok:

Ajde broj žiro računa. Nakupićemo. Uplaćujem 10.

Slabo pratim TV, ali znam da ima emisija koje se baš bave temama "pro et contra", samo treba kontaktirati autore. Oni "plaču" za novim temama!

Dajte spisak nekih takvih emisija, da vidimo koga da kontaktiramo i napravimo odabir i rezervnu varijantu. Verovatno se RTS ne bi hvatao za ovaj vruć krompir? Mada, ko zna? Da probamo i tamo?

35eu za sada :) ko ce da bude odgovoran za pare? :) da ih skuplja? btw mislim da po nekoj odluci NBS samo ovlascena lica mogu uplacivati pare na devizni racun.....mislim da je realnije da ih samo prikupimo i da neko uplati na svoju karticu i da kupi karte.....

ako se placa kreditnom karticom cena je 240RON (57eu) a preko bank transfera je 180RON(43eu).....mislim da je provizija banke 400din...

ko je skoro kupovao i placao transferom? kakva je situacija sa valutama?

• Author
  On 8/24/2009 at 12:44 PM, wayloh said:

Ajde broj žiro računa. Nakupićemo. Uplaćujem 10.

Slabo pratim TV, ali znam da ima emisija koje se baš bave temama "pro et contra", samo treba kontaktirati autore. Oni "plaču" za novim temama!

Dajte spisak nekih takvih emisija, da vidimo koga da kontaktiramo i napravimo odabir i rezervnu varijantu. Verovatno se RTS ne bi hvatao za ovaj vruć krompir? Mada, ko zna? Da probamo i tamo?

ja mislim da rts tesko da bi... mada se nikad ne zna. po meni je b92 mozda najbolja ideja, ali opet ne mogu da puno pricam jer ovde u portugalu uopste ne gledam srpski tv.

• Author
  On 8/24/2009 at 1:05 PM, jovancvijovic said:

35eu za sada :) ko ce da bude odgovoran za pare? :) da ih skuplja? btw mislim da po nekoj odluci NBS samo ovlascena lica mogu uplacivati pare na devizni racun.....mislim da je realnije da ih samo prikupimo i da neko uplati na svoju karticu i da kupi karte.....

ako se placa kreditnom karticom cena je 240RON (57eu) a preko bank transfera je 180RON(43eu).....mislim da je provizija banke 400din...

ko je skoro kupovao i placao transferom? kakva je situacija sa valutama?

u pravu si za devizni racun. mozemo da uplatimo na racun kps dinare, pa da neko na kraju kupi evre i uplati na svoj racun?

nemam pojma. ja cu morati svoju mamu da zaduzim da to uplati jer iz portugala da uplacujem 5 evra, mislm da bi provizija bila 10 :P

a za transfer ne znam, nikad nisam, ali uradicemo kako je najjeftinije :parayok:

A jel može na već postojeći dinarski ŽR kluba, sa svrhom uplate: "donacija - pronađi jevtinijeg JATaka"

Svrha bi morala obavezno, da se ne pomešaju pare sa drugim uplatama, recimo za prišivaljke.

Pa kad se nakupi, onda se podignu dinari, zamene i kupi karta.

Ali pre toga, da "opipamo puls" medijima. Onako, u najavi...

Tek po (nadam se uspešno) obavljenom poslu eventualno kontaktirati Wizzair i slične, inače će biti da su nas oni podgovorili da rovarimo iznutra, a bilo bi i da smo im na platnom spisku.

Bravo, Marklar :) I meni je palo na pamet, obzirom na strukturu nas ljudi ovde (obicni, normalni, opusteni...) da bi prava emisija za tako nesto bila "Ciklotron". I napravio bih da to vise bude zabavnog karaktera, ali sa jasnom porukom. Ja se ne bih upustao u neku ozbiljniju kampanju protiv JATa, jer JAT = drzava i mislim da bismo imali vise stete nego koristi. Mislim da je, ipak, glavna ideja nas, kao Kluba putnika Srbije, ta, da propagiramo jeftin vid putovanja a ne da vrsimo  antipropagandu, bilo ko da je na suprotnoj strani. Isto tako mozemo da organizujemo skup protiv turistickih agencija, zeleznica Srbije itd, itd. Mislim da se to kosi sa onim za sta bi tebalo da se zalazemo. Ja jesam prvi, onako iz besa, predlozio da direktoru JATa kupimo kartu za lowcost, ali sam smatrao i dalje smatram da je to samo utopisticka ideja i nista vise. Svako od nas moze u svom okruzenju da vrsi propagandu u korist lowcosta, a verujem da vecina to i radi, ja prvi, tako da, ako vec treba mi da budemo ti koji ruse JAT, rusicemo ga kao skriveni neprijatelj, iznutra :D

• Author

imam jednu dilemu.... ciklotron je super. nego, ja imam neku predstavu (mozda nerealnu) da ljudima koji gledaju ciklotron i ne treba edukacija na temu low cost putovanja, mislim da oni to znaju. oni koji gledaju rts dnevnik i citaju politiku verovatno ne znaju, ali pitanje da li ce rts i politika da budu "na nasoj strani".

Ta ideja sa kupovinom karte direktoru Jat-a ne pije vodu, jer to neće ni doći do njega, a i ako dođe, isto tako će i da ode. Briga njega. Zna i on da će low cost kad tad doći, pa ajde da odlažu dok se još malo opare. Ipak je to prejaka propagandna mašinerija, a broj ljudi u našoj zemlji koji uopšte znaju nešto o low cost letovima je zanemarljiv. Prvo naši ljudi nikada nisu leteli. Oni se plaše i najsavremenijih aviona i avio kompanija (Air France aktuelan), da ne pričam o low cost letovima koji padaju kao kruške. Treba ozbiljno prići celoj priči, objasniti šta su low cost letovi (ako to uopšte neko i zna da objasni), no mnogo bitnije pokazati kako ti avioni izgledaju. Npr. ja sam za 10$ leteo glanc novim avionom, predivnim stjuartima Wizzair-om. Dakle da ne padaju avioni, da je jeftino leteti i onda to pokazati na primeru.

Tačno je da Ciklotron ne gledaju oni kojima je upućena poruka, ali ako uz to ide novinarski članak u Blicu možda bi onda nastao temelj neke ozbiljnije kampanje u saradnji sa nekim studentskim organizacijama koje bi verovatno rado prihvatile učešće u kampanji. Oni gledaju, zar ne? ? ? ?

Mislim da su Šaponja i Čavić pravi ljudi za to. Imalo bi dozu humora i siguran sam dosta vrlo originalnih rešenja, jer su oni ipak dugo u tome.

Aj čik ko sme da pozove Brankicu pa da ima nezvane goste pred spavanje  lol::

Поздрав другари!

Само да се пријавим да учествујем у акцији, подржавам и све остало  flowers::

Па планирајте још тих 5е.

I?

Ko koordinira aktivnostima?

Ko kontaktira medije i traži način da se narodu otkrije istina?

Na koji račun uplaćujemo?

Ko putuje?

Ako se ove uloge ne podele u startu, od akcije nema ništa.

tek sad čitam temu i hoću da učestvujem u akciji!  clap

ako direktor odbije da ide, može da se skupi nas pet, deset ili dvadesetpet koji ćemo kupiti kartu iz svog džepa, poći na put sa novinarima i snimateljima i u najmanju ruku napraviti mali dokumetarac o celoj stvari. meni ne treba viza, samo još da vidim kakav mi je raspored za oktobar i mogu da pođem na taj put.

još da dodam da imam drugaricu koja piše za politiku (pisala tekst o kuačsurfingu: http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Surfovanje-po-tudjim-kauchima.lt.html) ukoliko zatreba podrška novina. kad osmislimo šta i kako, pitaću je da li je izvesno da njen tekst o celoj stvari može proći kod redakcije.

Danas iscitah dosadasnje topice. Ideja je dobra ali...

Tesko da ce se naci novina koja ce objaviti reportazu - clanak onakvu koja bi postigla cilj: objektivno informisanje o avio kompanijama sa niskom cenama karata, ako bi to znacilo anti kampanju JAT-u, pogotovo. Zasto bi direktor JAT-a radio na svoju stetu, uostalom on je vladin namestenik i duznost mu je da stiti drzavne interese. Ne pita se direktor JAT-a.

Za mane je dobra ideja da ide sto vise ljudi,da ide novinar iliti onaj ko bi napisao clanak i napravio fotke. Takvu reportazu ponuditi novinama, casopisima itd.

Sto se tice predlozenog dokumentarca tu treba znati da li snimiti dokumentarni film ili tv reportazu?

Napraviti dobar dokumentarac je vrlo zahtevan proces, i zahteva prilicno para. S obzirom da se bavim tim poslom mogu da ponudim svoju produkciju. Mogao bih i da budem autor ali ne verujem da bi se takav dokumentarac mogao ikome prodati. Cak ni po ceni kostanja.

Tv reportaza bi bila pun pogodak ali ne kao anti vec kao za.

I opet se postavlja pitanje ko bi je radio i objavio.

Trebalo bi leteti sa vise niskobudzetnih kompanija u raznim pravcima, uz naravno njihovu saglasnost i donaciju i napraviti sveobuhvatnu reportazu o smislu takvog pristupa tog velikog trzista.

Treba edukovati "siroke narodne mase" a ne direktora JAT- a. On to sigurno jako dobro zna.