Jump to content

Featured Replies

Posted

Moj ortak je juce trebao da poleti iz Valensije za Temsivar,i nisu ga pustili jer nema Rumunsku vizu a ni  avionsku kartu za Beograd  :bang: :bang: :bang: Kada je rekao je regularno presao granicu,poleteo 10 dana pre toga iz temisvara i valensije bez problema,nije htela ni da cuje,samo je odbila da ga cekira i primi prtljag. Ostao je u Valensiji,iz Valensije busom u Madrid,iz Madrida za Budimpestu,iz Budimpeste busom za Beograd.

Elem,posle ovoga moja vam je preporuka da sa vazecom sengen vizom idete u Rumunski konzulat i izvadite tranzitnu vizu koju vam daju na 6 meseci da vam se ne bi desilo nesto slicno kao mom drugu. Ja sam zvao Rumunski deo wizz-a i rekli su mi da je on trebao ako nije bio siguran da 3 sata pre leta proveri da li ima sva potrebna dokumenta,i da je to njegova greska.  :bag::? Kada sam je pitao da li to znaci,(posto to,da treba karta povratna,ili Rumunska viza obavezno,ne pise nigde u FAQ) da je taj decko ruzan i ona moze da ga ne pusti,ona mi je rekla da to i onako nisu njihovi radnici i da se zalim aerodromu u Valensiji!!!!  :bang: :bang:

Ja sam mu rekao da je ispao glup,da je trebao tamo frku da im digne,pustili bi ga,ali samo sam hteo da pokazem,sta sve moze da se desi...

Moj ortak je juce trebao da poleti iz Valensije za Temsivar,i nisu ga pustili jer nema Rumunsku vizu a ni  avionsku kartu za Beograd  :bang: :bang: :bang: Kada je rekao je regularno presao granicu,poleteo 10 dana pre toga iz temisvara i valensije bez problema,nije htela ni da cuje,samo je odbila da ga cekira i primi prtljag. Ostao je u Valensiji,iz Valensije busom u Madrid,iz Madrida za Budimpestu,iz Budimpeste busom za Beograd.

Elem,posle ovoga moja vam je preporuka da sa vazecom sengen vizom idete u Rumunski konzulat i izvadite tranzitnu vizu koju vam daju na 6 meseci da vam se ne bi desilo nesto slicno kao mom drugu. Ja sam zvao Rumunski deo wizz-a i rekli su mi da je on trebao ako nije bio siguran da 3 sata pre leta proveri da li ima sva potrebna dokumenta,i da je to njegova greska.  :bag::? Kada sam je pitao da li to znaci,(posto to,da treba karta povratna,ili Rumunska viza obavezno,ne pise nigde u FAQ) da je taj decko ruzan i ona moze da ga ne pusti,ona mi je rekla da to i onako nisu njihovi radnici i da se zalim aerodromu u Valensiji!!!!  :bang: :bang:

Ja sam mu rekao da je ispao glup,da je trebao tamo frku da im digne,pustili bi ga,ali samo sam hteo da pokazem,sta sve moze da se desi...

Nazalost, nista novo! Njima je u kompjuterski sistem za checkiranje sirom EU ubaceno da nama treba tranzitna viza za Rumuniju ili dokaz tranzitiranja. U tome je problem, a granicar bi te bez ikakve frke pustio i lupio pecat.

Ja sam u junu letela iz Valensije za Temisvar sa Spanskom vizom i nisam imala nikakvih problema.

• Author

Ja sam u junu letela iz Valensije za Temisvar sa Spanskom vizom i nisam imala nikakvih problema.

Ja sam leteo puno puta i nisam imao tih problema,ali eto,kazem samo,da moze da se desi da te jedna brkata kokoska ne pusti... :bag: :bag: :bag:

• 1 month later...

Meni su opet pravili problem sa vizom...

Letela sam iz Milana za Sofiju i lik na checkin-u me je pitao gde mi je Bugarska viza i opet je krenula ista rasprava kao i prosli put za Rumuniju ali ovaj sluzbenik je bio veoma ljubazan i smiren za razliku od plavushice od proslog puta.

Druga stvar, Wizzair je uvek striktnu ONE PART OF HAND LUGGAGE.  Drugim recima zenska tasnica je vec drugi deo prtljaga i samim tim ranac treba da se prijavi...

Ako nosite ranac i laptop to je opet 2 komada prtljaga...

Drugim recima, sve mora da bude spakovano u jedan prtljag ne veci od 10kg ako zelite da dobijete boarding kartu.

Bash sam gledao sam u Budimpeshti kako fashisti iz Wizz-a teraju ljude da guraju torbe u neki gvozdeni ram, i ako ne uspeju da uguraju, onda moraju da chekiraju te torbe. Koja glupost...

Taj gvozdeni ram je velicina dozvoljenog rucnog prtljaga. To se radi na svim letovima kad im je sumnjivo da li je rucni prtljag preko dozvoljene velicine.

Druga stvar, Wizzair je uvek striktnu ONE PART OF HAND LUGGAGE.  Drugim recima zenska tasnica je vec drugi deo prtljaga i samim tim ranac treba da se prijavi...

Ako nosite ranac i laptop to je opet 2 komada prtljaga...

Drugim recima, sve mora da bude spakovano u jedan prtljag ne veci od 10kg ako zelite da dobijete boarding kartu.

Kao sto sam vec ranije pisao u iskustveniku "Jeftini letovi", ovaj problem se lako resava: ostavije vas "rucni prtljag" nekome da vam pricuva dok se cekirate i bez problema cete dobiti boarding kartu i ukrcati se u avion.

E vidis ja sam to uradila sad u Milanu... rekla sam sluzbeniku to ali me je upamtio zbog rasprave o vizama i tranzitu i isti taj sluzbenik je dosao posle na boarding gate.

Svom srecom otisao je sa nekim putnikom zbog neke zabune oko prtljaga i nije me video da imam prtljag. Mozda bi nesto kenjao da je ostao, ne znam.

Inace to je na malim aerodromima sasvim uobicajeno da sluzbenik koji radi check in dodje i na boarding.

Zavisi koliko ste upecatljivi... a ja znam da jesam.

:o

E vidis ja sam to uradila sad u Milanu... rekla sam sluzbeniku to ali me je upamtio zbog rasprave o vizama i tranzitu i isti taj sluzbenik je dosao posle na boarding gate.

Svom srecom otisao je sa nekim putnikom zbog neke zabune oko prtljaga i nije me video da imam prtljag. Mozda bi nesto kenjao da je ostao, ne znam.

Inace to je na malim aerodromima sasvim uobicajeno da sluzbenik koji radi check in dodje i na boarding.

Zavisi koliko ste upecatljivi... a ja znam da jesam.

:o

U najvecem broju slucaja i meni se desavalo da isti rade i na check-in-u i na gate-u, ali veruj mi tesko da ce te iko vratiti sa gate-a posle prodjene citave procedure. Bar se meni nikad nije desilo, u najgorem slucaju prokomentarisu: niste morali toliko da ponesete u avion...

Sto se tice izbacivanja sa boardninga ili sprecavanja ulaska u avion to postoji samo u teoriji jer ako nekome zabrane ulazak u avion (ma da se cesce desava da se neko checkira i nepojavi na ukrcavanju) procedura je prilicno komplikovana i prouzrrokuje velike gubitke za aviokompaniju jer moraju da izbace sve ljude sa leta, pa da izbace sav prtljag sa leta pa prekontrolisu avion (da ne daj boze nije neka bomba jer je to prvo na sta sumnjaju), sve to prouzrokuje velika kasnjenja i razne penale.

Znaci pre ce te pustiti i trosed sa sve TV i foteljom da uneses nego da se neukrcas  :D

Letela sam dva puta Ryanair-om, dva puta Germanwings-om, jednom easyjet-om i 4 puta wizz-om, i jedan jedini put kad su toliko insistirali na ubacivanje prtljaga u ram i jednom komadu prtljaga je bilo u Valensiji, let za Temisvar.. svaki drugi put imala sam i zensku tasnicu i ranac i niko nije pravio problem, eventualno bi iskomentarisali na sta bi im rekla da torbica moze glatko da stane u ranac i nisu se bunili..

Ali scenu sa aerodroma u Valensiji nikad necu zaboraviti... Dolazim na aerodrom, na salteru jedan ogroman "red" ili barem nesto sto lici na njega, koji se jedva pomera, jer umesto uobicajenog, dodjes, izmeris i dobijes boarding kartu, u proseku su provodili po 5 minuta sa svakim putnikom, natezuci se oko svega i svacega.. Svako od tih ljudi ili je imao 3, 4 komada rucnog prtljaga, ili veliki rucni prtljag ili previse kila.. Kada bi tete sa saltera trazile da se prtljag ubaci u ram, iskonska agresivnost putnika izbija na povrsinu, guranje, sabijanje, sutiranje rama kad torba udje i kad ne udje, uz rafal psovki, dranja i gundjanja... Ja svoj ranac ostavljam kod prijatelja da pricuva jer ne zelim bilo kakve probleme.. nekih 15ak , 20ak minuta pre otvaranja gate-a, dolazim na red sa drugaricom, zena uzima pasose i pita koleginicu da li Srbija sa sengenom moze u Rumuniju, i ova odgovara "Da, naravno.." Medjutim ovoj ne da djavo mira pa mora to da proveri, i uzima telefon... Moja drugarica se nasmeja u mom pravcu, u fazonu ne mogu da verujem za sta nas cimaju, na sta se ova zena sa sve slusalicom na uvu prodere na spanskom "Nemoj da mi se smejes u facu, sva dokumenta ovoga sveta treba da proverim!!!" I tu cekamo i cekamo i drzimo red 15 minuta sigurno.. Nakon sto je zavrsila trazi nam dokaz tranzita kroz Rumuniju, pruzamo joj povratne vozne karte. "Ali ovde nema datuma!" "Nema zato sto je otvorena povratna karta." "Kako ja da znam da vi necete ostati duze u Rumuniji ako nema datuma?!?!?" I tu nesto trtljala i vec vidno iznervirana pruza nam boarding karte.. a vec je 30 minuta pre uzletanja aviona.. Odlazimo na gate, i tu ona stoji i cepka karte, ne znam ni da li je videla moju torbu i ranac, ali mislim da nije smela nista da kaze...

Mislim da se ovakve situacije nazalost desavanju samo ka letovima za Rumuniju i Bugarsku, ne mislim samo na vize, vec i na prtljag, proveravanje i sl.

meni je rucni prtljag uvek preko 10 kg i mislim da su ga samo jednom merili. a i onda, mere ga na check inu, ti posle ubacis sve sto si izbacio i na gejtu ga niko vise ne meri. sada sam imala 15 kg. doduse gotovo uvek u redu za gejt su nas obilazili i napominjali da stavimo sve u jednu torbu. ali sto se tice kilograma, uvek mi je prolazilo vise, a sada posebno ne brinem jer kor rajana vise i nema check ina pa ne vidim gde bi mogli da ga izmere.

Taj gvozdeni ram je velicina dozvoljenog rucnog prtljaga. To se radi na svim letovima kad im je sumnjivo da li je rucni prtljag preko dozvoljene velicine.

Znam, ali i dalje mi je to jako glupavo... Time su ochigledno postigli samo to da ljudi sakrivaju prtljag, nabijaju ga u ram i zaglavljuje im se tamo pa red ide duplo sporije :)

S druge strane razumem ih zasto to rade.

Svaki bugarin u tom redu je imao ogromnu torbu i josh par kesa pride i cak su i te ogromne torbe koje su prelazile 20kg hteli da proguraju kao rucni prtljag a npr na letu iz Temisvara za Milano se desilo da par putnika nije imalo mesta za svoje rucne kofere posto je sve gore bilo prenatrpano. A jos nisu bila sva sedista popunjena.

Drugim recima, za 20eura se isplati leteti za Milano radi nekog shopinga ili preprodavanja robe. Posto na aerodromu u Bergamu cuvanje prtljaga kosta 4 eura a u trznom centru prekoputa ne kosta nista tamo sam upoznala devojku koja je dosla samo u daily shoping u Bergamo. Uvece ima let kuci.

Daju karte za dzabe, prtljag mozete da platite ako preterate.

Ryanair i dalje ima pultove za check in, koje posecujemo mi, "nesrecnici", van EU :) I tu mogu da mere prtljag. Ali, za tezinu bas i ne zakeraju. Ja sam se jedino mlatio na Frankfurt Hahnu sa Nemcima, koji moraju sva glupa pravila striktno da ispostuju, pa su me tako vratili nazad u red, jer nisam upakovao sve tecne proizvode u providnu kesicu. Nikog to nije terao da radi, osim nas dvojicu nesretnika kad nam je video srpske pasose.

"Check-in starts 2 hours and closes 40 minutes before departure according to the Schedule at the airport of the Place of Departure. Should you fail to (a) complete check-in procedures by the Check-in Deadline, or (B) show up at check-in or at the boarding gate in due time for any reason, we will cancel your reservation, deny your boarding and refund the amount of the Total Fare after deducting the amounts of the Fee For Other Services and the Seat Protection Fee." ovo je ako zakasnim.....

a u service fees sam nasao ovo - Cancellation fee  Per flight per passenger  60 EUR / 51 GBP

imam jedno pitanje....sta ako kupim let npr temisvar - rim i ne pojavim se na aerodromu? da li se placaju neki penali ili jednostavno nikom nista?

imam jedno pitanje....sta ako kupim let npr temisvar - rim i ne pojavim se na aerodromu? da li se placaju neki penali ili jednostavno nikom nista?

Jednostavno nikom nista ako se nisi checkirao, moja devojka je to uradila pre 2 nedelje (morala je ranije da se vrati pa joj je karta za povratak iz Temisvara za Rim propala)

Ryanair i dalje ima pultove za check in, koje posecujemo mi, "nesrecnici", van EU :) I tu mogu da mere prtljag. Ali, za tezinu bas i ne zakeraju. Ja sam se jedino mlatio na Frankfurt Hahnu sa Nemcima, koji moraju sva glupa pravila striktno da ispostuju, pa su me tako vratili nazad u red, jer nisam upakovao sve tecne proizvode u providnu kesicu. Nikog to nije terao da radi, osim nas dvojicu nesretnika kad nam je video srpske pasose.

ne, ne dragance. i mi nesrecnici sada mozemo da se online cekiramo. sada "samo" ides na visa check na pult. tom prilikom niko ti ne zagleda rucni prtljag, samo lupe pecat na taj papir sto si odstampao.

Jednostavno nikom nista ako se nisi checkirao, moja devojka je to uradila pre 2 nedelje (morala je ranije da se vrati pa joj je karta za povratak iz Temisvara za Rim propala)

hvala :)

Jednostavno nikom nista ako se nisi checkirao

Nikom nista i ako se cekiras. Jedino je problem ako tvoje torbe odu u avion bez tebe.

Ako es cekiras , a recimo ne predas torbe, onda zbog tebe avion ceka do poslednjeg minuta.

A meni je uvek prijalo:

Da li su svi putnici tu?

Jesu.

Vozi Misko!

Narocito do Malte, kada zadnji bus sa aerodroma ide u pola deset a avion treba da sleti u devet i petnaest. :)

ne, ne dragance. i mi nesrecnici sada mozemo da se online cekiramo. sada "samo" ides na visa check na pult. tom prilikom niko ti ne zagleda rucni prtljag, samo lupe pecat na taj papir sto si odstampao.

Cek, pa gde se onda predaje redovan prtljag, ako ne na tom istom visa check pultu?! Leteo sam pre mesec dana, koliko sam video, isti pultovi i dalje postoje, kako god se sad zvali (znam da vise ne izdaju boarding karte tu), a i zagledali su mi rucni prtljag.